Šta je novo?

Toplotni udar

ile je napisao(la):
ne znam kakvo je stanje na domacem trzistu, ali ako ikako moze da se nabavi vapochill micro za pristojne pare mislim da resava sve probleme sa pregrevanjem. ima ih u 3 varijante koje se razlikuju samo po brzini ventilatora, a cak i najsporija hladi vrhunski. najtoplija preporuka. pozdrav svima:smash:

Koliko znam nema ih kod nas.

M!ST!CX je napisao(la):
da ali ako vec nabraja DOBRE coolere podrazumeva ce da su dobri i skupi(ili bar skuplji u odnosu na ostale)tako da treba i njih da nabraja
To nazalost nije uvek tako :), recimo GlacialTech Limba2000 je medju skupljima - cak je i osetno skuplji od pojedinih Zalmana; medjutim je toliki SHIT od kulera, zlo zlo zlo. Ne preporucujem ga nikome, kvalitet = 0 (ako moze i nize).
Ja koristim Gigabyte-ov 3D Rocket Cooler-a i zadovoljan sam. Mislim da je heat pipe technologija veoma dobra i vredi se uloziti 'malo vishe' u nju.
Zalman me je prijatno iznenadio sto se tice zavrsne obrade, ne znam sto drugo da kazem osim svaka cast.
pozz

definitivno da su bolji i efikasniji kuleri skuplji od box-a ili slicnih, ali se i sa prosecnim box kulerom moze napraviti vrlo efikasna stvarcica, ako mu se posveti 2 sata, dobro osmirgla kontaktna povrsina smirglama finoce 500, 1000, 1500 i eventualno 2000. na kraju sve to ispolira do nivoa ogledala neko pastom tipa domace purol paste za poliranje metala. temperatura se bez problema da spustiti za 5 stepeni uz upotrebu iole pristojne paste ( ne mora ac silver5 ili mx). inace se velika vecina a64 kulera za sockete 754/939/940 moze manjim zahvatom rezanja coskova prilagoditi am2 socketu. ovo sve ima smisla ako na trzistu nema adekvatnih kulera ili ih ima, ali po previsokoj ceni ;) .

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno