Šta je novo?

Topla voda iz bojlera smrdi

blastermaster

Poštovan
Učlanjen(a)
27.09.2016
Poena
60
Pozdrav svima

Primetili smo i žena i ja u zadnjih 10 dana da topla voda iz bojlera ima miris kao voda iz bazena. Hladna nema takva miris.

Na sve 3 slavine koje su povezane na taj bojler je ista situacija.

Dok voda na slavini u kuhinji, koja ima svoj bojler, nema takav miris. Da li neko ima neki savet, ili iskustvo šta bi mogao biti problem?

Bojler je nov, nema ni godinu dana, Metalac prohromski. Jedino od nepravilnosti sam primetio da s vremena na vreme pišti, kao čajnik, i to se čuje od kad je namontiran.

Hvala unapred

Pištanje nije dobro, možda je puknut, možda visok pritisak i temperatura pa se čuje sigurnosni ventil, možda problem i instalacijama i slavinama. Probaj utvrditi odakle tačno pišti, mada miriše da mora da se menja.

Probaj okreces termostat i vidi da li pali gasi...ako imas merac temperature izmeri T vode vrele... Ja bik promenio sigurnosni ventil, oce uvaljuju krseve, tako su i meni, pa zamenim i nikad se vise nije cuo...

PS za smrad ne znam sta moze bude, ako nije pretopla pa topi polako nesto... Uglavnom proveri prvo termostat

Ukoliko ne greješ na više temperature, razvijaju se bakterije legionele.

I meni vruća voda nekad ima neke mirise , da nije kamenac?

Pun je bojler kamenca.
Otvori ga i očisti.

Za početak, kamenac.
Naleti tu još koješta iz vodovoda i usputnih cevi.

Nađi majstora koji će pažljivo da ga očisti, i budi tu da gledaš šta je izvukao.

Za godinu dana star bojler teško da je kamenac. Smrad je posledica bakterija koje se namnoze ako bojler radi stalno na manjim temperatura (poželjno je bar jednom mesečno na max).
Što tiče pištanja najverovatnije je do sigurnosnog ventila, eventualno može biti i do creva ako je previše izmotano...

Taj miris tople vode je zbog magnezijumske anode u bojleru.

Nazad
Vrh Dno