Šta je novo?

Top-Lap.. :) po 100 put!?

SBSL

Slavan
Učlanjen(a)
17.12.2004
Poena
319
Zanima me sta mislite da li LAP-TOP moze da bude 'desktop-replacement'.. Ovako po papiru moze, ali da li je tako i u praksi..?!

Trenutno imam bartona 2500+, fx5200, 256mb/ram.. Sta preporucujete u zamenu za njega..?! Citao sam po forumu da se photoshop otvara skoro 40 sekundi, ja sam ovde na mom navikao da mi se otvori posle 10ak.. Da li mogu da se igraju neke malo 'jace' igre tipa NFS, FIFA, NBA i tako te.. Nisam neki game freak ali ono, cisto da ne koci i tako to.. ne zahtevam sad bas neku ectra grafiku..

E sad najveci problem je taj sto neznam koliko cu moci da se adaptiram na monitor od 15/15.4".. to kazem jer sam do sad (2 godine) koristio 17"..?! Jer ste imali i vi ovakav problem..

Sto se tice hard diska, trenutno imam maxtor 80GB 7200rmp.. Ovde sam video da su ovi lap top-pvi hard diskovi na 5400rmp.. Da li se to oseti u radu i koliko..?! Sto se tice harda uzeo bih neki 40gb + neki 120-160gb u USB varijanti.. Ono kao neka fijoka i tako taj fazon.. :) Sta mislite da li ovo vredi da se odradi ovako..?!

3d modelovanja i tako to ne radim tako da mi procesor jak bas i ne treba (hmm, mislim bar da je tako).. Kasnije mozda uzmem neku DV kameru, pa bih prebacivao sadrzaj..?!?!

To je to.. :) Nadam se da vas nisam smorio i da cete ovaj post procitati od A do Sh.. :)

Kao prvo nisi naveo koliko novca si spreman da das na novi laptop. Photoshop moze sasvim dobro da radi i na laptop masinama ukoliko su odgovarajuce snage. Najverovatnije neces primetiti razliku izmedju 15.4" TFT-a i 17" CRT-a ;) 5400 u odnosu na 7200 rpm se oseti ali samo ako intenzivno koristis racunar, mada mnogi ni tada ne primecuju. Ako ti bas treba veliki prostor za storage kupi laptop sa dvd rezacem :D

Sto se tice novca koji sam spreman da izdvojim.. to je oko 1100 eura.. Aj da kazemo i 1200 ako je bas neophodno.. Posto ipak, notebook se ne kupuje svaki dan..

Sto se tice dvd-rw rezaca i njega bi da uzmem.. Ali i pored toga me zanima misljenje o externom USB hard-u..

Intezivnost: Pa ***, na racunaru sam sigurno 5-6 sati dnevno.. U proseku naravno..

To bi bilo to..

Poslednja izmena:
Mozda ASUS A4B00K: AMD A64 3000+, ATI-M 9700 64MB, 512MB, 40GB, Combo, Modem, Lan, WLAN. Samo trazis da ti ugrade DVD-R/RW umesto combo uredjaja :D. Ili mozda jos bolje: Fujitsu Siemens Amilo A1640, AMD Sempron 3000+, 512 DDR, 60 GB, DVD RW DL, 56K V.90 modem, IEEE 1394, USB 2.0, S-Video, Card reader 4 in 1, 10/100 Mbps LAN, Vga Sis M760 up to 128MB, Audio AC97, Internal speakers, Weight 3.00 kg, Win XP Home, Works ;)
A moze i: HP Compaq nx9105, (PG690EA) AMD 64 3000+, 512MB, 60GB, DVDRW, XP Home :)

A sto se tice externog hard diska mislim da je to ok, ali mozda neko ima vise iskustva sa tim :wave:

Poslednja izmena:
Reklama za nagradnu igru za MB PIVO je odradjena na mom lap top-u. Inace confgiracija je Centrino 2.0 512 rama na 400, 60 Gb hdd, 4200TI (sa 128 rama) 15.4 UltraSharp rez 1900x1200. A bio je prikacen externi HDD od 200 giga. Kako kaze montazer koji je to radio. Decko se odusevio. Inace model je Dell D800.

Koje su cene tih modela koje ste mi preporucili..?!

@Eat - Ovaj AMIILO cini mi se ima int. grafiku.. Koliko bi to smetalo..?!

Da Amilo ima SiS grafiku, ali ima brdo stvari kao sto su IEEE, 60Gb hard disk, DVD-R/RW...Ako neces da se igras onda nece biti problema. Cene su Amilo~1075, ASUS~1150e (cini mi se kao najbolji izbor) i HP Compaq isto kao i Fujitsu Siemens.

Hmm, jer mogu na ovaj ASUS da uzmem neki slabiji procesor i za ru razliku uzmem dvd-rw.. A mozda bi to bio los potez.. Sta mislis..?! I koliko bi morao da dodam za DVD-RW na tu cenu od 1150 eura..?!

p.s - Ako neko zna jos neki model neka preporuci..

Vrh Dno