Šta je novo?

Top Gamer

Toruk_Makto

Cenjen
Učlanjen(a)
05.05.2010
Poena
151
Potrebna i je pomoc oko sastavljanja gamerske konfiguracije.
Budzet mi je 1000e (Dinkicev gotovinski kredit)
Monitor ne ulazi u budzet.

Nasao sam u "Vip House" SAPPHIRE Radeon HD 5970 2GB GDDR5 za 510e
Da li bi moglo za 500e da se sklopi ostatak konfiguracije koji bi mogao da isprati ovakvu grafiku?

Da li bi moglo za 500e da se sklopi ostatak konfiguracije koji bi mogao da isprati ovakvu grafiku?

za 510 evra mozes da kupis 2-e 5850 da ti rade u crosfire-u, intel i5 750, plocu sa 55 chipsetom napajanje od 850 wati disk od 1tb i dobro kuciste ce ti stati u 1000 evra. Kad shvatis da ti ne treba jedna 5850 prodas je i kupis odlican monitor od 22" neki lg led i da pevas. Da das 510 evra samo na graficku nije bas pametno jer ce ti i 5850 (? i to samo jedna) odradjivati posao.

tesko a moze da se to uklopi sa 5970 koja ti je nepotrebna, mozes komotno da igras sve naslove i sa 5870 :)

core i5 750 sasvim dovoljan za gaming i7 su za profesionalce..
gigabyte p55a-ud3
2x2gb ddr3 mushkin 2000mhz
powercooler 5870
dvd rw samsung 223c
cooler master 690 II advanced
cft-750 w
1tb samsung f3
100900din

ili

phenom x4 965
asus m4a89gtd pro/usb3
powercooler 5870
dvd rw samsung 223c
cft-750 w
1tb samsung f3
98930 din

Poslednja izmena:
kao sto ljudi kazu, slazem se da nema potrebe da kupjes konf. od 1000e. i sam ces uvideti kasnije da si pogresio, govorim ti iz iskustva. Dovoljno je 600-650e a za ostalo ako tivec pretice uzmi dobar monitor 26''.

Po meni bice ti dovoljana 5850 i ploca na koju mozes kasnije ubaciti jos jednu 5850 naravno sve to uz i7 i neko fino hladjenje (CORSAIR H50) i uzivaj :wave:

Mislim da ti je najbolje da kupis dve kravate , a ostatak potrosis na lizalice :party:

UZI OVO!!!!!
CoolerMaster%20Italia.jpg

Poslednja izmena:
Zamisli za 1000e mozes da uzmes plazmu 42", PS3 i gomilu igara, koje zapravo vrede necemu. A taj 1000e komp ce da ti skuplja prasinu.

Veruj mi prosao sam sve to (jedan od prvih Voodoo 3500, GF DDR, GF 3 i 4600 u Srbiji su bili moji, uvek bar mesec pre nego sto su se pojavili kod uvoznika ili vise)... i kapiram da sam bacio pare mada je u ono vreme jos i imalo se sta igrati...

510 za grafichku koja ce za mesec dana da koshta 200, LOL :)

Stvarno bre kada ce ljudi da ukapiraju da PC odavno nema nikakvog smisla za igranje. Za 1000e moze da se kupi TV, PS3 i X360, i da se igraju najbolje igre koje postoje trenutno, a gde ni jedna od tih nema u PC veriji, niti ce biti, a usput dobijesh i odlichan TV :)

ma igraj ti call of duty sa gamepadom...to je protiv prirodni blud...ja bi ljude koji to rade drzhao u ludnici....

Pa ti na konzolama necesh ni da igrash Call of duty, na PCu morash jer nema drugo :d:d

Probaj Killzone 2 pa se necesh odlepiti do kraja igre, iako je fps joypadom :)

I zashto bi pucao 1000e da igra Call of duty ? 98% igara i na duplo jeftinjem kompu radi odlichno, i sa 9800GT sve leti osim par igara, da nece zbog njih da baci 500e pa opet toliko za godinu dana da bi igrao nove dve igre (dva fpsa opet :d) ako se uopshte i pojave :)

uzmi 5870 a ostatak izberes od ovoga sto su predlozili iznad...
Ako igras pucacine ili nesto kao wow, Diablo satcraft,BF2, css itd.... mp online :D:D:D
to je to!
Ako ne igras to mozes i konzolu i 42 tv, sigurno da ima odlicnih igara(ne pucacina) i uzmi jos jedan kredit jer su igre po 50e.

odigrao sam par konzlonih portova za pc i neki su ni se dopali do ja*a kao Lost Planet i Star Wars The Force Unleashed itd.... ali tamo ima i takvih s**nja da ne mozes da verujes, mislim na pucacine, kolko je to jadno na konzloloma to je strasno, to moze da se dopadne samo nekom ko nijednu nije odigrao na PCu. Ostali zanrovi su im ok. Zavisi sta igras.

Ja bih uzeo 5870 i nekako napravio eyefinity za te pare, i kasnije dodas jos jednu kartu, jer sa tri monitori bi definitivno imao najveci feedback od ulozenih para:smoke:.

Ovako. Monitor ni projektor mi ne trebaju, zato sto imam dobar LCD.
Sto se tice pada cene hd 5970 za koji mesec na 200 e (naucna fantastika)
Hteo bih jaku masinu za gaming iz prostog razloga. Ne zelim da ulazem u racunar narednih 5 godina ni jedan jedini dinar. Jedino ako nesto srkne, sto mu dodje visa sila.

Hteo bih jaku masinu za gaming iz prostog razloga. Ne zelim da ulazem u racunar narednih 5 godina ni jedan jedini dinar. Jedino ako nesto srkne, sto mu dodje visa sila.

sasstavio sam ti sve gore fino sa 5870, neces primetiti razliku izmedju nje i 5970.

Sine, za 3 godine sve ces to da bacis, i molices se da ti kupi neko na oglas, a FPS ce ti biti neigriv... a o 5 godina mozes da sanjas, osim ako planiras da poslednje 2 igras pasijans na win 8

Sine, za 3 godine sve ces to da bacis, i molices se da ti kupi neko na oglas, a FPS ce ti biti neigriv... a o 5 godina mozes da sanjas, osim ako planiras da poslednje 2 igras pasijans na win 8

dobro nije bas tako, moci ce za 3 godine sve na high da igra 100posto 5970 je zver, ali mu je nepotrebna, bolje da ide na 5870 i ne vidim zasto ljudi preporucuju ps3 koji ima grafiku na nivou ati rx1*** , poredite prakticno prvu sa petom generacijom grafickih karti, sto nije u redu...
i mare pametujes, ajde predlozi ti nesto da vidimo, i nemoj kamion neki da preporucujes nego komp...

Zapravo jeste tako. Sadasnja high-end konfiguracija moze da traje do neke najvise 2 godine da se covek igra uglavnom na "High" ili "bolje" na 22-24" monitoru.

P.S kada je ukupan budzet 1k evra, mnogo je dati pola za grafiku. 5970 ide u solidno skuplje konfiguracije koliko god to sarkasticno moze da zvuci ..

Poslednja izmena:

EJ Mare sto ti ne bacis tvoju konfu, znas kad je izasao taj e2140 i 2600xt tacno pre 3 god :crash:, ili si strastveni ljubitelj pasiansa pa je cuvas.

To ako si digao kredit od 1000evra ne moras da potrosis ceo iznos na komp,potrosi samo onoliko koliko ti je dovoljno da uzivas u igranju ostalo sacuvaj da imas za neki upgrade,vidices duze ce ti trajati

EJ Mare sto ti ne bacis tvoju konfu, znas kad je izasao taj e2140 i 2600xt tacno pre 3 god :crash:, ili si strastveni ljubitelj pasiansa pa je cuvas.

To ako si digao kredit od 1000evra ne moras da potrosis ceo iznos na komp,potrosi samo onoliko koliko ti je dovoljno da uzivas u igranju ostalo sacuvaj da imas za neki upgrade,vidices duze ce ti trajati
Odgovor je jako prost, igram samo CS... koji je BTW manje zahtevan od pasijansa u 7ici, mislis da mi treba nesto jace?

Verovatno ste u pravu. Kakvu mi onda konfiguraciju predlazete?
Neka komponente budu iz Gigatrona, najlakse mi je da porucim sve komponente iz jedne firme, ne mora da bude 1000e

Poslednja izmena:
tesko a moze da se to uklopi sa 5970 koja ti je nepotrebna, mozes komotno da igras sve naslove i sa 5870 :)

core i5 750 sasvim dovoljan za gaming i7 su za profesionalce..
gigabyte p55a-ud3
powercooler 5870
dvd rw samsung 223c
cft-750 w
1tb samsung f3
100900din

ili

phenom x4 965
asus m4a89gtd pro/usb3
powercooler 5870
dvd rw samsung 223c
cft-750 w
1tb samsung f3
98930 din
vec sam ti predlozio...at*m.rs

Poslednja izmena:

ako bas moras da se igras na pc-iju uzmi onda
5850
i5 750
4 gb ddr3 neki kingston ili gail
hard od 750gb -1tb
dvd rezac
neko kuler master kuciste bez napajanja i
napajanje od 750W

problem je sto nemas sta da igras na pciju, svi novi naslovi su jadni portovi sa konzola, a sve igre koje izlaze na pciju i danas koriste hl2 engin, unreal 3 engine i doom3 engine a to je sve staro vec vise od 2 godine.
Na tvom mestu ja ne bi dao vise od 450 evra za komp, a ostatak bi dao za x360 elite, sa jos jednim kontrolerom i uz obilje "narodnih" igara koje rade neuporedivo bolje na njoj nego na pciju uzivao u igri u narednih 5 godina, ako ti driver odradi xclamp:) PS3 ima svojih prednosti ali su igre skupe, bar novi naslovi, ali njegov blu ray bi ti omogucio da uzivas u filmovima na brd na tvom dobrom lcd-u.
Ako si uzeo kartu ko sto OCZ kaze onda sta da ti kazem kupi sve ovo gore sto navedoh osim graficke, al ko sto ti ljudi lepo rekose shvatices posle 6 mesici da si puko pare nepotrebno jer nemas sa cim da uposlis tu masinu, tj nemas sta da igras kad prodjes cod 4 i cod 5 bfc2 sto je sve jedno te isto.

Nazad
Vrh Dno