Šta je novo?

Top 5 web browsera u Srbiji

• Začetnik teme Začetnik teme yooyo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Jos jedan glas za Operu. Odavno je koristim. Firefox je ok ali jede dosta resursa. Chrome mi jednostavno ne lezi, a IE sam davno izbacio iz upotrebe.

Takodje Opera. Probao sam da koristim i IE i FF, ali Opera mi je mnogo bolja

IE 8 i nista drugo

Dugo godina sam bio na FF, stvarno sam bio zadovoljan..medjutim poceo je zesce da mi brlja, usporavao mi je komp i postalo je mucno da se radi sa njim..probao sam Chrome i eto me i danas na njemu, stvarno za svaku pohvalu, strasno je brz. Al kontam da je sve to stvar navike koji browser koristimo 😉

Poslednja izmena:
Ja IE koristim samo dok ne skinem Chrome 🙂, navikao sam se na njega nema ono file, edit, View... kao u FF. Bilo mi je tesko da sa FF predjem na Chrome a sada kad odem kod nekog koji ima FF zlopatim se i ne mogu da se snadjem. Pogotovu mi odgovara opcija fullscreen.

Fullscreen imas u svakom browseru, samo stisni F11.

Koristio sam FF od prve verzije. Onda sam pre jedno godinu ipo presao na Operu i vracam se nazad. Jednostavno duplo bolje renderuje strane, brza je, brze se startuje, manje resursa koristi. Jedina mana je sto nema podrsku za addon-e kao FF.

Sve je stvar navike...ko je na sta navikao, to i koristi.
Iako ponekad Opera ume da bude tvrdoglava mazga i dalje je koristim..

Ja koristim operu od 97 ili 98 godine. To je bio jedini browser koji nije 'krsio' masine u racunskom centru beogradskog ETF-a - napr IE je posle 3 ili 4 prozora od PC-ja pravio spektruma, dok je u operi bez problema moglo da se otvara 10-15 tabova; tako je, opera je jos tada imala tab-ove koji su se kod konkurencije pojavili 5-6 godina kasnije.

I eto, od tada sam se navukao i koristim je i dan-danas.

Ništa lakše nego promeniti browser.

Chrome će mi biti favorit kada budem mogao tako lako da blokiram sadržaje i gledam EXIF na fotografijama (mislim da ova nova verzija gleda EXIF). Na duže staze Chrome obećava.

Trenutno sam na FF, u principu veoma zadovoljan. Uz AD Block Plus i FxIF meni završava priču samo tako.

Pre FF sam koristio Operu, jer mi se prelazak sa FF 2.x na FF 3.x nije dopao. Blokirao je proces često, a nisam uspeo da nađem rešenje. Opera mi je sa druge strane donele mouse gestures, što mi je bilo od velike pomoći. Takođe u Operi mi se sviđa ono "paste and go" - odličan štos. FF i svi ostali browseri bi to morali da imaju po difoltu.

IE koristim samo za banku jer moram. Poslednji put mi je bio glavni browser... hmmm... Vrlo malo. 🙂 '95 sam koristio Netscape Navigator, sa kog sam prešao i kratko bio na MyIE ili već kako se zvao, nakon što je postao Maxthon - tabovi su me kupili skroz. Onda su krenuli tabovi na sve strane.

Biće uskoro sasvim svejedno koji se browser koristi. Većini korisnika i jeste.

Paste & go i mouse gestures imaš u firefoxu, samo instaliraj extenzije.

Po defaultu bi Opera trebala da ubaci jedno 20 extenzija koje imam u FF, a u Operi niti ima po defaultu, niti možeš ikako da ih ubaciš. Ne mogu više da prihvatim browser koji ima funkcionalnost kao Netscape Navigator ili Internet Explorer 1.0, plus tabovi i block content. Razmišljao sam da šaljem mail programerima Opere da im objasnim tačno šta im fali - ali ako nisu napravili kako treba program za 10 verzija, koja je šansa da će sada to uraditi..

Poslednja izmena:
Opera mi je sa druge strane donele mouse gestures, što mi je bilo od velike pomoći. Takođe u Operi mi se sviđa ono "paste and go" - odličan štos. FF i svi ostali browseri bi to morali da imaju po difoltu.
ma, što bi to ubacivali po difoltu? većini korisnika to nikada neće trebati - važno je da postoji jednostavan način da se takva funkcionalnost doda (a tu leži snaga FFa - skoro sve može da se "ubaci", dok je običnom korisniku sasvim dovoljan "čist" FF).

ovo se slažem. lično sam to video kad nekome predložim neki drugi browser, on(a) ga pogleda kod mene i kaže: "pa to je isto kao /moj browser/!" 🙂 i šta dalje reći? 😉

Ništa lakše nego promeniti browser.

Chrome će mi biti favorit kada budem mogao tako lako da blokiram sadržaje i gledam EXIF na fotografijama (mislim da ova nova verzija gleda EXIF). Na duže staze Chrome obećava.

Trenutno sam na FF, u principu veoma zadovoljan. Uz AD Block Plus i FxIF meni završava priču samo tako.

Pre FF sam koristio Operu, jer mi se prelazak sa FF 2.x na FF 3.x nije dopao. Blokirao je proces često, a nisam uspeo da nađem rešenje. Opera mi je sa druge strane donele mouse gestures, što mi je bilo od velike pomoći. Takođe u Operi mi se sviđa ono "paste and go" - odličan štos. FF i svi ostali browseri bi to morali da imaju po difoltu.

IE koristim samo za banku jer moram. Poslednji put mi je bio glavni browser... hmmm... Vrlo malo. 🙂 '95 sam koristio Netscape Navigator, sa kog sam prešao i kratko bio na MyIE ili već kako se zvao, nakon što je postao Maxthon - tabovi su me kupili skroz. Onda su krenuli tabovi na sve strane.

Ima na hromu ekstenzija koja radi posao za EXIF. Što se tiče adblocka, ja koristim eksterni program za to koji mi je stvarno najbolji, zove se AdMuncher.

Paste and Go - ima po defaultu u Chromeu. A za IE možeš instalirati IE tab, da ne otvaraš IE samo zbog ebankinga. 🙂

Koristio sam FF od prve verzije. Onda sam pre jedno godinu ipo presao na Operu i vracam se nazad. Jednostavno duplo bolje renderuje strane, brza je, brze se startuje, manje resursa koristi. Jedina mana je sto nema podrsku za addon-e kao FF.

Tako je i kod mene nešto bilo, samo što me je Opera u poslednje vreme iznervirala što loše radi na Facebooku i na još par sajtova, tako da sam prešao na Chrome i apsolutno sam zadovoljan, puno su ekstenzija ubacili, odlično se razvija. Na FF se ne bih vratio nikada, kada ga uključim s vremena na vreme osećam se kao da imam 3 puta sporiji kompjuter.

FF 95 %
Operu palim na neke sajtove gde znam da lepse izgledaju
IE ne koristim a ako treba za sajtove za koje samo IE radi onda kotistim Maxthon
Safari sve cesce
Chrome sam instalirao i deinstalirao za 30 minuta, jednostavno mi se nacin web instaliranja programa ne svidja, previse Orvelovski za moj ukus.

Ja koristim FF i uglavnom sam zadovoljan
Jos od Win 98 i 2001. godine sam otkrio tada Mozilla Suite (otvoreni naslednik Netscape-a 🙂) koji mi se veoma dopao pre svega zbog tabova i odlicnog ugradjenog mail klijenta
Na FF sam presao kada je izasla verzija 1.0pr tako da Mozilla browsere koristim evo pa ima skoro dobrih 9 godina i vec sam navikao na njih
Istina je da FF 'oce nekada da se zabrljavi ali to se desava jednom u nekoliko meseci bar na mojoj masini, tako da se moze reci da radi prilicno stabilno
Sto se potrosenje tice, FF se prilicno popravio u vezi toga narocito od verzije 3
Trokiranja bilo jeste ali samo sa stranicama koje imaju ona Ajax sranjca, sve ostalo je radilo prilicno standardno - ima sve sto meni treba, sam projekat je otvoren i open source, plus odlicne ekstenzije za kojima konurencija jos uvek kaska tako da meni ne pada na pamet da koristim bilo koji drugi browser :d
Opera nije losa, medjutim pokusavao sam vise puta sa njom i ne vredi - jednostavno to nije to, a i interfejs mi se nimalo ne dopada, valjda navika na FF
Chrome takodje deluje fino, prilicno je lightweight, brz je i ima lep i jednostavan interfejs ali...sve u vezi njega mi deluje prilicno bazicno - mali broj podesavanja (ne moze npr da se ogranici kolicina kesa), zna da zeza otvaranje stranica kada je ukljucen proxy resolver, ekstenzije tesko da su na nivou koji nudi FF...
Ima potencijala Chrome ali sve je to jos uvek u razvoju kako stvari stoje 🙂
Safari nije nista drugo do malo nasmikana verzija Konquerora koji postoji za Linux vec godinama - koriste isti rendering engine khtml, u prevodu receno nista posebno 😉
Sto se IE tice skoro da sam zaboravio kako uopste izgleda to, ne koristim ga godinama vec :d
Raspisah se malo 🙂
Inace, ko hoce da proveri koliko koji browser jede resursa evo pravog sajta za to, baca sve browsere na kolena :d

www.jagermeister.com

Poslednja izmena:
Safari nije nista drugo do malo nasmikana verzija Konquerora koji postoji za Linux vec godinama - koriste isti rendering engine khtml, u prevodu receno nista posebno 😉
To sto je webkit preuzeo source kod khtml-a pre 10 godina ne znaci da su sada isti.

jel neko probao chrome beta verziju 5!?vidim da se spremaju da izbace i beta 6.

Već se pojavio 6 beta. Slabo šta je promenjeno, sem što je u addressbaru izbačeno http://.

To je izbaceno jos u petici, jedina bitna promena je WebM.

koristim posljednju verziju cetvorke pa me interesuje dal se isplati prelaziti na te beta verzije 5 ili 6?

Godinama sam na Operi, mozda cak i deceniju. I jako sam zadovoljan, za mene nema boljeg i stabilnijeg browsera.

Probao sam FF u par navrata (razlicite verzije) i drzao ga do pre godinu dana kao sekundarni browser, ali mi prosto ne odgovara i od tada ga vise ne koristim.

IE koristim samo kada moram za pojedine sajtove i operacije.

Nazad
Vrh Dno