Ja koristim FF i uglavnom sam zadovoljan
Jos od Win 98 i 2001. godine sam otkrio tada Mozilla Suite (otvoreni naslednik Netscape-a
🙂) koji mi se veoma dopao pre svega zbog tabova i odlicnog ugradjenog mail klijenta
Na FF sam presao kada je izasla verzija 1.0pr tako da Mozilla browsere koristim evo pa ima skoro dobrih 9 godina i vec sam navikao na njih
Istina je da FF 'oce nekada da se zabrljavi ali to se desava jednom u nekoliko meseci bar na mojoj masini, tako da se moze reci da radi prilicno stabilno
Sto se potrosenje tice, FF se prilicno popravio u vezi toga narocito od verzije 3
Trokiranja bilo jeste ali samo sa stranicama koje imaju ona Ajax sranjca, sve ostalo je radilo prilicno standardno - ima sve sto meni treba, sam projekat je otvoren i open source, plus odlicne ekstenzije za kojima konurencija jos uvek kaska tako da meni ne pada na pamet da koristim bilo koji drugi browser :d
Opera nije losa, medjutim pokusavao sam vise puta sa njom i ne vredi - jednostavno to nije to, a i interfejs mi se nimalo ne dopada, valjda navika na FF
Chrome takodje deluje fino, prilicno je lightweight, brz je i ima lep i jednostavan interfejs ali...sve u vezi njega mi deluje prilicno bazicno - mali broj podesavanja (ne moze npr da se ogranici kolicina kesa), zna da zeza otvaranje stranica kada je ukljucen proxy resolver, ekstenzije tesko da su na nivou koji nudi FF...
Ima potencijala Chrome ali sve je to jos uvek u razvoju kako stvari stoje
🙂
Safari nije nista drugo do malo nasmikana verzija Konquerora koji postoji za Linux vec godinama - koriste isti rendering engine khtml, u prevodu receno nista posebno
😉
Sto se IE tice skoro da sam zaboravio kako uopste izgleda to, ne koristim ga godinama vec :d
Raspisah se malo
🙂
Inace, ko hoce da proveri koliko koji browser jede resursa evo pravog sajta za to, baca sve browsere na kolena :d
www.jagermeister.com