Šta je novo?

* Top 10 SuperPi *

ponovno računanje :)

Pozdrav ljudi, da li bih ja mogao da update-ujem moj score? Sad imam drugu masinu, pa nije fora da stojim onako pri dnu ;)
Poz

Validacija:
http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=56793

my.php
[/URL][/IMG]

Poslednja izmena:
X2-4400 na 2822MHz

Evo cisto da budem prvi sa X2 na nasoj listi... Nisam imao hrabrosti da ga teram preko 1.6V... Nazalost, moja memorija (Corsair 3200XL) ima plafon od oko 275MHz pa sam morao da je teram asinhrono (9/10 delilac) na 256MHz.

Imajte na umu da je X2 nesto tezi za OC od jednojezgarnih procesora, jer ako bilo koje jezgro da pocne malo da brlja pri OC-u, cela masina je nestabilna. Takodje, X2 procesori se pri load-u dosta vise greju...

Elem, ovde je validacija:
http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=57816

Za svaki dan sa dobrim vazdusnim hladjenjem moze lepo i stabilno da radi na 2700MHz na 1.55V, gde u programima koji umeju da ga iskoriste jednostavno dere sve ostalo, npr, vidite rezultat u Cinebench-u:
http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=79590&page=2&highlight=cinebench

Poslednja izmena:
Yodanssen je napisao(la):
Ha !!?? Na http://www.it-group-montenegro.org/tolist/

-> 70. The Minister AMD XP 2400+ !!! 2086,56Mhz !!! = 76,149

Kod mene sve na Default XP 2100+ na 1730 Mhz !!! 64.406 !!! toje neki BUG kod mene ili ..... ????
To je bug u benchmark listi clana monteboy. Ja nikada nisam imao XP2400+, vec 1700+.
Interesuje me, monteboy, posto imam novu konfu, da li treba da postujem novi rezultat i validaciju, posto ne zelim da se nadmecem vise sa Vama? Tvoja lista pokazuje da overklokovan sistem ima manje performanse nego sporiji na defaultu, sto i nije neka ideja, pogotovu ne za benchmark.:) Predlazem ti, da poradis malo na kvalitetu liste (a ne samo da imas sto vise rezultata u listi, kao neki klinac:)) i da recimo izbacis ove smesne rezultate preko 1 min. I sam si naveo da se kao prosek zemlje uzimaju rezultati prvih 10.Takodje, ako ti ne uredjujes listu - pregazice je vreme, sto znaci da ce rezultati koji vise nisu aktuelni, vremenom, zauzimati sve vise i vise mesta na listi, razumes? Mozes cak i da uvedes, da onaj ko je zadnji na listi ima mesec dana da popravi rezultat (kupi bolji komp:)) ili ispada sa liste. Ja sam jednom dao ideju za ultimativnu benchmark top listu ovde.

The Minister je napisao(la):
To je bug u benchmark listi clana monteboy. Ja nikada nisam imao XP2400+, vec 1700+.
Interesuje me, monteboy, posto imam novu konfu, da li treba da postujem novi rezultat i validaciju, posto ne zelim da se nadmecem vise sa Vama? Tvoja lista pokazuje da overklokovan sistem ima manje performanse nego sporiji na defaultu, sto i nije neka ideja, pogotovu ne za benchmark.:) Predlazem ti, da poradis malo na kvalitetu liste (a ne samo da imas sto vise rezultata u listi, kao neki klinac:)) i da recimo izbacis ove smesne rezultate preko 1 min. I sam si naveo da se kao prosek zemlje uzimaju rezultati prvih 10.Takodje, ako ti ne uredjujes listu - pregazice je vreme, sto znaci da ce rezultati koji vise nisu aktuelni, vremenom, zauzimati sve vise i vise mesta na listi, razumes? Mozes cak i da uvedes, da onaj ko je zadnji na listi ima mesec dana da popravi rezultat (kupi bolji komp:)) ili ispada sa liste. Ja sam jednom dao ideju za ultimativnu benchmark top listu ovde.

Greska se desila digla se prasina :mad: . Ja se stvarno izvinjavam sto sam napravio tvoj sistem boljim nego sto je u stvarnosti mislim da si tvoje primedbe mogao i putem PM da proslijedis i da bi postigao isti efekat.
A posto si odusevljen od ultimativnih resenja a moje vrijeme dragoceno
predlazem tebe kao azuranta liste , javi mi se na private dobices pristup serveru objasnit cu ti sve sto treba da radis da bi bila lista aktuelna ukoliko imas slobodnog vremena i zivaca za isto.

Bas mi je falio jedan mali asistent a ti si se prosto sam predlozio sa ovakvim postom gdje mozes svima nama pokazati kako treba ozbiljno da se azurira benchmark lista.

I nemoj slucajno da mi se ko pozali na tvoje aktivnosti. ;) da slucajno kasnis ili imas gdje koju gresku !

A sad bi te zamolio jos jedan put da navedes tvoje rezultate i parametre sistema da bi ispravio iste.

Poz....

Poslednja izmena:
lista je aktuelna -> BENCHMARK's TOP List

Zao mi je sto sam morao ovo da uradim i krivo mi je sto nije bilo nekog ljepseg resenja ali sam zamoljen od strane Optimusa i Mosa koji nije imao sanse da se oprosti od druzine na ovom forumu jer mu je ukinuto pravo na postavljanje postova da njihove rezultate iz SuperPI liste izbrisem a sa time i rezultat naseg OC tima.

U njihovo ime vas obavestavam da oni vise nece prisustvovati na ovom forumu.

lista je aktuelna -> BENCHMARK's TOP List

Poslednja izmena od urednika:
Kokos je napisao(la):
Greska nije im ukinuto pravo, vec je ukinut avatar useru Mosa.
O tome se vodila polemika u benchmark sobi http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=90803&page=1 . Necu da komentarisem njihovu odluku zao mi je sto razmisljaju na taj nacin. No ko sa nama nece necemo ga terati u svakom slucaju.

Sad prije 10 minuta mi se javio i rekao da moze da se uloguje na benchmark ali ne moze nista da postuje...

Pojma nemam sta se desava....

njegova poruka :

Kod:
Moso, you do not have permission to access this page. This could be due to one of several reasons:

Your user account may not have sufficient privileges to access this page. Are you trying to edit someone else's post, access administrative features or some other privileged system? 
If you are trying to post, the administrator may have disabled your account, or it may be awaiting activation.

Poslednja izmena:
monteboy je napisao(la):
Sad prije 10 minuta mi se javio i rekao da moze da se uloguje na benchmark ali ne moze nista da postuje...

Pojma nemam sta se desava....

njegova poruka :

Kod:
Moso, you do not have permission to access this page. This could be due to one of several reasons:

Your user account may not have sufficient privileges to access this page. Are you trying to edit someone else's post, access administrative features or some other privileged system? 
If you are trying to post, the administrator may have disabled your account, or it may be awaiting activation.
Proverio sam sve sad bi trebalo da je ok. Ako ima neki problem javite se.

* dodat novi house track *
eric smax and thomas gold - s punk

opet ja :)

Pozdrav, evo sad sam dobio nove rezultate, izvinjavam se što opet gnjavim, ali neću više, sad sam namestio CPU kako će mi raditi stalno! Tako da je ovo zadnji put. Ako može da se prepravi moj rezultat :)

Validacija:
http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=58498
Sad sam dobio 35.844s :)
Pozdrav

Prilozi

• Pi.jpg
    Pi.jpg
    113.3 KB · Pregleda: 110
Sad sam prvi put skinuo SPi i cisto radi probe u device manager-u izmenio jednu stavku...sad imam ACPI Multiprocessor PC ;)

CPU-Z

Poenta moje price je ta da sam sa ovim prebacivanjem A64 u multi rezim dobio 2sec. :smash:
Ne znam koliko se ovo cesto koristi i da li to uopste neko i radi, ali eto...samo da napomenem... :wave:

Ima li nekih posebnih tweak-ova za ovo merenje... :,,:

StevaMan je napisao(la):
Sad sam prvi put skinuo SPi i cisto radi probe u device manager-u izmenio jednu stavku...sad imam ACPI Multiprocessor PC ;)

CPU-Z

Poenta moje price je ta da sam sa ovim prebacivanjem A64 u multi rezim dobio 2sec. :smash:
Ne znam koliko se ovo cesto koristi i da li to uopste neko i radi, ali eto...samo da napomenem... :wave:

Ima li nekih posebnih tweak-ova za ovo merenje... :,,:

Poznat tweak , samo dvije sekunde su stvarno mnogo je si siguran da je to jedina izmjena bila ? :D

2 sekunde...jao bre ... stvarno vrhunski ;)
Poz...

StevaMan je napisao(la):
Moj savet je da taj tweak koristis samo za benchovanje, a ne za svakodnevni rad jer dosta podize napon na CPU a samim tim isti se vise greje, u svakom slucaju nije zdravo.
Inace meni taj tweak ne dpnosi nista.
:wave:

Koliko sam primetio nije se nesto posebno podigao napon...jedino primecujem da napon varira kad otvaram drugi CPU-Z prozor !!! :zgran:
Tada napon ide i preko 1.9 ali samo na momenat :smash:

nakon duzeg mucenja uspeo sam da podesim memoriju na 1:1 i sad sam dobio ovo:
http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=60146
pritom:
cpu 1.5 v
mem 2.85v mozda je moglo malo manje
napajanje :D :D :D -kung fu od 300W :smoke:
I ? kakav je rezultat?
memorija je ojadjena pa je zato i superPi los.
jos da ovaj cpu ima + 768 L2 kesa bio bi cunami, ovako se vecina igara vuce. :wall:

Prilozi

• celeronD 2.4.JPG
    celeronD 2.4.JPG
    146.9 KB · Pregleda: 118
  • 3.96 GHz.JPG
    3.96 GHz.JPG
    38.9 KB · Pregleda: 117
Poslednja izmena:
Evo i mene nakon duzeg vremena u ovoj sekciji, malo sam obnovio masinu pa rekoh da ubacim score.
masina:
sandiego [email protected] 255x11, stock cooler 1.475V, 2x512Mb Corsair 3 4 4 8 1T 3700 XMS(btw djubre od memorije, moracu da pazrim uskoro gskill 4400 da bi izvukao 1:1 fsb preko 255 sa ljudskim tajminizima) i DFI NFORCE3 Ultra-D, Radeon X850XT PE, Dell 2405FPW,Audigy 2ZS, 3X maxtor Diamond MAX 10 250Gb
Toliko od mene za sada.
pozdrav

Prilozi

• cpu-z.JPG
    cpu-z.JPG
    54.8 KB · Pregleda: 102
  • superpi.JPG
    superpi.JPG
    96.6 KB · Pregleda: 142
Poslednja izmena:
NTMcse je napisao(la):

Pored toga sto imas terabajt operativne memorije :d zaboravio si da okacis CPU-Z validaciju, a koristis i stari SuperPi, skini novi pa odradi ponovo...

Vule je napisao(la):
Pored toga sto imas terabajt operativne memorije :d zaboravio si da okacis CPU-Z validaciju, a koristis i stari SuperPi, skini novi pa odradi ponovo...

Thanks m8,editovano, evo slicice sa novim superpi-em.
Pozdrav

Poslednja izmena:
Imam jedno pitanje - ne razumem se nesto u ovaj PI, ali testirao sam komp na default vrednostima i dobijam oko 51 sek. Moje pitanje je: Zar je moguce da AMD64 Sempron OCovan kalkulise za cca 20 sekundi brze nego Northwood na 2.8???

Izgleda da sam ziveo u kavezu, sto se tice procesora i njihovih performansi :)

Dorry je napisao(la):
Imam jedno pitanje - ne razumem se nesto u ovaj PI, ali testirao sam komp na default vrednostima i dobijam oko 51 sek. Moje pitanje je: Zar je moguce da AMD64 Sempron OCovan kalkulise za cca 20 sekundi brze nego Northwood na 2.8???

Izgleda da sam ziveo u kavezu, sto se tice procesora i njihovih performansi :)
Prvo treba pored procesora i dobra memorija (sa sto zategnutijim latencijama)
Drugo sto cisci OS, znaci po mogucnosti sveze instaliran, jos bolje win 2003 sa iskljucenim nepotrebnim servisima
Trece OCuj taj Northwood :)

illidan je napisao(la):
2 FTA i zigic: A gde je SuperPi :)

htedoh da se pohvalim klokom. super pi mi je 52-56, a na listi mi je 47 tako da nema potrebe za apdejtom. ;)

Mali update, nije neko veliko poboljsanje,ali je broj jako lep.....

U redu evo validacije:

Slike su secene sto vise da bi bile sto manje jer kapiram da jos ima dosta ljudi sa dialup vezom.

Evo stavio sam oba screen shoot-a u isti bitmap.

Ako treba jos nesto ti kazi.....

Validacija:http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=61004

Jel sad ok.

Prilozi

• cpu-z.JPG
    cpu-z.JPG
    54.8 KB · Pregleda: 117
  • SuperPi.JPG
    SuperPi.JPG
    96.4 KB · Pregleda: 109
  • rezultat.JPG
    rezultat.JPG
    141.4 KB · Pregleda: 148
  • sandra.JPG
    sandra.JPG
    349.5 KB · Pregleda: 115
Poslednja izmena od urednika:
NTMcse je napisao(la):
U redu evo validacije:

Slike su secene sto vise da bi bile sto manje jer kapiram da jos ima dosta ljudi sa dialup vezom.

Evo stavio sam oba screen shoot-a u isti bitmap.

Ako treba jos nesto ti kazi.....

Validacija:http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=61004

Jel sad ok.
Ajde da ti pomognem do kraja matori.Prvo sto ces da uradis je da ostvaris validaciju,pa zatim pokrenes superPI i kad on izvrsi proracun pokrenes CPU-Z i sve to zajedno kada bude na ekranu ti uradi screanshot.Kad to zavrsis dodjes ovde ostavis validaciju i sliku na kojoj se zajedno nalazi super pi i CPU-Z,nemoj ti da brines sto neki ljudi imaju modemski internet,ti ostavljas rezultate da bi monti bio u mogucnosti da te stavi na listu,a sumljam da on koristi modemski internet.Pozdrav :banana:

Nazad
Vrh Dno