Šta je novo?

* Top 10 SuperPi *

monteboy

Slavan
Učlanjen(a)
26.07.2004
Poena
410
Drugari ponovo krecemo u nove pobjede ;) , karte su ponovo izmijesane a na vama je da potvrdite rezultate iz starog Thread'a na ovu temu.

Zapravo, izasla je modifkacije SuperPi aplikacije koja tacno u milisekundama pokazuje izvrsno vrijeme.Ta promjena omogucava da se tacno zna koje na kojem mjestu i da nece biti lako moguce da nekoliko ljudi dijeli jednu poziciju u Listi

SuperPi mozete skinuti ovdje :
SuperPI_mod

Za izracunavanje koristite kao i ranije 1M digit's

Dodatno bi zamolio da uz to posaljete i Link na vasu CPU-Z V. 1.27 validaciju !
Dovoljan je Link ne mora screenshot da nebi zagusili thread i izbjegli dugo ucitavanje. Obratite paznju da kod postavljanja validacije unesete u polje "name" vas nickname sa ovog foruma.

CPU-Z mozete skinuti odje :
CPU-Z

Validacija se vrsi u tab'u "About" i onda pritisnete na dugme "Validation", dalje instrukcije pisu u dialogu koji ce se otvoriti.

Poz... i puno uspjeha :mad:

lista je aktuelna :)
prebacio sam privremeno listu na free-webspace tako nemoj te se cuditi zbog reklame (zatvoriti se moze u desnom gornjem uglu popup'a)
dodat novi audio track : mandy vs. booka shade - body language
BENCHMARK's Top 100

Poslednja izmena od urednika:
Evo posto je bilo malo nagovestaja da malo stranicu prosirimo i sa 3dmark odnosno Maxclock rezultatima sastavio sam sve SuperPI rezultate u jednu listu.
Mislim da je tako bolje jer se automatski vide i svi rezultati Intel sistema.
Sa druge strane mene sam olaksao znatno posao jer vucem podatke iz eksterne XML datoteke tako da se Flash datoteka ne mora aktualizirat nego jedino XML file.

To bi znaci bilo za sad Top 100

@Kokos
Mozes da brises sve , lista je aktuelna ->

BENCHMARK's TOP List

Poslednja izmena:
Sve pohvale za novu tabelu Monteboy, drago mi je sto su sada Intel i Amd u istoj tabeli, uostalom, tako je i na Extremu.
Uz novu tabelu idu i novi rezultati i nadam se da ce se nastaviti ovaj trend sve boljih i boljih superpi rezultata clanova benchmark foruma.
Evo mog skromnog doprinosa:

http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=52198

Mala napomena uz ovaj rezultat je da sam uspeo da odradim superpi na clocku od 3405Mhz i memoriju 283Mhz 1.5-2-2-5 i da sam imao bolji score od gore postovanog ali da je nakon uspesno odradjenog testa win zablokirao zbog prokletog cold buga tako da nisam uspeo da snimim rezultat. Inace, nisam siguran da li je iko u svetu uspeo da potera superpi na Venicu preko 3405Mhz bez skidanja IHS-a. Nazalost, nisam uspeo da ponovim ovaj rezultat jer smo svo vreme imali problema sa cold bugom a bios je za vreme testa ocitavao temperature na procesoru od -47c dok je siroti Optijev termometar, koji je sertifikovan da prikaze temperature do samo -55c, pokazao za njega nemogucih -57c na senzoru postavljenom izmedju containera i procesora.

P.S. Hvala za memoriju, prava je zver :wave:

Poslednja izmena:
Moso je napisao(la):
Sve pohvale za novu tabelu Monteboy, drago mi je sto su sada Intel i Amd u istoj tabeli, uostalom, tako je i na Extremu.

Hvala , trudim se da bude svetsko a ipak nase ! ;)

Moso je napisao(la):
P.S. Hvala za memoriju, prava je zver :wave:

Ti znas ! :cigar:

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
lista aktuelna -> BENCHMARK's TOP List

ponekad treba ocistiti cache browsera ukoliko se ne bude prikazala najaktuelnija lista :)

millyons je napisao(la):
hehe Monty pogledaj rezultat za .002s sam te prestigo :)

Svaka cast !
daj mi dvije - tri nedelje , sad moram u BG ali kad se vratim obecavam iznenadjenje:)

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
jednog lepog sneznog dana... :D :D

malo sam se poigrao danas i popravio skor al ne mogu da verujem sa 30.937 na 29.937. tek sam sad izvalio da su se sve decimale poklopile kad sam uzeo da kompresujem sliku. kao da pi voli neke brojeve vishe od drugih :) . nisam uopshte ni znao ni stari rezultat ni novi (znam ih otprilike ovaj malo ispod 30 a ovaj ispod 31) vec samo videh da je ispod 30s i rekoh daj odma vracam klokove i zatvaram prozore poshto sam se smrzo ko *****. :D :D

evo max clock prvo http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=52377

zatim validacija za pi http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=52378

i na kraju shot http://img32.imageshack.us/img32/3637/pi297sj.jpg

da li postoji neki ofisijalni superPi ranking ili nesto slicno za ceo svet kao npr cpu-z validacija
pa da se uporedimo i sa svetom ;)

Exclusive first Serbian Opteron 148 test on (Air Hyper 6) tested by Optimus Prime & Monteboy

Za pocetak nije lose , sjutra ide pod led ....

Fantastican score za vazdusno hladjenje a siguran sam da je ovaj Opteron mogao i vise da ste mu posvetili vise vremena, no kako ste zurili na drugu sesiju, i ovo je vise nego odlicno. A sto se tice sutrasnjeg dana, pa spremite pice vas dvojica jer sutra dolazi Mr. DryIce da mu uzme meru ;)

Extra rezultat na vazduhu

Iako uveliko teku pripreme za sesiju,nisam mogao da odolim i ne probam max clock za Opterona na vazduhu :) Postignuti rezultat je izuzetnih 3201MHz Air cooled on Hyper6,a temp cpu-a je pritom bila skromnih 28 stepeni.Moglo je verovatno i vise,ali nazalost nema se vremena.Ok toliko, a za krajem prilazem screenshot kao i CPU-Z validaciju.

Validacija: http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=54387

Hm, ima li taj Opteron u prodaji i koja mu je cena?
Stvarno odlican rezultat na vazduhu.

Vule je napisao(la):
Monti hocu takav primerak, nemoj neki krsh da mi doneses :)
Ti prvo da promenis napajanje, ne ide taj kinez na Opteron-a, treba to nahraniti (kvalitetnom!!) strujom! :d:d:d

Lista aktuelna -> BENCHMARK's Top List

Malo reza na vazduhu cisto da poboljsam prosjek prvih 10 u listi ;)

Validacija -> http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=55602

Kao sto se da vidjeti ogranicavalo me je hladjenje (boxed cooler) za bolji score ipak sam uspio da poboljsam rez iz Beograda koji smo Opti i ja onda zajedno postigli sa BH5 i Hyper 6tici.

Ovdje se da jasno vidjeti uticaj bank interleavinga , u BG smo koristili Optijeve BH5tice sa sledecim latencijama [email protected] 2 2 5 frikvencija je bila 3087 MHz

Za razliku od mojih Mushkin modula kojima nije bilo potrebno ni [email protected] 2 2 5 da bi postigli bolji score ;)

Sada je prosjek prvih 10 u listi : 26,9157 sto bi znacilo da smo se popravili za 3 mjesta na svetskoj listi , sada bi bili na poziciji 11

-> http://www.hwbot.org/botByCategory.do?contestId=3

Malo sam se igrao i mogu samo potvrditi Montijeve tvrdnje, bank interleaving donosi bolji score od 0.600 do 0.700s tako da sam sada siguran da je Monti doneo svoje module (kako je obecao) da bi nas superpi score sa Opteronom vec bio oko 23.600sec.
Sto se tice HWBOT liste, siguran sam da ce na nasoj listi biti sve boljih rezultata i da cemo se lagano penjati na vise pa mislim da je steta da se rezultati clanova naseg foruma ne nadju na toj listi. Nije mi bas jasno sta je sve potrebno da se rezultati sa Montijeve tabele nadju na ovoj listi, tj. kako ucestvovati???

Moso je napisao(la):
Malo sam se igrao i mogu samo potvrditi Montijeve tvrdnje, bank interleaving donosi bolji score od 0.600 do 0.700s tako da sam sada siguran da je Monti doneo svoje module (kako je obecao) da bi nas superpi score sa Opteronom vec bio oko 23.600sec.
Sto se tice HWBOT liste, siguran sam da ce na nasoj listi biti sve boljih rezultata i da cemo se lagano penjati na vise pa mislim da je steta da se rezultati clanova naseg foruma ne nadju na toj listi. Nije mi bas jasno sta je sve potrebno da se rezultati sa Montijeve tabele nadju na ovoj listi, tj. kako ucestvovati???

Ma i mene je krivo sto sam ih zaboravio , ****ga kad je sve bilo na brzinu mislim u petak sam isao da podignem CYK'ove komponente koje sam morao i testirati prije nego li ih spakujem tako sam testirao njegove G-Skill FF i stavio Mushkina na stranu sa testovima sam zavrsio negdje oko 3 u jutru (subota) dok sam se pakovao negdje oko 7 (spavao 4 sata) tako da je dobro da jos ponesto nisam zaboravio.

A za 23,6s cu se ja pobrinuti , a kako bi i drukse bilo ..... :)

* Voda beat's DryIce *

neverovatno sto znace 512kb vise kesa , i bank interleaving :)

validacija :
http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=56255

pozdrav za moga druga Optija :)

Oo,jako lepi rezultati Monti,evo iskoristicu priliku da budem prvi koji ti cestita :) Verujem da to nije sve sto Opteron moze da pruzi u kombinaciji sa tvojim hibridnim hladenjem.No ne brini,i ja sam spremio kec koji drzim u rukavu, a ti naravno znas o cemu se radi :)

monteboy je napisao(la):
pozdrav za moga druga Optija :)
;)

monteboy je napisao(la):
* Voda beat's DryIce *
Zato tebe nema na msnu :p
Lepo,lepo a vidim rade se i testovi graficke :whip:

CYK je napisao(la):
Zato tebe nema na msnu :p
Lepo,lepo a vidim rade se i testovi graficke :whip:

da iz graficke jos nisam izvukao maksimum Aquamark -> 99850 :)
kad pane tvoj rekord za X850 bice jedan mali review , Sapphire X800 GTO2 -> X850PE killer

Optimus Prime je napisao(la):
Oo,jako lepi rezultati Monti,evo iskoristicu priliku da budem prvi koji ti cestita :) Verujem da to nije sve sto Opteron moze da pruzi u kombinaciji sa tvojim hibridnim hladenjem.No ne brini,i ja sam spremio kec koji drzim u rukavu, a ti naravno znas o cemu se radi :);)

Hvala na cestitki ipak je samo voda u pitanju , buduce hibridno bi trebalo po mojim procenama da nadmasi sve na ovom forumu do sada objavljeno iduci vikend cu imati malo vise vremena da se pozabavim sa tim.

Poz...

Nazad
Vrh Dno