Šta je novo?

TomTop navigacija za iOS - potrebno misljenje

Jel može neko ja pm da mi da tutorijal kako da ubacim neku navikaciju sa srpskim mapama i glasom na 3gs? Prvi put radim nešto ozbiljnije na iOs-u i ubih se od nerviranja. Uradjen je jb, iOS 4.1 verzija softvera, instalirana Cydia i instalous. Stalno mi izbacuje neki api grešku kada pokušam bilo šta da instaliram sa instalousa, a nrku koju sam skinuo ne mogu na fon da prebacim preko iTunesa, izbacuje da je invalid format.

Jel ti Appsync instaliran iz Cydije? API error mi je uglavnom izbacivao kada je server bio down ili kada nije mogao da nadje zadati fajl.

Da. Pokušao sam i reinstal instalousa i appsynca i ništa ne pomaže, za sve programe izbacuje api error. Da li postoji neki drugi način da skinutu aplikaciju/navigaciju prebacim na telefon osim iTunesa koji mi izbacuje neku invalid grešku?

Da li je instaliran sa cydia.hackulo.us repo?
Ako nije, obrisi njega i installous, i instaliraj ponovo installous sa hackulo i appsync ce se instalirati automatski.

Da, sa hacukulo.us se instalitalo, sad sam ponovo uradio reinstal instalousa, kad pokušam sa njega da instaliram nešto izbacuje:
"Instalation failed: Invalid IPA"

Hmmmm, pokusaj ovo da uradis :

1 - Uninstall Appsync 4.0+ (this will also uninstall Installous 4.4)

2 - Reboot your device

3 - Reinstall Appsync 4.0+ FIRST (from the hack u lo repo)

4 - Reinstall Installous 4.4 (also from the hack u lo repo)

5 - Reboot your device once more

Ako ovo ne pomogne secam se da je meni izbacivao invalid ipa gresku kada je iOS koji je aplikacija zahtevala bio nizi od instaliranog softvera, tako da pokusas sa updateom softvera ako nista drugo ne pomogne.

Poslednja izmena:
Misliš da odradim update celog sistema? Zar neću tako da izgubim jb?
Izvini ako su pitanja glupa, stvarno sam početnik što se ovih stvari tiče.

Edit:
Inače, to sam sve uradio maločas, samo bez restartovanja telefona

Poslednja izmena:
Nisu glupa pitanja naravno, pocetnik si, nije problem to sto ces izgubiti JB vec je problem ako ti telefon nije simfree sto bi mogao da izgubis unlock. jel simfree?

Simfree je. Kako misliš da nije problem što ću izgubiti jb? Je l mogu da se instaliraju krekovane aplikacije sa instaloisousa bez jb?

Rešio sam problem, izgleda su obe aplikacije koje sam probao stvarno neispravne...
IGo je izgleda samo za iOS 4.3 ili 5 (petica stoji u imenu instalacije), a Shazam encore je stvarno neispravan. Trenutno skidam Navigon, ali ako je kao na Androidu neće imati srpsko glasovno navođenje. Za iGo Eastern Europe koji sam skinuo piše samo za iOS 4.3 ili noviji(a u imenu instalacionog paketa piše iOS 5) , a ja imam 4.1, a nema nijedne starije verizije istog. Nisam vodio računa o tome ranije. Koji drugi da instaliram sa srpskim mapama i glasom? Sygic ima samo tranzitne puteve za Srbiju, TomToma nema na instalousu, da skinem iGo primo Europe u verziji 2.1.6? Jel radi ona na iOS 4.1? 2.3 ne radi, pošto u opisu njega stoji isto iOS 4.3 ili noviji...

Poslednja izmena:
E 'rac, neće ni Navigon, istu grešku izbacuje. Nekako samo samo Where's my Wather instalirao sa instalousa :mad:

Ako je Simfree ne vidim zasto ne bi instalirao najnoviji iOS ocigledno je da zbog stare verzije nece da ti instalira aplikacije? JB ces odraditi za minut, jednostavno je da ne moze biti jednostavnije.

Ubaci lepo zadnji 5.1.1 ako si siguran da ti je telefon simfree, jer sada imas JB za njega.
I posle toga probaj da instaliras programe pa javi da li rade.
5.1.1 radi super na 3GS, ima dosta novih stvari i nemas nikakve potrebe da korsitis star iOS na telefonu.

Evo ti ovde uputsva za JB na 3GS:
http://www.iclarified.com/entry/index.php?enid=20522

A je l mogu nekako da proverim da li je sim free ili nije? Nisam baš 100% siguran.
Ako odradim update na 5.1, pa izgubim unlock, da li i kako mogu da vratim na iOS 4 i da ga otkljucam opet?

Pretrazi u cydia da li ima instaliran ultrasn0w, ako ga ima, znaci da nije simfree i da je otkljucan sa tim ultrasn0w-om. A ako ga nema, i radi normalno sa obicnom micro sim karticom onda jeste simfree.
Znaci otvoris Cydia, ides u Manage pa Packages i trazis ultrasn0w.

Ima taj ultrasn0w, znači da ipak nije simfree :(
Inače, definitivno je do sistema, velika većina aplikacija traži ili preko iOS 5 ili preko iOS 4.3, a ovaj je 4.1.
Instalirao sam TomTom Eastern Europe, ali mape su jadne, praktično neupotrebljive.

Poslednja izmena:
Napokon sam uspeo da instaliram iGo primo, koji ima mnogo lepši interfejs nego Motonav, koji koristim na Androidu.

Nije prošlo bez problema, prvo sam pokušao da sačuvam baseband, ali to nije prošlo kako treba (a ja to nisam izvalio na startu), pa updateovao na 5.1.1, samim tim i baseband na 6.15, koji bi trebao da može da se otključa sa onim ultrasnowom, ali nije mogao. Posle toga jailbreak, ni on nije uspeo iz prve, tek iz drugog pokušaja sam uspeo. Zatim sam morao da odradim downgrade basebanda na 5.13 sa redsnowom, pa instalousa iz cydije koja se instalirala kad sam odradio jb, i na kraju je sve radilo kao podmazano.

Priest77, webster, hvala puno na pomoći, mnogo sam naučio zadnjih par dana o iOs-u zahvaljujući vašim savetima i linkovima koje ste mi dali :wave:

Ja sam na kraju opet kupio iGo (isto onaj koji imam u autu :( ) za oko 30$ i radi mi na ipad i iphone. Definitivno su ga poboljsali i mnogo se bolje vidi na iPhone/iPad ekranu, a i touch interfejs mnogo bolje radi nego na auto uredjaju (capacitive vs resistive ekran).

Gde mogu da se nadju samo nove mape za iGo (Srbija prvenstveno), da li je mapa nezavisna od uredjaja i verzije? Mislim rucno da ubacim. (mio navigacija i iPhone)

Nazad
Vrh Dno