Šta je novo?

TomTom ONE XL

Chupo

Slavan
Učlanjen(a)
02.12.2007
Poruke
2,872
Poena
380
Kako se ubacuju mape na gorepomenuti uređaj?

Dobio sam ga na poklon od rodbine iz nemačke, ali još nikako da ukapiram kako da ubacim nove mape na uređaj. Kupio sam karticu od 2GB ali šta god da ubacim na nju, uređaj neće da butuje sa nje.

I postoji li uopšte neka indikacija da će u skorije vreme izaći neke mape za Srbiju i ex yu države za Tomtom uređaje?
 
Treba bese neki meta kodovi, al kao sto kolega rece, za srbiju mrka kapa...
 
Baci pogled na gpsunderground, ipmart... Nisam se skoro igrao sa tt-om, zaboravio sam...
 
Mozda bude od koristi jer sam se pre par dana zezao sa pomenutim uredjajem i izgubio vremena i zivaca. Hteo sam da ga update-ujem preko TomTom PC aplikacije, ali je update pukao na pola i ostao mi je neupotrebljiv uredjaj.

Sta sam uradio?
1. Formatirao memoriju uredjaja sa Low Level format tool. Napravio FAT particiju.
2. Prikljucio uredjaj ponovo na racunar, pokrenuo TomTom aplikaciju, isao na update i pustio da se na uredjaj instalira poslednja verzija aplikacije za ovaj uredjaj. (8.083 je zadnja verzija softvera)
3. U TomTom PC aplikaciji, otisao na sekciju Purchase Maps (bitno je da uredjaj bude prikljucen na PC). Ovo je bitno uraditi zbog verzija mapa podrzanih na ovom uredjaju. Upisao verzije mapa, a zatim iste pronasao, skinuo i instalirao na uredjaj.
Obzirom da je uredjaj ogranicen na 2GB memorije, kompletna mapa Evrope ne moze stati, te sam skinuo istocnu i zapadnu Evropu. Zajedno obe mape pokrivaju celu Evropu. Mana je sto se mora kroz softver menjati koju mapu zelimo da koristimo. Ali, nije nista strasno. btw. Srbija je i dalje nepokrivena. Pokrivene su samo glavne saobracajnice.

Sve mape koje su ponudjene za kupovinu kroz TomTom aplikaciju imaju istu verziju 910.4952. Nakon instalacije, mape verovatno nece raditi, te je potrebno patch-ovati iste uz pomoc odgovarajuceg programa. Mnogo korisnih informacija se moze naci na NaviTotal forumu.
Generalno, uredjaj je prilicno izbirljiv sto se tice verzija softvera i mapa (prvo procitao, a zatim se i licno uverio). Moguce je instalirati neke novije verzije softvera, ali uredjaj moze postati prilicno nestabilan u radu, a i mape mogu zezati. S'toga je preporuka ostati na zvanicno podrzanoj verziji softvera uz dodatak potrebnih mapa. Sve u svemu, sada uredjaj sasvim fino radi. Satelite pronalazi u roku od minut-dva (u stanu).
 
TomTom za Balkan vrlo los. Balkan samo sa navteq mapama ili lokalnim.
 
Chupo
TomTom za Balkan vrlo los. Balkan samo sa navteq mapama ili lokalnim.


chimpresco
Najaci forum za TomTom je navitotal pa noeman (engleski) a ima i 4pda (rusi) i deltafox (italijanski) . Ostali forumi za TomTom, "boranija"
 
Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno