Šta je novo?

Tomb Raider I opengl patch

vrobec

Čuven
Učlanjen(a)
16.01.2002
Poena
675
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 7 5700X3D + Thermalright Silent Assasin 120 SE
Matična ploča
MSI Tomahawk B450
RAM
Kingston 3600MHz DDR4 2x16GB
GPU
XFX Speedster Quick RX 6700 XT
Storage
Kingston KC3000 1TB, Samsung 980 500GB
PSU
Be Quiet! Power Zone 2 750W
Kućište
Chieftec Dragon Midi Tower
Monitor
AOC 24G2SPU
Miš & tastatura
Logitech MX518, Logitech K120 keyboard
Ostale periferije
XSX, PS5, NSW, LG C3
Tablet
Xiaomi Pad 5
Mobilni telefon
Xiaomi Mi 10T Pro
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Znam da postoji patch koji omogucava pokretanje igre sa hardverskom akceleracijom. Ako neko ima link ili je voljan da posalje u mail-u... :)

Zanima me jos i opengl patch za Pandemonium 2. Ova igra zahteva 3Dfx karticu, pa ne znam ima li neki wrapper ili slicno za pokretanje na GeForce karticama?

Na početku, to nisu OpenGL patchevi nego Glide patchevi.

1. Postoji oficijelni dodatak al nema leba da ga pokreneš, pošto koristi Glide za DOS za koga nema valjanog emulatora (a i zašto bi, kad postoji jednocifren broj Glide igara za DOS). Potraži na Googlu Glidos koji je specijalno pravljen za TR.

2. eVoodoo

re:

Jedini Glide wrapper za dos koji je meni odlicno odradio posao jeste dgVoodoo.Znaci radi i Pandemonium 1 i Tomb, a sto se tice Pandemoniuma2 to je glide2x igra i radi sa vecinom Glide wrapper-a.

Poslednja izmena:
Hvala. Skinuo sam dgVoodoo pa cu probati. :)

Passenger je napisao(la):
Jedini Glide wrapper za dos koji je meni odlicno odradio posao jeste dgVoodoo.Znaci radi i Pandemonium 1 i Tomb, a sto se tice Pandemoniuma2 to je glide2x igra i radi sa vecinom Glide wrapper-a.
U pravu si, u pitanju je dgVoodoo (odakle mi samo na pamet pade matori eVoodoo :wall: ). Inače, dgVoodoo bez ikakvih problema (grafičkih) tera i Need For Speed 2 Special Edition u glide modu...

EDIT: Jel možeš da mi pojasniš kako si poterao TR keca sa dgVoodoo-om? Ja sam nešto pokušavao, ali bezuspešno... da nije do XP-a?

Poslednja izmena:
Sad radi bez problema, hvala puno! Izgleda da ranije nisam lepo konfigurisao dgVoodoo, pa sam igrao preko Glidosa (koji vrti logo preko celog ekrana, a pare za registraciju ne dam :) )... sad sve radi kako treba (koristio sam installerov dgVoodoo i pustio ga da sam namesti šta treba).

Vrh Dno