Šta je novo?

tomb raider aod problem

c3

Čuven
Učlanjen(a)
05.04.2003
Poena
649
Imam veliki problem.
Lara se krece kao usporeni snimak,a prica ubrzano jedno 3x.
imam c1.1 512rama gf2 mx400 64mb winxp i dx9a
igru sam narucio od ggorana

Imam isti problem zvuk je nerazuman i brz.
Vise detalja pogledaj na "Tomb Raider - Angel of Darkness" od Marti Misterije.
Srecno.Ako nesto saznas javi mi.
Poz! :wave;

Re: t0omb raider aod problem

a prica ubrzano jedno 3x.
U directX podesis opcije za audio (iskljucis hardwer),pogledaj topic sto je postavio Marti Misterija u vezi iste igre,a Ajvonn lepo odgovorio pri kraju strane.

ftp://66.227.108.112/pub/pregamingdl/anti-link-4730582/patch/TRAOD_PC_PATCH_V42.zip

ima 5mb

a s'obzirom koliko je bagovita, bice jos patcheva :(

moze da se instalira preko stare bez problema (bar kod mene)

ja nisam imao problema sa zvukom, ali zato jesam sa teksturama i sl. recimo nema sacmarice u ruci, nema pola lica na karakteru, skocis u vis i pojavis se u narednom nivou, prodjes kroz zid da pokupis neki predmet i jos mnogo toga..

a zasto lara se krece usporeno!!!
a ponekad krene normalno onda opet ide usporeno

Pa stisnes TAB i udjes u inventar

Evo i par pitanja od mene.

Sa instaliranjem PATCHa Lara trci normalnije, nije sporo pa onda ubrza.

Da li samo jedno mesto za snimanje postoji?
Cemu sluzi otisak cipela. I po asfaltu i po daskama, kada Lara negde stane ostane trag od cipele?
Cemu sluzi munja i glasovna konstatacija" Sada su mi noge jace"?
Da li postoji taster za brzo trcanje. Ima SPRINT ali to je kamera. Kao nekad na NUM 0. Tako sam i podesio jer mi je to zgodno?
Sigurno, bice jos pitanja!

Re: Evo i par pitanja od mene.

ajvonn je napisao(la):
Sa instaliranjem PATCHa Lara trci normalnije, nije sporo pa onda ubrza.

Da li samo jedno mesto za snimanje postoji?
Cemu sluzi otisak cipela. I po asfaltu i po daskama, kada Lara negde stane ostane trag od cipele?
Cemu sluzi munja i glasovna konstatacija" Sada su mi noge jace"?
Da li postoji taster za brzo trcanje. Ima SPRINT ali to je kamera. Kao nekad na NUM 0. Tako sam i podesio jer mi je to zgodno?
Sigurno, bice jos pitanja!

1-Postoji neogranicen broj mesta za snimanje (ESC u toku igre pa SAVE GAME)
2-Otisak cipela nema nikakvu funkciju
3-Kada se pojavi tzv. munja i kada izgovori pomenutu recenicu znaci da mozes da razvalis neka vrata koja do tada nisi mogao (obicno se nalaze u blizini) ili da napravis neki veci skok koji takodje nisi mogao do tada da izvedes. To u stvari znaci da je dobila neku vrstu dodatne snage
4-Ako mislis na brzo trcanje kada se "trosi energija" koje se javljalo u prethodnim delovima TR-a to ne postoji.
Inace igra je uzasno kratka, cak mi se cini najkraci TR do sada i bar na tom polju nije ispunila ocekivanja s obzirom koliko je dugo proslo od prethodnog dela. Pozdrav.

Lara aod ima ukupno 37 levela.Druga celina, Prag pa nadalje potseca na half life 1.Igra je super, prica je ok, mada sam se do sada najvise namucio sa red ghostom.

a uz koji patch ajvone jel sa onim ciji je link dao gorang
a koje dugme je za kemeru

Igra je onako ... ok.
Hvala za tip za inventar, stvarno sam krele :D

Kako se prelazi Luvr??? Konkrentno mislim na onaj deo kad ispreskacem lasere u velikoj sobi(prvi put kad se oni pojavljuju) i udjem u sledecu sobu, naizgled prostu sto svakako nije?

Skok u nazad je cudo.Zadnji izlog sa laserom... treba da se zakacis rukama i da se polako pomeras.Sledeca soba... odguras veliki stakleni ormar, pre toga pomeris mali iza koga se nalazi prekidac.Veratis se na veliki i skos, pa kroz otvor za ventilaciju...

Patch

Da to je taj, i za sada je jedini a bice ih sigurno jos.
Otkrio sam sta je MUNJA. Kada nesto gurne ili sutne dobije snagu i onda moze da otvori vrata.

Inace hvala Roy Jones Jr na pomoci!!!

Moram da priznam da sam neprijatno iznenadjen koliko je igra zahtevna odnosno bolje je reci koliko je neoptimizovana i bagovita. Kad se ukljuce AA/Aniso. TBred @ 2ghz, 512ram, ati9500np... morah da spustim na 800x600 i medium setovanja da bih imao pristojan (citaj iznad 30fps) frame rate. Posle primenjenog patcha malo je poboljsano kretanje ali su i dalje kontrole dosta neprecizne. Vizuelno izgleda odlicno ali ako su oni na ovo potrosili godine i godine rada(!?) .. nemam reci! Da li si ikada culi za optimizaciju / testiranje!

Da dodam da su na nekom forumu uglavnom optuzili sve igre koje podrzavaju EAX Enhanched Sound da imaju velikih problema sa kompatibiloscu, odnosno da drasticno smanjuju performanse sistema odnosno same igre. Takodje su preporuculi da se igre (koje eksplicitno podrzavaju EAX Enhanched Sound) instaliraju sa najsvezijim drajverima i na relativno cist sistem!?!?!? Ajd videcemo veceras kad dodjem kuci sta ce da se desi... ima da sve parametre sistema izmesam ko rusku salatu ;):D

EAX? Cemu to sluzi a uz to i nesto nece da radi? :beat:

Inace igra izgleda super, ali stvarno je smrt za sistem. Ja ga teram u 1024 ali zna bas da uspori ako se ukljuce dodatne opcija tipa Glow i sl...

a kako moze da se gleda free=look
dugre za kameru

Ma, sta ce vam AA... Meni je AF u nekim igrama apsolutno neophodan. AA i nije.

Za AF se slazem, sa njime je svaka igra bar 50% lepsa. Ocigledno ko' Sunce! AA .. pa stavim uvek bar na 2xAA - dovoljno je.. ne vidim specijalnu razliku u odnosu na 4xAA.

Za C3 ---- Da to je taj patch, za sada i jedini osim dok ovo kuckam ne postave jos neki na net.

Dugme za kameru je kod mene / Gde je nekad bilo brzo trcanje. Vidim da su napisali sprint ali ima drugu funkciju a to je kamera i omdah sam je premestio na NUM 0.

Hvala za savete u vezi snimanja, odmah cu probati!

Meni se igra prilicno svidja.Jeste malo usporeno, ali verovatno ima razloga zasto.Pa nisu oni papani, znaju da je naprave, a ne znaju da je istestiraju?Sve to izgleda jednostavno, ali je programerski zivot, cist kuluk. Grafika je ok. Dajte, ljudi, sta je za Vas idealna igra. XY litara krvi ispod stola.Za svaku igru koja je izasla, uvek ima primedbi.
Jedina igra za koju nisam imao primedbi je:
Abe oddysee i Abe exodus.

Pa s obzirom koliko dugo i kako su je najavljivali pa odlagali pa navodno nevidjene pare ulozili u razvoj... moram da priznam da sam blago razocaran... bug, pa bug, pa bug... :cuss:

MAD_MUzzY je napisao(la):
EAX? Cemu to sluzi a uz to i nesto nece da radi? :beat:

Inace igra izgleda super, ali stvarno je smrt za sistem. Ja ga teram u 1024 ali zna bas da uspori ako se ukljuce dodatne opcija tipa Glow i sl...
Instaliraj recimo Ozbiljnog Simu (ovo je prevod po naski :mrgreen: ) tu se najbolje primeti! Prosto fantasticno!

Marti Misterija je napisao(la):
Pa s obzirom koliko dugo i kako su je najavljivali pa odlagali pa navodno nevidjene pare ulozili u razvoj... moram da priznam da sam blago razocaran... bug, pa bug, pa bug... :cuss:
A da jednostavno preskocis igru?
Ako je:
zbir zadovoljstva+nerviranja <0 preskocis neku igru (bice ti lepse u zivotu)
zbir zadovoljstva+nerviranja >0 igras :mrgreen:
:wave;

Dok sam zeljno iscekivao Izlazak AOD zadnjih godina, mislim da sam negde zapazio da ce na netu biti mogucnost UPDATE nivoa. Mozda je i to razlog sto je previse kratak za sada!

Za sada dok sam prelazio par nivoa, moja konstatacija se svodi na to, da od pravog TOMB (grobnica) RAIDER (ucesnik prodora ili upada) Nema ni trunke.
Pocev od Tomba 5 sa nekim robotima i mozda i od tomba 3, Tomb je izgubio neku draz i car koju je imao. Prvi pa i drugi a i tomb 4 su po meni perfetkni predstavnici tog stila.
Sto se samog AOD tice napravili su ga vise komercijalno, to jest ko voli avanturu ima je, ko voli RPG( valjda sam lepo rekao) ima kuckanja i tipa ili oces i budi dobra samnom i dacu ti notes ili kljuceve ili me napadaj i posle te hvata murija:))
Grafika je odlicna, malo podseca na Max Payne(deo u crkvi sa boxom), pokreti Larini su odlicni. Nisu kao u predhodnim ali je ok. Plivanje je malo haoticno a to je bilo isto perfektno pre. Kamera je ok. Preciznost skoka i koraka je ok. Muzika je odlicna ali nije ni prineti starim Tombima gde je to bilo misticno i napeto.
Igram ga zato sto volim Tomb Raider.

Skinuo sam pre neki dan i THE SPRING OF ETERNAL YOUTH (home made), nivo sa www.laraslevelbase.org/ nekih 45 mega. Nivo je perfektan i fenomenalan. Ko voli Laru u tropslim krajevima, nek izvoli! preorucujem vam i jos po stotinama ljudi iz celog sveta Last Crusade i Sancstuary of ice and fire. Ova dva su od istog autora imate ih na Tomb top 50 of TRLE!

Ma, pogubio sam se u onim grafickim opcijama. Sve mi radi normalnom brzinom na maksimumu, naravno *1024x768 no AA no AF, ali sa svim opcijama na max. DOF i DOF PS2.0 sam iskljucio jer igra izgleda lepse bez toga... sta ima toliko da mi muti pozadinu... Mnogo lepih efekata, puno bagova, i pomalo smara, za sada...

Instalirao sam igru ali neće da radi: pušti samo video EIDOS i tu blokira. Instalirao sam i patch ali nema pomoći. Imam GF4TI4200, SB live Value (nije 5.1), WinXP, detonator 44.03. Ima li pomoći?

Vrh Dno