Šta je novo?

Kućna multimedija To OLED or not to OLED

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?

brdobb

Cenjen
Učlanjen(a)
04.03.2013
Poena
151
Pozdrav svima...znam da se svasta polemisalo na ovu temu/teme ali evo sta mene konkretno brine pa ako mogu pre svega korisnici OLEDa da pomognu oko toga, ostalo se svodi na izbor modela jedne ili druge tehnologije. Ne brine me toliko burn-in kod OLEDa, mada ce se gledati i kablovska poprilicno, vise me brine auto dimming tj potamnjivanje slike posle par minuta (koje opet ima veze sa burn-inom) koje koliko vidim moze da se iskljuci samo iz servisnog menija sto je komplikacija a time se verovatno gubi i garancija. Ako mogu korisnici OLEDa da napisu koju na ovu temu, koliko se ovo zapravo desava i koliko je iritantno? Konkretno bih kupio TV od 65" i od OLEDa izbor bi bio izmedju LG C2 i Samsung S95B (mozda pre LG zbog cene mada ni tih 200e razlike na KP nije strasno ako stvarno ima smimsla...). A ako je ovo sto sam pitao stvarno problem kao sto meni izgleda da jeste onda od ostalih mozda prvi izbor Samsung QN90B a kao alternative TCL C935 i Hisense U8HQ. Hvala unapred, svaki savet je dobrodosao...

za iskustva sa OLED-om tu je ovaj deo foruma
ima jedna tema koja je takoreći postala opšta tema o OLED-u https://forum.benchmark.rs/threads/oled-burn-in-iskustva-i-ima-li-ih.463628/

moj savet je da kupiš kod nas u radnji kada je akcija sa produženom garancijom
hvala na odgovoru, navedenu temu sam vec procitao ali se nigde ne spominje auto dimming koji je moje glavno pitanje za izbor OLED ili ne...

Pozdrav svima...znam da se svasta polemisalo na ovu temu/teme ali evo sta mene konkretno brine pa ako mogu pre svega korisnici OLEDa da pomognu oko toga, ostalo se svodi na izbor modela jedne ili druge tehnologije. Ne brine me toliko burn-in kod OLEDa, mada ce se gledati i kablovska poprilicno, vise me brine auto dimming tj potamnjivanje slike posle par minuta (koje opet ima veze sa burn-inom) koje koliko vidim moze da se iskljuci samo iz servisnog menija sto je komplikacija a time se verovatno gubi i garancija. Ako mogu korisnici OLEDa da napisu koju na ovu temu, koliko se ovo zapravo desava i koliko je iritantno? Konkretno bih kupio TV od 65" i od OLEDa izbor bi bio izmedju LG C2 i Samsung S95B (mozda pre LG zbog cene mada ni tih 200e razlike na KP nije strasno ako stvarno ima smimsla...). A ako je ovo sto sam pitao stvarno problem kao sto meni izgleda da jeste onda od ostalih mozda prvi izbor Samsung QN90B a kao alternative TCL C935 i Hisense U8HQ. Hvala unapred, svaki savet je dobrodosao...
ja sam potamnjivanje slike primetio samo jednom u jedno 20 sati gledanja OLEDa koliko sam ga gledao do sad. Mislim da je bilo u filmu Enola Holmes, scena u pozoristu, sve bilo vidljivo i odjednom mrak, jedva glumce da vidis, bar iritantno, mislim da sam pomerio daljinski i da se unormalizovalo, vise nikad nisam primetio, mada kao sto rekoh, veoma slabo gledam OLED

Kupuj i ne razmišljaj. Sve osim Oleda nije televizija. Samo kad ga probaš...

Ne moze da prismrdi X90J Oled-u. Presao sa X90J na Philips Oled 706 iste dijagonale, nebo i zemlja.

X90K po RTINGS-u vidim da ne odudara mnogo od X90J.

Ne moze da prismrdi X90J Oled-u. Presao sa X90J na Philips Oled 706 iste dijagonale, nebo i zemlja.

X90K po RTINGS-u vidim da ne odudara mnogo od X90J.
Ja nisam rekao da je Led isto kao i Oled. I sam planiram da kupim Oled, ali moj nacin koriscenja tv je takav da je to savrseno za Oled. U mraku i iskljucivo 4k filmovi sa eksternog harda. Imas brdo primera na yt koliko je velika refleksija na Oled-u ako gledas u sobi gde je veci izvor svetlosti. X90K je odlican tv i dobra zamena za Oled jer ima dobro lokalno zatamnjivanje.

Vrh Dno