Šta je novo?

To LED or not to LED

mihailo

Čuven
Učlanjen(a)
16.12.2001
Poena
619
Znam sta je bolje, ali me interesuje da li vredi razlike? TV koristim 1h dnevno te me aspekt potrosnje stvarno ne dotice. Nije da ne mislim o zastiti zivotne sredine, ali trenutno imam prioritetnijih prioriteta :)) Dajte mi svoje misljenje, da li biste dali 30-40% vise za LED backlit panel?

30-40% više ne bih dao za 1h TV programa dnevno...

Bolje sacekaj da cene malo padnu, kad se nasi prodavci otarase stare robe koja im godinama stoji na lageru ;)

Ne bih imao problem sa zastarelim lagerom jer nisam u Srbiji, ali ne bih da dajem znatno vise love za 0.5 koraka napredniju tehnologiju. Mislim, znam da bih bio "zeleniji" sa LED-om, ali nisam u poziciji da mi to bude razlog broj 1, pre je recimo 3 ili jos realnije 4 :)
Da budem jos konkretniji, da uzmem neku osnovnu Braviu od 46" ili 40-42" LED LCD? Ili mozda pak neku last gen plazmu od recimo 50"?!

Ne bih imao problem sa zastarelim lagerom jer nisam u Srbiji, ali ne bih da dajem znatno vise love za 0.5 koraka napredniju tehnologiju. Mislim, znam da bih bio "zeleniji" sa LED-om, ali nisam u poziciji da mi to bude razlog broj 1, pre je recimo 3 ili jos realnije 4 :)
Da budem jos konkretniji, da uzmem neku osnovnu Braviu od 46" ili 40-42" LED LCD? Ili mozda pak neku last gen plazmu od recimo 50"?!

Uhhh..pa tu i nema puno razmišljanja.....plazma....;)....tako bih ja uradio....da budem precizniji, u skladu sa svojim mogućnostima to sam i uradio:D

Pazi, kada sam uzimao sadasnji LCD bio sam na ivici da uzmem neku plazmu. Veceras sam pogledao neke mladje plazme i uglavnom su mi ubedljivije od LCD-a za moje stvarno skromne potrebe (1h gledanja dnevno nekog Internet streaming-a).
Da li neka low-end 1080p plazma moze da posluzi kao eksterni monitor?

Mislim da sam izbor suzio na dva modela, savrseno razlicita, a opet ne znam sta mi je bolja opcija. Dakle:
1. Sony Bravia KDL46EX400, 46" osnovni ovogodisnji LCD
2. LG 50PK250, 50" plazma, osnovni model super tanke plazme ali 50"

Sta da kupim? Cene su gotovo identicne.

To mi je trebalo. Tnx!
Svakako mi se cinio kao bolji izbor, ali iz nekih (starih) razloga, kad god je Sony u igri krece premisljanje :) Brand-oman :))

Pa ta serija sony televizora je prilicno losa, tu je bolji izbor LG, ili Samsung, sony ima samo ime kvalitetom su se prilicno srozali.

Nazad
Vrh Dno