Šta je novo?

TN vs PVA

• Začetnik teme Začetnik teme Adanos
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Adanos

Čuven
Učlanjen(a)
30.03.2006
Poena
645
Hm posto mi je kupovina racunara odlozena mesec-dva zbog povecanih troskova zavrsetka kuce 🙂() imao sam vise vremena da razmisljam sta da kupim. Elem hardwear je odredjen osim monitora. Dvoumim se izmedju LG fantasy serije i Samsunga 971P.
E sad tu dolazi pitanje o razlici izmedju panela. Procitao sam opise obe linije monitora ali i dalje ne kontam realnu razliku izmedju PVA i TN.
Racunar koristim za crtanje u CAD-u, igranje, gledanje filmova, anime i ostalog multimedijalnog sadrzaja 🙂
Hvala unapred

Pa razlika ti je u kvalitetu boja i uglovima gledanja. U datom je bolji PVA panel. TN film je mozda brzi ali to je diskutabilno koliko ti je potrebno (mislim da je 971p prilicno brz).

PVA(MVA) imaju znacajno bolje uglove gledanja a samim tim i vernije boje. TN bazirani monitori su narocito osetljivi na verikalan ugao. To ces najlakse da vidis ako spustis oci na nivo donje ivice ekrana, primetices tada kako gornji deo slike pocne da tamni...

Pre par godina su PVA(MVA) bili jako spori, ali danasnji modeli imaju tipicno 6-8ms G-G tako da su sasvim upotrebljivi i za filmove i za brze igrice. TN u principu kupuju samo oni koji su tanki s parama i ne mogu da si priuste PVA(MVA), slicno kao sto Porshe Boxter kupuju oni koji ne mogu da si priuste pravi 911 (sta bi dao da sam ja tako tanak da mogu "samo" Boxter da si priustim) 😉

Poslednja izmena:
mogu se igre igrati, ali ima duhova, zivi mi bili 🙂 doduse ne u svakoj igri; negde su izrazeniji, a negde se ni ne primecuju.

Ova prica je malo suvisla za nekog ko nije radio na oba panela. Uglavnom, ko jednom sa TN predje na PVA taj se vise na TN nece vratiti.

Ova prica je malo suvisla za nekog ko nije radio na oba panela. Uglavnom, ko jednom sa TN predje na PVA taj se vise na TN nece vratiti.

U potpunosti si u pravu ja sam sa PVA presao na TN i nikada se vise necu vratiti na PVA.:d
Salim se naravno. Zavisi kako gledas na ljude. Meni je PVA spor za igrice.A ovde ima dosta gejmera. Ali za video i photoshop mi je neophodan. Tako da imam OBA. Mislim ne licno nego na poslu.

Nazad
Vrh Dno