Šta je novo?

TL-WR740N router problem sa brzinom

Ко зна, такви каблови на некој дужини почињу да брљају, успоравају брзину, губе конекцију ... можда је wan порт рутера осетљивији или шта год. У сваком случају је то небитно, важно је да си нашао кривца па више неће да буде проблема. БТЊ, ја сам одавно престао да правим каблове када сам видео да готови коштају пола до неколико евра, мене би само конектори некад коштали више од кратког кабла па сада купујем готове.

Da znas da si u pravu. Probacu da nakrimpujem nove konektore, mislim da imam u stanu nekih desetak komada, pa cemo videti.

Ниси одговорио који стандард користиш за кримповање. Није свеједно.

Onaj koji sam skinuo sa neta. Nikad se nisam trudio da zapamtim redosled. Trenutno sam na poslu i pisem preko tapatalk-a... Koji metod vi preporucujete?

Poslednja izmena:
Ja sam na moj TL-WR740N odmah nakon raspakivanja "šutnuo" dd-wrt.
Mala je šansa da je neispravan ruter.
Znači noviji firmware zvaničan ili dd-wrt pa će da radi kako valja.
Ili ako mu je to gnjavaža neka menja/vraća ruter.

Mozes li me uputiti do tog dd-wrt fajla,da probam?

Pa skini ga sa neta. Imas i na youtube uputstvo. Pre nego ga instaliras zapisi parametre wan meze!

Zahvaljujem Veljo!

Ја сам увек правио по 586B стандарду.

Pa moze biti da si ga lose nakrimpovao i da je auto negotiation prebacilo karticu u 10mb/s full ili pak half duplex. Proveri koja je brzina LAN-a kada odes na status, da li stoji 100mb/s?

Evo tacnog odgovora! Kabli je bio lose krimpovan i kartica je pokazivala 10 mbps!!!

Svaka cast majstore!

Evo tacnog odgovora! Kabli je bio lose krimpovan i kartica je pokazivala 10 mbps!!!

Svaka cast majstore!

Nmea na cemu druze, tome i sluze forumi.

Dogadja se da sa lose nakrimpovanim kablom ili pak losijim kablom na vecoj daljini adapter ne moze da prebaci modulaciju za rad na brzinama vecim od 10mb/s, kao i kada auto sense mdi/mdix ne uspe da "prepozna" tip kabla (po kojem je standardu radjen586,A,B,xxx) onda se modulacija prebaci na najnizu brzinu u ovom slucaju 10mb/s half duplex (u tom slucaju moze rucno da se podesi brzina kartice).

Secam se da se na starim realtek eth chipsetovima morala rucno podesavati brzina (ako se uparivao sa mikrotik ruterima na verzijama starijim od 3.x) posto mdi/mdix nije radio posao. Mislim da je u pitanju 8131 chip. Uglavnom ako vam se nekada na realtek chipovima tim starijim dogodi da vam prebaci brzinu na 10mb/s i sa dobrim kablom onda sami u advanced podesavanjim umesto auto negotiation stavite 100mbs full duplex ili brzinu koja vam zavrsava potrebe.

Predlazem ti dd software,odlican je...

Nazad
Vrh Dno