Šta je novo?

TJ 07 mod

schnappy

Slavan
Učlanjen(a)
05.08.2010
Poena
200
Poz,

treba mi pomoc oko modifikacije ovog kucista. Naime samo polako, posto kod mene nema majstora pa zbog toga verovatno sve sto hocu modifikovati moram slati negde...tako da svaki savet/info vrlo dobrodosao!

Prvi korak, hocu da zamenim zadnji deo kucista, tj ne svidjaju mi se ove kockaste rupice, pa me zanima gde mogu da nabavim takav backplate, ili ako neko zna dobrog majstora nek mi posalje kontakt broj, email.Ovako nesto sam mislio:

TJ07 back

/ svakako preferiram dobrog majstora, nemam paypal tako da narudzbina je krajnja opcija...

Hocu sve da bude pic-pic, ali pojma nemam ko se bavi secenjem limarije itd itd...

Prilozi

• IMG_20120210_192131.jpg
    IMG_20120210_192131.jpg
    376.4 KB · Pregleda: 166
  • IMG_20120210_192200.jpg
    IMG_20120210_192200.jpg
    483.3 KB · Pregleda: 160
Bice, upravo sam poslao hdd kavez kod majstora, takodje sam se predomislio bice H2o + air, powdercoating itd...

Super ae bar nagovesti koje H20? I daj neke fotke cisto dokel si stigao itd...

go go schnappy!!! 🙂

Bice 3x 120 rad, laingD5, ek reservoir, phobya cpu blok (mozda zamenicu za coolance, heathkiller mada ja bi voleo eznotech sapphire ili lunu al nema ih nigde...) Evo javio se majstor da je primio paket, tako da jos malo pa pocinjemo...

Nazalost nisam umogucnosti da sve slikam sada onako kako sam zamislio, jer kolega otisao na zimovanje a odneo fotoaparat, tako da jedino sa sgsII sto usoem napraviti..
Bice verovatno MDPC sleeve...

Prilozi

• setup.JPG
    setup.JPG
    59.1 KB · Pregleda: 122
  • mb.jpg
    mb.jpg
    866.7 KB · Pregleda: 164
U bice ovo super,ali slobodno bez verovatno MDPC,uzmi slobodno neces da se pokajes sasvim jednu drugu dimenziju daje celop rpojektu i cine je kompletnom u potpunosti...

Verovatno ce on napraviti sleeving, skeptican sam sto se tice mdpc sleevinga...mada ovo ne moze bez toga, vidim...

Nema..stigla je ploca, procesor, hladjenje za graficku (za koju ni sada se nezna koja ce biti), narucio sam slejving, itd itd...jako sporo ide...

Update!!!

Posle malo pauze, krenuo sam...

Procesor : i5 2500k - hteo sam 2700k, ali sam ga zadrzio zato sto ,)😛

001.jpg

CPU blok: Phobya

002.jpg

003.jpg

RAM cooler manje vise opcionalno OCZ XTC cooler

004.jpg

Pumpa i rezervoar: Laing D5 i XSPC D5 Acryl tank

005.jpg

to be continued...

Poslednja izmena:
Napajanje: Corsair AX850 :smoke:

006.jpg

007.jpg

008.jpg

009.jpg

Ostalo -stay tuned...

Dakle, prvo sam okrenuo MB tray na drugu stranu, zbog toga morao sam da menjam zadnji panel na kuciste...
Do sada ovo je bio najtezi deo posla, jer taj metal je prohrom, tvrd je ko neznam sta, pojeo mnogo ploce...sanse nije bilo da to uradim sa dremelom...

011.jpg

012.jpg

013.jpg

014.jpg

Onda sam menjao rupicu za napajanje, tj okrenuto je takodje ali je bez one resetke...

010.jpg

Ovako izgleda za sada...treba jos ivice malo srediti naravno da bude pic pic...ali samo polako ,)

015.jpg

016.jpg

017.jpg

Vrlo ozbiljan problem je, da sam materijal TJ07-e je mekana, iako ima gde je kuciste tj limarija od 8mm ali ima i gde je samo 1mm a to je "sajze", jer se vrlo lako savija, pogotovo kada se nituje...

Od sledece nedelje nastavicu sa radovima....

Nazad
Vrh Dno