Šta je novo?

Titlovi i matroska

BelThaZoR

Čuven
Učlanjen(a)
13.04.2006
Poena
680
Da li je moguce dodavati titlove u mkv fajl? Imam neki film koji treba da prosledim drugu ali me moli da nekako ubacim nas prevod...

Mislis da zalepis ? Zasto bi to radio ? Nek' ga pusti iz, recimo MPC-a, i posle samo ucita titl sa diska.

Nije to xvid pa da se lepi. 😛
MKv je kontejner.Znaci on moze da sadrzi u sebi audio fajlove, titlove, comentary i jos gomilu stvari.
U MkV konejner moze da ubacis titlove a ti titlovi ce moci da se iskljuce kad god pozelis.

Program sa kojim to da uradis je MKV Merge.
Ako bude problema javi.

Poslednja izmena:
Nije to xvid pa da se lepi. 😛
MKv je kontejner.Znaci on moze da sadrzi u sebi audio fajlove, titlove, comentary i jos gomilu stvari.
U MkV konejner moze da ubacis titlove a ti titlovi ce moci da se iskljuce kad god pozelis.

Program sa kojim to da uradis je MKV Merge.
Ako bude problema javi.

Upravo mi to treba, ne da lepim, nego da ubacim u kontejner :d
Jel taj program podrzava titlove tipa SRT, SUB ili se tu dodaje neki poseban format?

Hvala House MD 😀

Poslednja izmena:
To je kontejner, prima sve 😀

Podrzava srt,sub....
Langue stavi serbian ili track name upisi sta oces da bi titl imao ime
ali pazi ako je nas titl i oces da imas pravilna š č ć .... mora
subtitlecharset da stavis na CP1250 nikak default kao na gorenjem tutorialu 😉

Poslednja izmena:
Uspeo sam 😀
Samo jos malo da doteram prevod i to je to 😀

koristio sam mkvtoolnix koji moze da se nadje na matroskinom sajtu http://www.matroska.org/. *****-friendly je i radi ko sat. Na netu sam nasao i AVIMux-GUI za koga kazu da je jedan od najboljih, samo mu ime ruzno, ali mi pravi probleme sa zvukom u filmu, tako da ako nekome jos zatreba, preporucujem MKVtoolnix.

Hvala jos jedared i pozzz

Pa ne bas
za sve fajlove srt txt i sve ostalo mora da bude cp1250
cp1250 obavezno ako oces titlove sa kukicama 🙂 ako neces onda mozes i defult

Poslednja izmena:
mora bilo koji sa 1250, je je to charset za nase kuke i kvake, ovako titl guta slova ili pokazuje neke kineske znakove

Da ne otvaram novu temu...

Imam KLiteMegaCodecPack (koji mi treba za druge stvari) i MPC, pa sam jos instalirao i CoreAVC, pa me prvo interesuje da li su ovi kodeci u konfliktu za reprodukciju mkv-a.

Drugo, da li je moguce da se preko DirectVobSub-a automatski ukljuci titl za mkv koji se nalazi u istom folderu kao i mkv i koji se isto zove kao mkv, (kao kod AVI fajlova)?

Hali media spliter instaliraj obavezno daje dosta bolju sliku

Kakve veze ima spliter sa kvalitetom slike?
HMS samo razdvoji streamove i šalje ih dalje dekoderima na obradu.

Da a hali video render stoji i ne radi nista...

pod direct show video
pusti sa haali video renderom
pa onda isti film sa VMR 9/7

Hali video render
Haali renderer by shaders, more accurately PS 2.0 compatible shaders (narano ako graficka isto podrzava)
Haali renderer uses bicubic interpolation for resizing.

Poslednja izmena:
Hm... nisam ni znao da postoji haali video renderer, iako imam instaliran haali spliter (prvenstveno zato što bez njega ne mogu da koristim subtitle workshop jer ne ume da isparsira MKV kontejner).
Vidim da na drugom računaru gde nemam instaliran haali splitter ne mogu da ga izaberem, pa pretpostavljam da dolaze u paketu.
Evo sada sam se zaista trudio da primetim razliku i ne vidim je uopše, ali koliko vidim u komentarima na forumima trebalo bi da bude brži od VMR9.

U svakom slučaju, trebalo je da kažeš da misliš na renderer.

Ne mogu da kazem isntaliraj render jer nema posebno i dolazi u paketu
Zato sam reko isntaliraj hali media spliter
I ako imas odgovarajucu graficku jeste brzi i bolji od vmr9 😉

I ako imas odgovarajucu graficku jeste brzi i bolji od vmr9 😉
Koliko sam skapirao oni rade istu stvar, tj koriste hardver grafičke karte za prikaz i reskaliranje. Konkretno haali renderer koristi PS 2.0 funkcije i radi bicubic resize, ali to isto može da radi i vmr9 (meni je tako i podešen). Stvarno nisam uspeo da primetim apsolutno nikakvu razliku u kvalitetu, mada verujem da jeste brži.

Namerno sam ostavio haali renderer da vidim kako radi i sve je bilo ok do trenutka kada sam pustio Californication u mkv varijanti (mada je enkodiran XviD-om, čudan izbor). Kada radi haali renderer slika je vidljivo izdeljena na kockice sa veličinom strane od oko 10-ak piksela odokativno i prilično je negledljivo. Sa VMR9 sve radi normalno.

Nazad
Vrh Dno