Šta je novo?

Titl u m2ts ili konvert to mkv?

Missoni

Slavan
Učlanjen(a)
12.02.2006
Poena
309
Kolekcija filmova mi je iskljucivo u MKV formatu, ali kako nisu svi stvarno 1080p nego ima dosta onih 1920x800 dosao sam do pitanja sta sada... ?

Konkretno, zelim skinuti Robin Hood i vidim da se vec masovno pojavljuju M2TS koji su stvarni 1080p, ali kako ubaciti titl u njih? Nisam jos niti jedan skidao, nije svejedno skinuti 25GB pa posle vracati ratio... postoji tutorijal ovde kako ubaciti titl u BR, ali ne znam da li se to odnosi i na M2TS format zato sto se tamo pominje trazenje MPLS fajlova pa ako moze pojasnjenje da li je neko ovo radio ili da se skinuti M2TS prebaci u MKV uz naravno zadrzavanje 1080p ?

Hvala unapred na svim savetima i odgovorima. :)

m2ts i mkv su kontejneri u koje se pakuje zvuk i slika. Nisu oni kodeci.:) Inace, zezancija za ubacivanje titla u bluray je dosta komplikovana, pa ako te ne mrzi mozes da se zezas. Inace, ako vec neces ceo bluray a hoces max kvalitet snimka, onda juri remuxe, u njima ti je to sto tebi treba, plus mogu da se puste iz bilo kog playera i da se ucita titl.

dobro, x264 i H264 jesu... :) hteo sam biti sto kraci pa je tako ispalo... u mkv znam da ubacim titl mada za to nema potrebe, KM Player cita mkv uz bilo eksterni titl... zelja mi je da skinem m2ts format i da ubacim nas titl? da li je to moguce uz onaj tutorijal za ubacivanje titla u BR? BD25 filmovi na torent sajtovima i 'kontejner' m2ts su u ISO pa ako ih mount-ujem hocu li tamo videti te fajlove mpls koji su potrebni za rad sa filmom? pitam ovo zato sto su to stvarni 1080p filmovi a ne kao vecina mkv koji su 1920x800?

ako znas gde bih mogao skidati 1920x1080 a da nije u m2ts nego mkv molim te posalji mi na pm (na nekoliko privatnih torent sajtova sam prijavljen i nema bas dosta full HD da se skine)... mada, nije lose probati sa m2ts, da naucim... :)

Rekao ti je covek, juri remuxe. A to sto nemas pristup malo boljim priv. trackerima ... Imas dva nacina da postanes clan. Jedan je da doniras a drugi ... Potrazi malo po forumu, mislim da ces uspeti da nadjes. Kazes da si iskusan. Pozdrav

Kolekcija filmova mi je iskljucivo u MKV formatu, ali kako nisu svi stvarno 1080p nego ima dosta onih 1920x800 dosao sam do pitanja sta sada... ?

Konkretno, zelim skinuti Robin Hood i vidim da se vec masovno pojavljuju M2TS koji su stvarni 1080p, ali kako ubaciti titl u njih? Nisam jos niti jedan skidao, nije svejedno skinuti 25GB pa posle vracati ratio... postoji tutorijal ovde kako ubaciti titl u BR, ali ne znam da li se to odnosi i na M2TS format zato sto se tamo pominje trazenje MPLS fajlova pa ako moze pojasnjenje da li je neko ovo radio ili da se skinuti M2TS prebaci u MKV uz naravno zadrzavanje 1080p ?

Hvala unapred na svim savetima i odgovorima. :)

Skini tsmuxer http://www.videohelp.com/tools/tsMuxeR, demuksuj video i audio i kasnije spojis ta 2 streama (ili koliko vec ima) u mkv merge i dodas (po potrebi) titlove. Ceo posao je prakticno kopiranje fajlova, nema gubitka u kvaliteti slike.

dobro, x264 i H264 jesu... :) hteo sam biti sto kraci pa je tako ispalo... u mkv znam da ubacim titl mada za to nema potrebe, KM Player cita mkv uz bilo eksterni titl... zelja mi je da skinem m2ts format i da ubacim nas titl? da li je to moguce uz onaj tutorijal za ubacivanje titla u BR? BD25 filmovi na torent sajtovima i 'kontejner' m2ts su u ISO pa ako ih mount-ujem hocu li tamo videti te fajlove mpls koji su potrebni za rad sa filmom? pitam ovo zato sto su to stvarni 1080p filmovi a ne kao vecina mkv koji su 1920x800?

ako znas gde bih mogao skidati 1920x1080 a da nije u m2ts nego mkv molim te posalji mi na pm (na nekoliko privatnih torent sajtova sam prijavljen i nema bas dosta full HD da se skine)... mada, nije lose probati sa m2ts, da naucim... :)

Ovako, vec je sto puta receno, 1920x1080 je rezolucija cele slike na svakom blurayu, dakle iako film ima crne trake gore i dole i dalje se racunaju kao rezolucija. Mkv ripovi su cropovani (iseceni) i nemaju crne trake i zato imaju rezoluciju od 1920x800 ili sta vec, ako mislis na filmove sa odnosom stranica od 2.4:1 (1920 podeljeno sa 800 ti je 2.4)- to ti je aspect ratio i za svaki film mozes da pogledas na imdb.com za svaki film koji mu je originalni aspect. Imas i filmova sa svakavim aspectom, ali ovi 2.35:1 i 1.85:1 su ti najcesci. Dakle, da ne dubim pricu o aspectu imas tamo za svaki film, pocevsi od starih filmova koji su imali 1.33:1 pa do ultrawide filmova 2.8:1.
Dalje, proces ubacivanja titla u bluray je veoma komplikovan, ako ne znas ne bih ti savetovao. Kada mountujes te BD25 filmove (koji su inace bluray BD50 filmovi kod kojih su ili kompresovani ili izbaceni bonus materijal iz njih) mozes samo da ih pustis u playeru bez ikakve mogucnosti ucitavanja externog titla. Zato ti kazem skidaj remuxe, u njima ti je originalni kvalitet zvuka i videa i nema sta da se mucis da ih prepakujes u tsmuxeru vec jednostavno ucitaj externi titl i uzivaj.

I da, ako neces da juris neke trackere, registruj se na rutracker.org i uzivaj u HD-u.:)

@Gdin_M

Hvala na detaljnom odgovoru, par meseci nisam skidao tako da sada nemam pristup HD-Bits.ro, zatvorili nalog zbog neaktivnosti a na ostalim jacim sajtovima sam i dalje... citao sam za secenje originalnih BR kako bi se izbacile crne trake i da tako ispada onih x800... mislio sam na filmove koji su 'preko celog ekrana' u originalu a nisam do sada obracao paznju na IMDB-u koji je aspect ratio pa hvala na toj napomeni, da znam pre nego krenem nesto da skidam hoce li biti 'traka' ili ne... hvala jos jednom :)

Nazad
Vrh Dno