Šta je novo?

Titan TTC D5 TB/G???

Koliko se secam ima slicno telo kao Raptor (samo bez bakra). Kuler bi trebao da se vrti na 3000, a i da hladi taj 2400+.

Taj kuler je neverovatan, ja sam ga pre 1.5 dana platio 13€ a do skora je bez problema hladio recimo [email protected] na 1.7V u zatvorenom kućištu.

Vojkan je napisao(la):
Taj kuler je neverovatan, ja sam ga pre 1.5 dana platio 13€ a do skora je bez problema hladio recimo [email protected] na 1.7V u zatvorenom kućištu.

Cova koji ga prodaje mi ga je nahvalio, ali bas nahvalio. Zato sam morao da provjerim na forumu kako se ponasa "uzivo". Ako te ne mrzi na koliko se "obrce" i kakav mu je zvuk (subjektivno :beat: )? Evo ja imam nekog Titana i 'ladi mi PIII sasvim OK (pici na ~3440 o/m). Nije lose.
Hvala i pozdrav

Prvo da se ispravim, ono "pre 1.5 dana" je trebalo da znači "pre godinu ipo dana", šta sam ja mislio dok sam pisao pitaj boga 🙂
Po specifikacijama ventilator se vrti na 3000rpm, pravi 29dBa i gura 38CFM. U praksi je tih, ali ume da pravi neke zveketajuće zvukove 🙂 Ništa što extremno smeta, ni u otvorenom, a kamoli zatvorenom kućištu, ja čak to nisam ni znao dok nisam umesto njega stavio cooler master kod koga se bukvalno čuje samo vazduh.
Uglavnom za XP 2400+ će biti savršeno dovoljan.

BTW sve ovo što sam pisao se odnosi na TTC-D5TB model koji sam ja imao, ne znam šta znači ono /G ali pretpostavljam da je neka sitnica...

pozdrav

Imam ga i zadovoljan sam,relativno je tih (Pre njega sam imao FOP-38).

Vojkan je napisao(la):
Uglavnom za XP 2400+ će biti savršeno dovoljan.

Posto sam se u zadnji cas odlucio za XP 2500+ i Abit NF7( citaj nagovorise me ljudi na forumu), 'oce li biti dovoljan za njega na recimo 11X200=2200MHz? Mozda pitanja ovog tipa vishe smaraju koliko se ponavljaju, ali nemam bash izbora pa da ne uzimam vec da trazim na drugom mjestu!
Hvala i POZDRAV

Pa kažem ti, kod mene je hladio procesor na 1.7V i 2.2-2.3GHz i to ni blizu pregrevanja, ne vidim zašto ne bi i kod tebe. Ali ujedno, mislim da mu je tu negde i granica, neki ozbiljniji overklok sa recimo 1.85V bi bio previše za njega.

dok nisam umesto njega stavio cooler master kod koga se bukvalno čuje samo vazduh.

koji cooler master si stavio? mislim na ovaj sto hvalis da je tih.
na koliko ti drzi u full load-u taj CPU na 2.2GHz na 1.7V?

trx je napisao(la):
koji cooler master si stavio? mislim na ovaj sto hvalis da je tih.
Pročitaj opet, nigde nisam rekao da je tih 🙂
Onaj klasičan 2BB model koji može da se nađe kod nas.

trx je napisao(la):
na koliko ti drzi u full load-u taj CPU na 2.2GHz na 1.7V?
Mogu da ti kažem, ali šta ćeš ti imati od toga? Mislim, ljudi, jel vi stvarno verujete u to što vam ploče očitavaju? 🙂 Za mene to služi samo za poređenje različitih kulera na jednoj istoj mašini, tipa "ovaj x hladi bolje od y".
Ako ti nešto znači, čini mi se da je bilo (sad imam drugi kuler) ispod 60c, ali sa trećim ventilatorom 🙂, TT SmartFan II na ~2700rpm, što je otprilike isto kao titanovih 2900 na koliko se vrteo. Ploča EPoX 8RDA+, zatvoreno kućište, jedan ventilator pozadi koji izbacuje vazduh.

ja imam Spire WhisperRock IV (za koji ploca pokazuje da se vrti na 2700rpm iako bi po specifikaciji trebalo da se vrti na 2300rpm), Barton 2500+ @2250MHz @1.65V, zatvoreno kuciste bez i jednog ventilatora.

temperature koje postize su veoma velike - idle ~57C full load ~67C. nisam verovao ploci pa sam sondom merio temperaturu u sredini cooler-a (nisam znao kako da je zavucem ispod CPU-a 😀 ) i sonda je pokazivala nekih 5 stepeni manje nego dioda u CPU-u, bilo da je idle bilo da je full load. tako videh da mi ploca ne laze mnogo, ma kako mi se ne svidela njena ocitavanja. 🙁

elem, ovo tvoje "ispod 60" me je malo utesilo jer sam od onoga "Barton @2.2GHz u full load-u = 42C" dobio zesce komplekse :sceptic:

trx je napisao(la):
ja imam Spire WhisperRock IV (za koji ploca pokazuje da se vrti na 2700rpm iako bi po specifikaciji trebalo da se vrti na 2300rpm), Barton 2500+ @2250MHz @1.65V, zatvoreno kuciste bez i jednog ventilatora.

temperature koje postize su veoma velike - idle ~57C full load ~67C. nisam verovao ploci pa sam sondom merio temperaturu u sredini cooler-a (nisam znao kako da je zavucem ispod CPU-a 😀 ) i sonda je pokazivala nekih 5 stepeni manje nego dioda u CPU-u, bilo da je idle bilo da je full load. tako videh da mi ploca ne laze mnogo, ma kako mi se ne svidela njena ocitavanja. 🙁
Diodu zavlačiš tako što je zalepiš sa donje strane procesora a onda njen kablić sprovedeš između pinova i tako montiraš CPU. Nađi na recimo TT sajtu uputstvo za montiranje volcano-a 9/11/12 i videćeš na šta mislim.
Što se tvoje temperature tiče, dosta bi dobio stavljanjem jednog ventilatora da izbacuje vazduh, naročito bi se CPU brže hladio posle full load-a, a i ostale komponente bi pozdravile taj tvoj potez 🙂

trx je napisao(la):
elem, ovo tvoje "ispod 60" me je malo utesilo jer sam od onoga "Barton @2.2GHz u full load-u = 42C" dobio zesce komplekse :sceptic:
He, nije to ništa, ti nisi video raptora, 2.5GHz, 1.925V, zatvoreno kućište i 52c u istoj rečenici? 🙂
To je sve mlaćenje prazne slame, dokle god CPU stabilno radi temperatura je dovoljno niska.

hvala na savetima.
bas sam hteo da ujurim sto veci ventilator da izbacuje vazduh ali da ga oborim na 7V - veliki a spor, a samim tim i tih... nego, ne znam gde da kupim neki koji iole valja a da je 90 - 120mm... 🙁

To bi bilo dobro rešenje, ali imaš li gde da ga montiraš?

Nazad
Vrh Dno