Šta je novo?

Titan Quest

91.31 i 7600 i 1.20 radi ok...

Imam problem, izgleda da je neki bag u pitanju. Instalirao sam najnoviji patch. Naime, kada kliknem na meni za manipulaciju oruzjem i da vidim karakteristike lika (character menu - C po defaultu) otvori se meni ali je pozadina skroz bela, znaci vidim sta pise ali ne vidim slotove uopste!

Kada sam formirao novog lika, nakon toga cak nisam mogao ni da "uhvatim" noz, znaci nista, meni se otvori ali ne mogu da radim po njemu.

Dok sam bio na 1.08 patch-u, desavalo se isto ali se ponekada desilo i da bude normalno. Sada kada sam ponovo instalirao igru, sa sve patchevima, desava se ovako kako sam opisao.

Ima li resenja?

Imam 6600GT a drajveri su 91.47.

Ako si ucitao save 1.08 patch-a, a imas 1.20 patch onda je to u pitanju...

Posle sam izbrisao tog lika i napravio novog i ista stvar... zaista neverovatno da posle 4 patch-a to nisu ispravili... nema sanse da menjam drajvere... znaci, pasce uninstall najverovatnije...

Bitno mi je da znam da li se nekome desavalo ISTO to ?

P.S. Igru sam deinstalirao pre toga, ocistio registry bazu, instalirao i kada sam usao u nju imao sam lika koga sam napravio pre deinstalacije. Kao da su ostala neka podesavanja. Kako je to moguce?

EDIT: Izgleda da sam ga provalio... ponovo sam ucitao igru, napravio novo ime i spustio kvalitet tekstura na medium (jer to sto se desavalo je bukvalno nestajanje tekstura) i bilo je ok... onda sam vratio teksture na max i neko vreme je bilo dobro pa se opet pojebalo i onda sam ponovo usao u meni i vratio na medium i opet je sve bilo kako treba (na svu srecu to menjanje traje jako kratko). Sad' moze i da me zeza, znam kako cu da ga sredim svaki put... tj. nadam se da je tako...

Poslednja izmena:
Znaci, ne mogu da verujem :(. Sinoc mi se skuca masina (opet sam nesto mrsio oko o/c-a) u Titan Quest-u i puce mi sejv, a stigoh do pola Egipta. Probao sam da sacuvam stare fajlove, napravim novog lika,pa iskopiram stare fajlove u taj folder, ali zalud. Sad sve moram ispocetka...

Inace, taman da probam Hunter/Nature varijantu.
Skontao sam da hunter ima jako dobre feat-ove volley (trostruka strela ili ubod kopljem u 16% slucajeva) i scatter-shot-arrow (strela se fragmentira na 6-8 delova, pierce damage oko 160, utice na metu i blizu okolinu). Naravno ovi feat-ovi su dovedeni do maximuma.
Naravno bow/spear mastery (valjda se tako zove) obavezno isto na max, posto povecava broj napada (samim tim i damage) u jedinici vremena.
Prvo sam drzao vecinu poena na marksmanship i na onom skilu sto dodaje bleeding damage, ali sam isprobavao kako funkcionise ona realokacija poena kod onog maga i skontao da mi bleeding damage i ne znaci puno kod undeadova, a da je pierce ipak univerzalan damage (a i probija kroz oklop... to me izludjivalo kod onih kornjaca). A marskamnship dodaje premal bonuse u odnosu na scatter shot. Mozda cu kasnije kad budem imao vise poena realocirati vise od 2 u ovu vestinu.
Sad bukvalno za retko kog protivnika u Egiptu treba vise od jedne strele. A posebno je zgodno kad je grupa neprijatelja u pitanju,a potrefi se da okine tri strele odjednom... pobije po 4-5 neprijatelja, a ko prezivi dosta je ostecen.

To u kombinaciji sa Nature skilovima Heart of oak (+ health, a kasnije i elemental resistance) i skilovima za vukove/onu ribu (nimfa, sta-li-je-vec) bi trebalo da bude jaka kombinacija...

Probacu, pa iznosim utiske. Jedino sto bas i nemam puno slobodnog vremena tokom dana, ali Boze moj... igracu nocu :d

Poslednja izmena:
Ja samo sto sam poceo da igram igru... da vidim hoce li mi se svideti... vidim da je klon Sacred-a a njega sam igrao i igrao i igrao... nego, je l' se neko seca da li je u Sacred-u mogao ekran da se skroluje? Ovde ne moze pa mi je cudno jako, nisam navikao...

Dva pitanja u vezi igre:

1. Da li je moguce da igra snima samo jednu poziciju i svaku sledecu preko prethodne?

2. Da li je moguce da stalno mora da se klikce za napad po principu jedan klik - jedan udarac?

3. Uzeo sam skill TAKE DOWN (za rangera) ali mi je quick bar slot zatvoren i pise mi SKILL NEEDS EQUIPMENT a ja imam luk. Koja je fora?

Poslednja izmena:
4. Ne znam ni kako da odem u Spartu, vodja sela mi je ja mislim rekao kako ali sada ne mogu da vratim dijalog. Uz pomoc velikog portala u selu ne mogu da odem u Spartu.

5. Nije mi jasan princip snimanja i ucitavanja pozicije, provaljujem da me uvek vrati kod fontane kada ucitam, ali zasto se iznad nekih ljudi sa kojima sam pricao ponovo pojavljuje zuti znak da zele da pricaju sa mnom i kazu mi istu stvar koju su mi vec rekli? Takodje, lik kome sam odradio zadatak sa svakom ucitanom pozicijom moram opet da razgovaram sa njim. I trece, portal koji sam postavio u pecini da bih se vratio u selo je nestao u okviru glavnog portala u selu, sada znaci ne mogu da se vratim u pecinu.

BTW, igra je i dalje prepuna bagova, posle cak cetiri patch-a. Igrao sam bukvalno sat i po i evo sta mi se sve desilo:

1. Kada su mi detalji namesteni na MEDIUM ruka na karakteru se produzava do kraja ekrana, kao da je vezan za nesto - to se desava kada menjam u igri, kada promenim pre onda je kao ok.

2. Kada su mi teksture na MAX, ne valja mi C meni - gube se teksture.

3. Jednom kada je pao mrak, zemlja po kojoj sam hodao je bila bukvalno CRNA, znaci nikakve teksture, nista, samo totalno crnilo...

4. Snimim poziciju po mraku a ucitam je po danu.

1. Da. Ima sistem sejvova kao Diablo. Jedan jedini savegame.

2. Uslovno receno, ne. Klikni na neprijatelja i drzi levo dugme dok ga ne ucmekas. Ne moras vise puta da klikces po istom neprijatelju.

3. Za "take down" ti treba koplje...

4. Moras da pesacis... nakon sto zavrsis quest sa Satyr Shaman-om, vrati se u selo, pokupi nagradu od "selonachelnika" i idi na jug... ima da se nahodas do Sparte (6-7 velikih celina). Portali su zgodni kad se nakupis plena, pa samo otvoris portal, skoknes u najblize selo, prodas stvari i vratis se portalom gde si bio...

5. Fontane su chekpoint-i. Kad se napravi sejv, on samo snimi stanje (inventar, statistike) lika i mapu, ali i poziciju poslednjeg chekpointa. Kad god ucitavas sejv, tj. ulazis u igru, kreces od poslednjeg chekpointa, tj fontane.
Ljudi uvek nesto imaju da kazu, ali obrati paznju na one sa uzvicnikom iznad glave, oni daju questove.
Sto se tice portala u pecini.... verovatno si napravio portal, otisao u selo, snimio igru i izasao. To ubija aktivne portale, tako da ako neces tako da se igras... ne izlazi iz igre dok ne dodjes do checkpointa. U principu chekpoint imas na skoro svakoj celini (imas fontanu bas ispred te pecine na pocetku...)

Promena dana i noci je kozmeticke prirode i nema uticaja na igru (sem eventualno na hardversku zahtevnost zbog dinamickih senki)...

Hvala care na lepom i opsiron odgovoru! :)

Sto se tice koplja, verovao ti ili ne, jutros, u polusnu, dodje mi u glavu da SPEAR znaci koplje! :D A ja se sve tripovao da to mora da bude nesto vezano za luk i strelu, jer kapiram - to je hunter. Nisam jos apsolvirao taj sistem magija i to... klikno sam na onu kao skalu i on mi je automatski dodelio ove magije (ili mozda nije, mozda sam ja kliknuo na to). Za one magije sto se nalaze u krugu kaze da se one automatski primenjuju... ja to nisam primetio... a ima i ona neka magija koja baca mrezu ali nisam siguran zasto ne mogu da je koristim... mora da mi fali neki atribut...

Znaci, ako se recimo nakupim plena u Sparti pa iz nekog razloga hocu da se vratim u Helos da prodam (iako i u Sparti verovatno ima merchant) i kliknem L da mi se napravi portal, da li ja posle iz sela mogu da se vratim u Spartu kroz isti taj portal? I sta kada izadjem iz igre? Ponovo cu morati da pesacim do Sparte jer vise nece biti portala?

Skapirao sam na ljude za zutim uzvicnikom, ali iako sam konkretno onom pastiru rekao da sam mu spasio ortaka i dobio nagradu, nakon ucitavanja igre on ponovo hoce da prica sa mnom o tome i kao da mu nikada nisam rekao - ponovo se odusevi.

Nisam jos apsolvirao taj sistem magija i to... klikno sam na onu kao skalu i on mi je automatski dodelio ove magije (ili mozda nije, mozda sam ja kliknuo na to). Za one magije sto se nalaze u krugu kaze da se one automatski primenjuju... ja to nisam primetio... a ima i ona neka magija koja baca mrezu ali nisam siguran zasto ne mogu da je koristim... mora da mi fali neki atribut...

Ovako... Imas pasivne i aktivne skilove:

-Kod hunter-a ti je pasivan npr. bow/spear mastery i on se uvek primenjuje (ne moras posebno da ga ukljucujes). Pasivni skilovi ne trose manu.

-Aktivan skil ti je npr. take-down i njega ili dodelis na levi/desni klik misa, ili na neki od brojeva na tastaturi i on se aktivira SAMO kad kliknes tim definisanim tasterom. Aktivni skilovi trose manu.

Da bi koristio neki skil potrebno je da imas bar jedan poen investiran u nju i da se steknu preduslovi (i sam si video, primer koplja). Milim da te za mrezu sprecava daljina. Pridiji malo nekom usamljenom neprijatelju pa baci mrezu i sa bezbedne distance ga puni strelama...

Znaci, ako se recimo nakupim plena u Sparti pa iz nekog razloga hocu da se vratim u Helos da prodam (iako i u Sparti verovatno ima merchant) i kliknem L da mi se napravi portal, da li ja posle iz sela mogu da se vratim u Spartu kroz isti taj portal? I sta kada izadjem iz igre? Ponovo cu morati da pesacim do Sparte jer vise nece biti portala?

Naravno da se mozes vratiti. Na svakih 3-4 celine imas po jedan takav kameni portal kao u pocetnom selu koji sluzi za przo prebacivanje tamo-amo i dovoljno je samo da im pridjes da bi se "markirali". To su stalni portali i oni ostaju uvek aktivni.
Kada izadjes iz igre i ponovo udjes, nacices se na poslednjem chekpointu na koji si naisao, ali ce svi "markirani" portali biti dostupni, pa tako npr. ako si presao Spartu, i nalazis se u nekoj nedodjiji kad ucitas poziciju, lako mozes da otvoris novi portal, odes u Spartu, pazaris sta ti treba i vratis se gde si bio...

Skapirao sam na ljude za zutim uzvicnikom, ali iako sam konkretno onom pastiru rekao da sam mu spasio ortaka i dobio nagradu, nakon ucitavanja igre on ponovo hoce da prica sa mnom o tome i kao da mu nikada nisam rekao - ponovo se odusevi.

Sta da ti kazem... covek ti je VEOMA zahvalan :d :D :d.

Hahahahaha!!! :D :D :D A mogu li nekako da lock-ujem protivnika da on njega gadja a ne da jurim kursorom po ekranu svo vreme? Jer kad' imam luk ja roknem pa bezim :D i onda hocu ponovo da se okrenem i da gadjam istog lika sto je posebno nezgodno kada me vise njih napadaju.

Ne znam da li si obratio paznju, ali kada udjes u Character/Inventory ekran, imas gore (iznad slotova za stit/oruzje) rimske brojeve I i II. To su ti setovi oruzja, primarni i alternativni.

Ja UVEK koristim kombinaciju mocan luk u setu I, a u II spear + sto veci stit. Cemu to sluzi (a uz to i ne radi)? Evo ti predlog strategije:
-Odaberes manju grupicu i skidas ih strelama, a ako rulja nagrne, rokas strelama dok mozes, pa cim pridju da mogu da te raspale, prebacis se na koplje (pritiskom na "W"), posto brze napada i generalno ima veci damage i krenes da ih heklas... Ovde nije lose dodeliti take-down kao sekundarni mod za koplje (kad naidje bas nezgodan baja, zabodes ga ovim i nema da mrda). Ne vredi ici kopljem sve vreme zato sto te onda napune bakrom/bronzom/celikom ko od sale...

Zato kazem, dobro je investirati sto vise u spear/bow mastery i vestine koje su zajednicke za oba oruzja. Posle se to lako preraspodeli (vec u Delfiju imas maga koji moze da ti odradi "oslobadjanje" pogresno alociranih skill poena).

Poslednja izmena:
Da, to se vidim razlikuje od nekih igara, sto ako uzmes neki atribut posle nema vracanja.

A ja sam mislio da se koplje BACA. :) Kapiram da ako je ranger da ce da baca... ali izgleda da ne baca... :) Dobra ti je taktika. Poslusacu te.

E ljudi hvala sto ste mi otvorili oci i preporucili rangera; ma prejak je bre. Da nepricam da sam na 5om lvl-u dobio prejaki TELLIAM'S WILL bow (plavu strelicu koja pakleno sabija) i samim tim ogromnu motivaciju za igru. E sad dvoumim se za drugu profesiju. Vidim da preporucujete nature ali i ona sa mrtvim magijama mi se dosta svidja zbog onog Lica koji je poprilicno jak?!?

Da, da, mnogo dobar luk za pocetak igre posto ima 50% pierce damage (a svi ostali 25%) i lepe bonuse, pa mnogo lakse probija oklop. Proday, bas sam se nasmejao kad sam nasao taj luk, posto je ocigledna aluzija na William Tell-a :). Posle sam ja imao neki "storm strike" luk koji ima veliki lightning damage, a naisao sam i na prsten koji dodaje pierce damage i amulet koji daje elemental damage i onda mi je pukao sejv :(.

Ne znam, meni Nature deluje mnogo dobro, posto za pocetak imas vuka, a posle i Nimfu. Ali najpre bih je uzeo zbog Heart of oak skill-a, posto dodaje bonuse na health za celu grupu (a bice vas cetvoro kad dovoljno podignes mastery za vukove)....

Bezveze, igram, SNIMIM, zaletim se bezveze, ubiju me i ne mogu da ucitam poziciju. Mislim se, mozda moram da se vratim u glavni meni pa iz njega ali nece ni tako. Iako sam snimio poziciju PRE nego sto su me ubili, kada je ucitam on mi racuna i te dve smrti. Cemu onda snimanje pozicije?

Pa stvarno nema smisla... mucim se dugo da ubijem Nessusa, i danas opet krenem da igram a on opet ziv i oko njega gooomila njegovih, i opet ne mogu da prodjem...

Pa kad nesto predjes potrudi se da odigras do sledece fontane of rebirth da bi se tamo stvorio sledeci put kad udjes u igru. Zaboravi na taj save game; tacno nevidim njegovu poentu. Jedini save koji bi mozda radio je da kopiras sve fajlove iz my documents/my games/titan quest...i onda ih vratis kad zatreBA. tako sam ja bar radio u diablu, a ovde jos nisam probao posto je skroz laka jos uvek igra (jos mi niko nije skino preko 20% helta)!!!

Igra je stvarno super!!! Mnogo volim ovakve igre. Samo nije za to da se mnogo igra odjednom. Dosadi. Nego onako po malo. :) SAVE valjda snimi inventar...

Kako sam se malopre ispalio. :) Igram ja kad' odjednom pocne opasno da grmi, struja pocne da se tripuje, nestanu mi TV i net u isto vreme, ja brzo kao snimim igru, izadjem iz nje sa namerom da iskljucim kompjuter i tek se onda setim da nisam stigao do fontane. :D Inace, ja sam HUNTER/EARTH.

Poslednja izmena:
Ahahahah, opet sam chachkao mechku :test:. Krene sinoc da seva i grmi, ja reko "ajd nece valjda da nestane struje", krenem da djuskam po mapi, "ozezi-pa-bezi" taktika :whip: .... I nestade struje :S: ... Onako bojazljivo pogledam da nesto nije odlepilo kad je nestalo struje: vidim PC i dalje radi, ide reboot, ulazim u igru i... NEMA SEJVA :wall:. AAAAAAAAAARGH :mad: :mad: :mad:!

Znaci podivljao sam, ceo dan sam se mlatio ko budala za sta? I krenem da ceprkam po My Documents/My Games/Titan Quest i nadjem backup direktorijum! Svanulo mi u sekundi, probam da vratim sejv - RADI :eyebrows: . Nesto se oni odradjeni kvestovi zeznuli (ne ispisuje ih, kao da sam krenuo da igram tek od Delfija), ali sve funkcionise! A backup se izgleda pravi kad se izadje iz igre, tako da se vracate na stanje poslednjeg izlaska...

I tako sav srecan krenem da igram i opet poludim... Setim se da sam pre 3-4 dana zbog preteranog oc-a na slican nacin izgubio sejv (doduse tad mi se spucala masina) i da sam ladno mogao ovako da ga povratim, a ne da startujem ispocetka :zgran: . A bas sam imao extra item-e taj put, igra bila nesto darezljiva.... A drndao sam se prosli put da povratim bez uspeha, i nije mi palo napamet da malo cunjam kroz foldere u sejvu (da jeste do sad bih presao igru). Uglavnom, ako nekom pukne sejv iz kojekakvih razloga, imate rezervu.

A poceo sam i da igram Hunter/Storm (Sage), cisto da vidim efekte, za sad nije lose, ali kolko vidim svaka Hunter kombinacija je OK. Ono sto valja na pocetku je Storm Nimbus (cold ili lightning damage uz normalan napad), jedino sto brzo svuce mana rezerve... Moze da se summon-uje Storm Wisp, ali kad pogledam koliko poena treba da ubacim u vestine (min. 24) da bi uopste i dosao do toga, mislim da to uopste necu koristiti...

Spirit je ok, ali mu treba relativno puno investiranih poena da bi dobio Lich-a, a posle toga je pretpostavljam laganica. Pocetni skilovi su krsh... Ima koristan skil da smanjuje neprijateljski resistance na bleeding i vitality damage, ali je jako malog radijusa, neprijatelj bukvalno mora da je uz lika da bi to radilo. Mislim da se ne ispalti za Hunter-a posto skida mete sa daljine...

Earth je isto ok, odmah na pocetku moze da se doda fire-damage na napad, ali se prilicno ceka na Earth elemental-a. Ima i koristan skill da smanjuje neprijateljski armor i damage, nesto veceg radijusa, ali opet mislim da je vise za blisku borbu...

Toliko za sada.:wave:

P.S. Dokle ste stigli??? Ja sad prosao Parnasus pass (po 100. put)...

Poslednja izmena:
Ja sam kao Hunter ali se u stvari samo borim kopljem, znaci bliska borba. Ne znam, vise mi odgovara, prvo zato sto mi je koplje dosta bolje od luka a i zato sto ide brze... lukom nemam vremena nista da odradim, kao krenem da ispaljujem strele a za 5sec mi se 5 njih nabije... zato je koplje zakon... a nelogicno je da gadjam strelama nekoga ko se nalazi na 1cm od mene - a nema svrhe da stalno menjam oruzje, kao opalim dve strele pa da menjam na koplje... Pored svega - take down je bukvalno zakon!

Inace, Earth sam uzeo zato sto sam video da ima neku magiju koja poziva meteore i koja je dobra za napad na masu neprijatelja odjednom, to sam voleo i kada sam igrao Guild Wars. Mada jos uvek ni jedan poen nisam dodelio za sekundarnu profesiju. Doduse, samo jednom sam mogao ali mi je trebalo nesto drugo.

Inace, ja sam na putu za Delfi, nalazim se na ulazu na plazu...

Eee a koja je to fora sa oc-eom?posto mi je nasviran i procesor (celeron northwood sa 2600 na 3000) i graficka (9550)!jel ne sme ni jedno ni drugo ili samo grafika?
Btw igra je extra!uzeo sam defendera sad sam 6 level i nikako da me ubiju :)))
Jel igra neko s tom klasom???

To sa oc problemima zaboravi, to sam ja nesto pokusavao da undervoltujem sa pretegnutim tajminzima na memoriji i da vidim dal' ce i kad ce da pukne... Ako si postigao stabilan oc, ne brini nista, ne bi trebalo da ti puca igra.

Na 8. nivou dobijas da biras sekundarnu klasu ;).

To sa oc problemima zaboravi, to sam ja nesto pokusavao da undervoltujem sa pretegnutim tajminzima na memoriji i da vidim dal' ce i kad ce da pukne... Ako si postigao stabilan oc, ne brini nista, ne bi trebalo da ti puca igra.

Na 8. nivou dobijas da biras sekundarnu klasu ;).

pitao sam ovo za overklok jer mi igra od 6 ulazaka izlece 5 puta ako je nesto od hardwera klokovano!jel se desava to nekom...

Pa desavalo se meni dok nisam nasao stabilan o/c. Nesto ti tu nisi lepo klokovao (ili ti je nedovoljan napon), testiraj ceo pc na stabilnost.

Sto se tice klase: stvar licnog izbora, ako si se do sada krljao machevima, uzmi wariora; mozes da uzmes i huntera ili rogue-a. A mozda si magijski "raspolozen"? Choose wisely :D.

Znaci, igra je super, stvarno sjajna, odlicna, sve to, ali je pocela opasno da me smara! Znaci, nalazim se blizu Atine, interesuje me koliko jos ima? Cini mi se da ovde ima jos nekoliko oblasti da se predje tj. zemalja, tipa Egipat, itd. i ako je tako recite mi da je odmah deinstaliram.

Uninstaliraj posto ima jos 3 oblasti i jos dva nivoa tezine!!!

Inace licno sam se bas nalozio na ovog strelca. Trenutno sam 42lvl i dosta fino napredujem (nemogu da prezalim sto nisam imao para da kupim onaj amulet sto daje 32% brze dobijanje isqstva). Znaci ovi moji drugari sto se pate sa wariorima i slicnim sto mlate macevima/stapovima/buzdovanima, kada su videli moc strele zaplakali sto su protracili tolike silne sate ne igru :D

Hihi i bas drug pitao jel sam skontao da kod zadnjeg bosa treba da unistim one 4 kule sto mu daju moci, rekoh nisam ih ni primetio; titan je pao posle par strelica ;)

E dobro je sto si mi rekao sta treba da se radi kod poslednjeg boss-a mada ja ocigledno necu ni stici do njega. Pa nema smisla stvarno. Znaci, kada bi na kraju Grcke bio kraj igre, bilo bi to ok za mene. Ali jos 2 oblasti iste duzine kao i Grcka!?!? To je stvarno preterano! Posebno sto ja volim sto vise da istrazim i ocistim, pa idem i levo i desno a ne samo putem gde treba... vec sam ubio preko 3000 neprijatelja...

Koliko si sati igrao, majke ti? I koliko si neprijatelja ubio? Cenim da si ih ubio preko 10.000 i da si igrao jedno 30-50 sati...

Ajde Civil, cheer-up malo bre :D. Odlicna je igra, nemoj gubiti entuzijazam.

Ja se maltim po Mongoliji, posto nemam vise od 30-ak min dnevno da igram :).

Nazad
Vrh Dno