Šta je novo?

Tip: Brzi shutdown Windows-a.

Da, moze da se prehladi.... 😀 :d

ako nije problem cemu onda sve ovo 🙂
koristi opciju u fast shutdown (neki od programa za tweak), neces imati prolema, meni je tako podesen windows i instalacija mi je ziva vec 7 meseci (reinstalacija je bila zbog kupovine novog harda)

I više desetina nasilno prekinutih file handleova pride 😀

MS je bio napravio Hive Cleanup Service (trosi jako malo memorije) koji sam na win2k redovno koristio, jer primetno ubrzava shutdown; na XP-u nisam imao potrebe za njime (do sada), pa ko ima spor SD, moze i to da proba.

voodoo_nbgd je napisao(la):
I više desetina nasilno prekinutih file handleova pride 😀
zar ntfs to ne resava automatski, tj koliko znam on vodi dnevnik dogadjaja i vodi evidenciju o otvorenim fajlovima i pri prvom sledecem podizanju sistema to automatski sredjuje. dok kod fat-a i fat32 to se ne desava i zato svaki put kad se xp (i w2k isto) dize na fatu on radi proveru harda za ne zatvorenim fajlovima i brise ih. Mozda gresim ali koliko zanam to je tako.

Zato i savetujem svima da ako nisu presli na ntfs to urade jer je mnogo bezbedniji, sa dasnjim gigahercima i megabajtima razlike u brzini su neprimetne.

silverglider je napisao(la):
MS je bio napravio Hive Cleanup Service (trosi jako malo memorije) koji sam na win2k redovno koristio, jer primetno ubrzava shutdown; na XP-u nisam imao potrebe za njime (do sada), pa ko ima spor SD, moze i to da proba.

Ja sam poceo da ga koristim od skora. Pre izvesnog vremena je, iz meni nepoznatih razloga poceo katastrofalno sporo da se gasi. Odnosno, Saving settings traje vise od 1 min. Od kad sam instalirao pomenuti servis - radi k'o zmaj.

gadafi je napisao(la):
Ja sam poceo da ga koristim od skora. Pre izvesnog vremena je, iz meni nepoznatih razloga poceo katastrofalno sporo da se gasi. Odnosno, Saving settings traje vise od 1 min. Od kad sam instalirao pomenuti servis - radi k'o zmaj.

U Group Policy (gpedit.msc) podesiš "Maximum retries to unload and update user profile" na 1

Determines how many times the system tries to unload and update the registry portion of a user profile. When the number of trials specified by this setting is exhausted, the system stops trying. As a result, the user profile might not be current, and local and roaming user profiles might not match.

When a user logs off of the computer, the system unloads the user-specific section of the registry (HKEY_CURRENT_USER) into a file (NTUSER.DAT) and updates it. However, if another program or service is reading or editing the registry, the system cannot unload it. The system tries repeatedly (at a rate of once per second) to unload and update the registry settings. By default, the system repeats its periodic attempts 60 times (over the course of one minute).

If you enable this setting, you can adjust the number of times the system tries to unload and update the user's registry settings. (You cannot adjust the retry rate.)

If you disable this setting or do not configure it, the system repeats its attempt 60 times.

Nazad
Vrh Dno