Šta je novo?

Tim 011 igre

forsaken123

Slavan
Učlanjen(a)
15.10.2007
Poena
310
Da li neko ima makar okviran spisak koje su sve igre postojale za TIM 011? Ja se sećam jedino tetrisa 🙁

Zanimljivo da se po netu baš ništa ne spominje o igrama za taj kompjuter.. Možda nešto postoji, ali ni ja nisam uspeo ništa da nadjem..

Isti slučaj, zato sam i pitao ovde. Sećam se tetrisa i nekog šaha i to je sve. Obe igre pisane u BASIC-u.

Znam, taj tekst sam ja pisao pa sam hteo da dopunim sekciju za TIM 011. Fala u svakom slučaju 🙂

Znam, taj tekst sam ja pisao pa sam hteo da dopunim sekciju za TIM 011. Fala u svakom slučaju 🙂

Hahah, a znas li da sam u jednom trenutku pomislio da ga mozda nisi ti pisao! 😀
A kamo opis PC Lire? 🙂

Hahah, a znas li da sam u jednom trenutku pomislio da ga mozda nisi ti pisao! 😀
A kamo opis PC Lire? 🙂

Pa ona se nešto kasnije pojavila a i nisam hteo da je guram među 8-bitaše. Izostala je i lola8, nešto mi je tekst bio predug pa mi je ona bila najlakša za izbaciti. ***a, moglo je to dosta bolje da se uradi ali šta je tu je...

Ma super ti je tekst, vidim u komentarima neki botovi nisu sedeli skrstenih ruku pa brze bolje pozurili da se malo prave pametni..

Softver je domaćim računarima uvek bio slaba strana.
Recimo za Lolu 8 i galeb nsam našao ništa, Pecom ima desetak ne baš naročitih igara, jedine svetle tačke su Orao i Galaksija koji imaju 50-tak, odnosno 70-tak naslova, od kojih su neki posebno za Galaksiju, rame uz rame sa stranim komercijalim igrama, slične klase.
Kad uzmemo da jedan ZX81 ima oko hiijadu igara i gomilu uslužnih i demo programa, treba uvek da se setimo, da je prodat u milion primeraka, dok je naša Galaksija sa 8 hiljada primeraka ujedno i najtiražniji domaći računar.
Ja se i danas divim svi ljudima, koji su tada imali znanja, volje i želje da prave bilo šta za domaće računare, kada je oko nas cvetalo piratsko tržište jeftinih igara za mnogo popularnije i bolje strane modele.

Nazad
Vrh Dno