Šta je novo?

Tiho, tise necujno :) Sta uzeti ???

apostol7

Čuven
Učlanjen(a)
24.12.2001
Poena
620
Doslo je vreme da se zameni moj stari komp :) Razmisljam da uzmem sledece:

proc: Pentium DC E5200
mob: GIGABYTE GA-E7AUM-DS2H (GeForce 9400)
mem: 2x1GB (800MHz)
kuc : Thermaltake Wing MA (VI5000BNS) - mozda i neko drugo, videcemo.

Sta mislite o ovoj kombinaciji?? Dovoljna mi je ova integrisana graficka posto se slabo igram.

Koristice se uglavnom za gledanje filmova (divx, HD 720p/1080p), muzika i tako to i naravno za download :)

Koliko je tih box cooler e5200 procesora? Tisina mi je vrlo bitna (najbitnija)!!!

Unapred hvala.

Poslednja izmena:
A ostale komponente? Koje napajanje, HDD, jos neki vent u kucistu? Da bi imao tih komp (i ja veoma cenim tisinu), moraju sve komponente da budu tihe.

A ostale komponente? Koje napajanje, HDD, jos neki vent u kucistu? Da bi imao tih komp (i ja veoma cenim tisinu), moraju sve komponente da budu tihe.

Ostale komponente cu uzeti iz starog kompa. Njih necu moci odmah da zamenim. Idemo po prioritetu! Za sad su mi bitne navedene komponente. A kad se bude imalo vise kesa idemo dalje ka tisini :)

Poslednja izmena:
Bas sam razmisljao o Tt Ruby Orb-u ;)

Zaboravih da pitam da li je dovolno moje napajanje - codegan 400w?? U kompu ce biti sledece: Seagate 160GB Pata HDD, LiteOn DVD rezac, TV tuner i USB zvucna.

Ako si ogranicen kintom, moj savet Titan TTC-NK35TZ/PW, odlican kuler za 1.100 dinara ;), nije ultra tih, ali nije ni bucan.
Ali kao sto ti neko vec reche, svi cpu kuleri se mogu utisati preko speedfana :).

Ako je tishina na prvom mestu, mozhda ipak zaobici Tt?

Najtishe je uvek pasivno :)

Koliko para imash volju potroshiti za kuler?

Ajde da kazemo oko 50,60€. Posto ne moram odmah da uzmem i kuciste.

Kakav je CollerMaster Hyper Z600 http://www.coolermaster.com/products/product.php?act=detail&id=4509. Vidim da je tezak 1Kg :) Hoce li ga ploca izdrzati ??? :) I da li je on uopste dovoljan za hladjenje pomenutog procesora?

Ili Thermalright Ultra-120 eXtreme

Ili slobodno predloziti neki !!

Jos da pitam da li ce moci kuciste da se zatvori, posto vidim da su ogromni.

Poslednja izmena:
Ja sam uzeo tu ploču za htpc i intel 5300 a pošto sam uzeo desktop kućište, antec fusion, uzeo sam CM geminiis i super se uklopio, hladi i cipset.

ako hoces tisinu thermalright hr-01+

noctua

dakle ako je tishina presudna moj glas ide za noctua reshenja, ja sam promenio CM ventilatore sa LED-om koji su se vrteli na ~600 za noctua NF-S12-800 i noctua je znachajno tisha i to na 800, dobijesh i adapter da ih spustish na 500 i tad se stvarno ne chuju...

dakle izbor samog fana pada na noctua, s obzirom da njihovog flagship coolera NF-U12P trenutno nema ja sam pazario CM Z600 i namontirao na njega pomenuti NF-S12-800 i sad imam ultra tiho, provetreno kuchishte i E8600 na 4Ghz koji na idle ne prelazi 18C

ima smisla ove noctue spushtati i na 500 ali ako imash sve ostalo pasivno + ultra tiho napajanje, dobije se sigurno 2-4 db (na 3 vent sa 800->500, uz kuchishte i metar od, mereno fonometrom)

Poslednja izmena:
ako hoces tisinu thermalright hr-01+

Rekao si da imash para, to je to...

EDIT:
-Z600 preskup i loshijih performansi (u odnosu na pomenuti HR, recimo)...
-Da su visoki, jesu :) Uglavnom svi noviji high-performance tower cooleri imaju taj neki sweet-spot od 160mm ukupne visine (rachunaj da ti tu spadaju i HR-01 i z600 i vecina slichnih.
Imash na frostytech-u obichno sve dimenzije, ili po slichnim sajtovima; informishi se i obrati pazhnju na to, nemoj kupiti nestho za pasivan rad, a da posle ne mozehsh zatvoriti kucishte...

Poslednja izmena:
Razmisljam da uzmem CM Geminii S + noctua fan. Stavim lepo fan na 800. Kako bi ovo hladilo pomenuti procesor. Overklokovanje me uopste ne zanima!

edit: Vidim da ce da padne ThermalRight HR-01+. Samo da stane u kuciste :)
Hoce li predstavljati neko opterecene za plocu ako komp stoji vertikalno ?

Poslednja izmena:
preporuka za tiho kuciste nema greske

NZXT Hush HU-001B Black(bez napajanja) -tiho i lepo kuciste -oko 80e

ili ANTEC SONATA III-(sa kvalitetnim napajanjem 500w)-oko 120e nisam siguran

ali ako hoces tisinu moras i da platis

Vrh Dno