Šta je novo?

Tiho napajanje?

obi_van

Čuven
Učlanjen(a)
11.02.2005
Poena
650
Pozdrav,

Sta uzeti od napajanja jacine 800-1000W a da je tiho? Dakle primarno mi je da je tiho?

Niko nece ti garantirati uzeo sam CM 800 w kad se optereti pocinje da zuji, zamenio sam ga sa chieftec opet je zujao i kad je isklucen pc uzeo sam onda deepcool dn500 i taj zuji i sam digao ruke, pred to sam koristio cadogen 500 w koji radi 100 puta bolje od ove koju se sami sebe kazuju brend

Ok hvala. Sta je sa onim "silent" serijama, recimo 800W, valja li cemu?

Toj seriji je Enhance OEM mislim, relativno prosecno napjanje (mada bi trebalo da je prilicno tiho). V serija je neupredivo bolja. Generalno, zavisi koliko ces da opterecujes napajanje. Manje vise sva pristojna napajanja su prilicno diskretna na manjim opterecenjima, ali se dosta razlikuju pri opterecenju. Corsair RM serija npr. ne pali ventilator do ~50% od deklarisane snage, cak i nakon toga ventilator ostaje izuzetno tih. Sto se kvaliteta tice, cuci izmedju CM Silent i CM V serije, s tim sto je blize V seriji. EVGA G2 serija je odlicna takodje (i Super Flower Leadex koji je OEM), Antec HCP... Seasonic je dosta skup i cesto bucan na vecim opterecenjima, mada su sjajna napajanja takodje (XM2 i KM3 platforme recimo, verovatno ti ne treba XP2 ili XP3).

Skoro svako napajanje koje je 80+ Gold je dobro (u to ne ubrajam LC Power,Raidmax i sl.).

Orjentiši se na Cooler Master,Antec i druge proverene marke.

Poslednja izmena:
Moj glas ide na CM V850/1000 ili Seasonic XP2 860w.

Mislim da cu probati sa EVGA SuperNOVA G2 850W. Ako uzmem ovo javljam utiske.

Vrh napajanje, neces pogresiti. 10 god garancije i ne razmisljas. Nisam znao da je kupovina preko u opticaju, da sam znao prvo bih to preporucio.

Raid Max 1000w AE, nečujan, doduše nije bio opterećen preko 600w u desktop kompu, sada pogoni rig sa 3x7950+280x na Vanila coin 920w iz zida vuče, savršeno stabilno već nekoliko nedelja, ali nemogu da procenim koliko je bučam pod tolikim opterećenjem....

Ljudi uglavnom govore da izbegnem Raidmax. Ono tipa, ako hoces pozar u stanu uzmi Raidmax i slicno :), ali ja na poslu imam raidmax neki cobra power 600w. Sve je u fractal design CORE 1300 kucistu, koje nema nikakav sound dumping ili tome slicno, i prilicno je supalj sa svih strana. Imam dva HDD-a, jedan SSD, GTX 750 Ti, 16GB rama i CPU i7-4790. I sve je neverovatno tiho i lepo radi. Za sada :). Tako da ne znam cime bih ga opteretio na poslu pa da cujem da li se menja zvuk. Iskreno nemam ni zelju da uzimam za svoj PC Raidmax, ali meni ovo napajanje deluje sasvim ok, i totalno je besumno, za sada.

Vrh Dno