Šta je novo?

Tiho napajanje

rushko

Slavan
Učlanjen(a)
12.04.2005
Poena
350
Preturam po netu vec danima u potrazi za tihim i kvalitetnim napajanjem, pa ajd da priupitam ovde. Znaci bitno je da je tiho i kvalitetno, makina iz potpisa. Gledam na gigatron.rs, CM Silent Pro 600/700w ili Lian Li Silent, ne znam kakav je corsair sto se buke tice?

cekaj a sta ce ti tako jako i skupo napajanje? tvoja masina nije veliki potrosac,imas mnogo jeftinija,tiha i kvalitetna napajanja koja rade posao vise nego dobro i sto je najbitnije tiha su,npr:

http://www.itsvet.com/proizvod/lc-power-6650gp3-650w/comp_comp_powersupply/204/435

http://www.itsvet.com/proizvod/lc-p...-lc6600gp2-600w/comp_comp_powersupply/204/430

http://www.itsvet.com/proizvod/ocz-...-ocz500sxs-500w/comp_comp_powersupply/326/278

bolje tu razliku u ceni ulozi u jacu graficku ili nesto drugo

Pre neki dan sam na poslu sklapao masinu za musteriju: i5 750, Asus P7P55D pro, 2x2 GB HyperX, GTS250 i LCPower Silent Giant 600W v2.3 - HAF932
Sve uredno sklopim, upalim. Kad ono masina se upali na dve sekunde i restart i tako u krug. Uzmem Antecov tester za napajanja i on pokazuje da je napajanje ok. Sve sam zivo promenio ne bi li otkrio kvar i nista. Pomislio sam da je ploca, u poslednjem trenutku sam probao Chieftec 550 GPS i masina se upalila normalno ali se sve vreme culo neko pistanje kao da zavojnice na ploci nisu uredu.
Posle toga sam probao sa Artic Cooling Fusion 550 i sa njim je sve proradilo, medjutim napajanje ima kratak P4 konektor i ne moguce ga je povezati kada se montira u HAF932.
Takodje mi se tu nasao i Corsair TX850 i sa njim je sve radilo kako treba, medjutim ono je bilo dosta skuplje pa sam morao traziti neko prikladnije resenje.
Na kraju sam musteriji predlozio Chieftec CFT 600W sa kojim takodje nije bilo tih problema.
Zakljucak je da nikada ne treba kupovati ne proverena napajanja ili ti napajanja iz nize klase ako su ti ostale komponente vrhunske.

Ljudi, veliko hvala na savetima i predlozima.

LC Power bih zaobisao, imao sam ga na staroj makini Barton 3200+, kupljeno 2004. po preporukama bas sa Bench foruma. Lose iskustvo, nije da je makina crkla ali god. dana sam imao problema (koristio sam ga 3 god.), na kraju se ispostavilo da je napajanje. Da ne pominjem da sam isto preporucio prijateljima kojima je posle god, dana bukvalnio i crklo. :(

U slucaju da uzmem jacu GFX i da oc CPU sto mi je u planu, trebace mi i napajanje jace od 500W.

Gledao sam Enermax Modu82+ 625, na silentpcreview.com imaju samo reci hvale za njega, tise je od CM Silent Pro.

Sto se Corsair tice, pogledao sam bar 5 reviews, odlicno ocenjeni. Na gigatron.rs ima model ali samo HX620, o njemu sam procitao par reviews i jedni tvrde da je dosta tiho dok drugi kazu da je glasno, kome verovati, glasnost - vrlo subjektivna kategorija. :(

Chieftec mi je najisplativije resenje trenutno, CFT-650-14CS imam od prijatelja koji je diler za 75e, sta mislite o njemu? Verovatno nije u rangu Corsair i Enermax ali do sada nisam cuo za bucno ili lose chieftec PSU, a za razliku u ceni bih mogao da uzmem i neki solidan cpu cooler?

Unapred hvala.

Imam Corsair HX620 vec neke 2 godine, ne znam da li sam ga jednom cuo za sve ovo vreme.
Veoma je tiho napajanje.

Chieftec mi je najisplativije resenje trenutno, CFT-650-14CS imam od prijatelja koji je diler za 75e, sta mislite o njemu? Verovatno nije u rangu Corsair i Enermax ali do sada nisam cuo za bucno ili lose chieftec PSU, a za razliku u ceni bih mogao da uzmem i neki solidan cpu cooler?

Unapred hvala.
Uzmi tog Chiefteca, odlicno je napajanje, i tiho je.:)

Moze i artic 500fusion

bice bice :)

Imas li neki pouzdan info kada, gde? Ozbiljno se dvoumim izmedju enermax modu 82+ 625W i corsair HX650, za chieftec nisam siguran da li se slaze sa mojim UPS-om.

tacno kada, ne znam sada

LC

Pre neki dan sam na poslu sklapao masinu za musteriju: i5 750, Asus P7P55D pro, 2x2 GB HyperX, GTS250 i LCPower Silent Giant 600W v2.3 - HAF932
Zakljucak je da nikada ne treba kupovati ne proverena napajanja ili ti napajanja iz nize klase ako su ti ostale komponente vrhunske.

Cisto informativno. LC, pretpostavljam da mislis na GP2, je na istoj platformi kao i LC6650GP3 i sve samo ne neprovereno i lose napajanje. Napajanje (LC6650GP3) sada i zvanicno ima 80+bronzu. Navedeni problem je vezan ISKLJUCIVO za Asus u P55 varijanti. Takodje i Gigabyte GTX275 ima isti problem, pa niko nikad nije rekoa da je navedena gigabyte losa grafika.... Ovo je bila samo ispravka lose informacija za clanove foruma

???

Kako je Asus problem kad radi sa drugim napajanjima?:trust:

Ajd procitaj sta sam napisao, pa onda reci gde sam ja rekao da je problem Asus??? Lepo sam napisao da je problem ta platforma za napajanje sa Asusovom plocom. I ne samo LC6600GP2 koje je naveo covek, nego i 6460GP3, 6560GP3 i 6650GP3. Jer su sva napajanja sa iste platforme. Ja mogu samo da pretpostavljam. A kad dobijem konacnu informaciju, onda, ako ti bude interesantna, mogu da ti je prenesem. Cudi me da nisi pazljivije procitao sta je napisano. Kako isto napajanje nema nikakvih problema sa mnogo jacim konfiguracijama, ali sa GA plocama?

Ajd procitaj sta sam napisao, pa onda reci gde sam ja rekao da je problem Asus??? Lepo sam napisao da je problem ta platforma za napajanje sa Asusovom plocom. I ne samo LC6600GP2 koje je naveo covek, nego i 6460GP3, 6560GP3 i 6650GP3. Jer su sva napajanja sa iste platforme. Ja mogu samo da pretpostavljam. A kad dobijem konacnu informaciju, onda, ako ti bude interesantna, mogu da ti je prenesem. Cudi me da nisi pazljivije procitao sta je napisano. Kako isto napajanje nema nikakvih problema sa mnogo jacim konfiguracijama, ali sa GA plocama?
Napisao si:
Navedeni problem je vezan ISKLJUCIVO za Asus u P55 varijanti.
Ako nisi mislio to sto si napisao, trebao si bolje da objasnis. ;)
Znaci, imamo sad situaciju da je napajanje nekompatibilno sa plocom?:d

Ali ne bilo koje napajanje nego LC koji ispunjava sve specifikacije i norme...

Posle licnog iskustva ja ne bih opet ukazao poverenju LC Power napajanjima, mozda samo vrhu ponude, sto se jeftinijih tice, nikako. Savim je u redu da ga ljudi kod koji uredno sljaka hvale i preporucuju.

Cisto informativno. LC, pretpostavljam da mislis na GP2, je na istoj platformi kao i LC6650GP3 i sve samo ne neprovereno i lose napajanje. Napajanje (LC6650GP3) sada i zvanicno ima 80+bronzu. Navedeni problem je vezan ISKLJUCIVO za Asus u P55 varijanti. Takodje i Gigabyte GTX275 ima isti problem, pa niko nikad nije rekoa da je navedena gigabyte losa grafika.... Ovo je bila samo ispravka lose informacija za clanove foruma

Hteo ti to da priznas ili ne, LC Power je u odnosu na Corsair druga liga. Kad to kazem mislim na sveopsti kvalitet, podrusku, garnciju itd.
Uvek bi pre uzeo Corsair CX400 nego doticni LC. Plus za Corsair je to sto je jeftiniji i ima duzu garanciju.

Ma naravno

Hteo ti to da priznas ili ne, LC Power je u odnosu na Corsair druga liga. Kad to kazem mislim na sveopsti kvalitet, podrusku, garnciju itd.
Uvek bi pre uzeo Corsair CX400 nego doticni LC. Plus za Corsair je to sto je jeftiniji i ima duzu garanciju.

Svako ima pravo na svoje misljenje o svakom napajanju. Da je CX400 bolji od 665GP3 to moze da kaze samo neko ko ima velika predubedjenja,,,, Uostalom koji kvalitet ovde poredis? Mislis li da mu je bez veze data 80+bronza. Ili mozda sad i Ameri iznose neistine...

@laca
Ok, mozda imamo predubedjenja, ali opet ne vidimo neki review/dokaz da je GP3 bolji. Zapravo i dalje ne znamo sta je taj GP3.
80+ ne znaci nista, to ima svako iole ozbiljnije napajanje u zadnje vreme.
Mozda je GP3 snazniji od CX400 ali pitanje je koje je kvalitetnije.:)

Vrh Dno