Šta je novo?

Tiho kuciste + napajanje

• Začetnik teme Andrija1
  • Datum pokretanja
A

Andrija1

Guest
Kupio bi neko kuciste +napajanje do 60-80 evra nije bitan izgled, i da je tiho ( dojadila su mi vise bucna kucista) , pa ako bi neko mogao da preporuku, bio bih veoma zahvalan.

Treba da napoji amd phenom II X2 3gh dual core,graficku gts250, 2x2 gb rama, 500 gb harda.

Poslednja izmena:
Dao bi za kućište i napajanje zajedno 60-80e, ili bi dao za svaku stavku posebno toliko para?
U prvom slučaju, nećeš moći da kupiš i kvalitetno kućište i kvalitetno napajanje, gotovo sigurno, jer toliko košta samo kvalitetnije napajanje.
Recimo, pogledaj corsair hx450 ili vx450 napajanja, bilo ih je u giga**onu, za neku cifru od 6k valjda!

Za kućišta ne znam šta da ti preporučim. Nema jeftinih a dobrih.

Ako hoces zvucno izolovano kuciste, ispod CM Sileo 500 nemas nista, a ono je ~7000 din bez napajanja....
Ili sakupi jos para ili za sada uzmi samo neko kvalitetno tiho napajanje i neko najobicnije kuciste, pa kasnije menjaj za neko bolje. Ne mozes za 80e da dobijes obe stvari.

Hvala na predlozima.Nesto sam gledao i video ovo kuciste kako hvale pa se mislim da li bi to bio dobar izbor , sta vi mislite o tome http://itsvet.com/proizvod/cooler-master-mystique-632-rc-632s-kkn2-gp/comp_comp_case/54/286

A od tisih napajanja koja preporucujete?

Mada kada sam napisao tiho, moze se to malo rastegnuti reci na kuciste koje nije bucno kao codegen briza e-6009, tako da bi mozda dodlo i ovo u obzir sta mislite http://itsvet.com/proizvod/cooler-master-centurion-534-rc-534-kkpa-gp-390w-/comp_comp_case/54/669

Poslednja izmena:
Preporuka za napajanje je da uzmes jedan od ona dva Corsaira, a sto se kucista tice, znaj da ni jedno od njih ne moze da cini cuda ako imas jednu bucnu komponentu. Bolje je u startu izabrati sve tako da bude tiho nego posle toga "leciti" stvari tihim kucistem.
To CM 534 je dobro kuciste, ali mislim da je bolji izbor CM Sileo 500, posto je tisina prioritet...

Cackao sam dosta po netu i uocio sam 3 modela.

CM Sileo 500
, mada sam se uplasio vezano za temperaturu u njemu, gledao sam razne a testitanja to netu gde kazu da je tih, ali ne toliko kao antecovi, a i uplasio me je jedan komentar na it svetu.http://itsvet.com/proizvod/cooler-master-sileo-500-rc-500-kkn1-gp/comp_comp_case/54/912

Tipa da je jedva stalo napajanje da se ta 2 dodatna ventilatora cuju, mada me cudi jer sam video da ima izolaciju.

Drugo sto mi je zapalo u oci ja Antec Sonata III sa napajanjem od 500w, vidim svi ga hvale na itsvetu, ovde je na nekom topiki preporucen kao veoma tiho kuciste, ali sam kad sam video na stanim sajtovima da kazu nesto ovako -Sonatas have some of the worst airflow and working space.Pa onda tipa da ispusta zvuke itd.I sad kome verovati narocito i kad naidjete na ovako posle pljuvaca -It’s quiet, it’s powerful, and it is done using off the shelf stock components. And that shows you how far silent computing has come in the last 5 years.Mada po nekim komentarima na stranim forumima sa su antecovi p180 i p182 isto tako dobri ali cena je dosta velika s obzirom da su bez napajanja.

I treci vise prema komentarima( http://itsvet.com/proizvod/cooler-master-mystique-632-rc-632s-kkn2-gp/comp_comp_case/54/286) nametnuo se COOLER MASTER Mystique 632 ili Mystique 632s ( ne znam u cemu je razlika pa ako bi neko mogao da kaze bio bih mu zahvalan).Takodje opet naidjoh na review u kme ovo kuciste i nije toliko tiho (For those of you looking for a quiet case, I would look on. Not to say that this case is loud, but because it is not specifically designed to eliminate or dampen noise and makes no real attempt at being quiet. The noise is your average hum that lulls me to sleep every night)

Sta bi mi vi preporucili od ova 3 kucista, ili neko novo ( sada prelazimo granicu budzeta iz prvog posta:d).Nekako mi se cini da su antecova dosta tiha, mada me interesuje da li ce za komponente iz prvog posta i neko od ovih kucista biti potreban neki dodatni ventilator??

Pa ja mogu da ti potvrdim, što se CM Sileo kućišta tiče, da je onaj komentar na IT svetu prilično tačan. Lim je izuzetno tanak i zaista može lako da se iskrivi, napajanje moraš bukvalno čekićem da ubacuješ u kućište (moguće je da to zavisi i od proizvođača, ali eto, ja sam imao muke sa enermax-om a znam za još jedan slučaj gde je u pitanju bilo corsair napajanje). Samo kućište rezonuje a moje subjektivno mišljenje je da je hdd bio glasniji u ovom kućištu nego li u chieftecu ili nekom kinezu (blueberry recimo, koji trenutno imam :D). Na nekim mestima obrada kućišta je kritična i deluje upravo kao kinez od 20e. Što se ventilatora tiče, klasični CM ventilatori, kako god da okreneš, bučni su. Da budem iskren, lično od CM kućišta ništa ne bih uzimao.

Što se antec-a tiče, nemam iskustva sa tim nsk ili sonata serijama. p18x su dobra kućišta, ali i koštaju solidno.
Vidi sa ilidan-om kakvo je Lian Li PC-A07B kućište, pa ako zadovoljava kriterijume jednog kvalitetnog kućišta, razmisli o njemu. Cena mu je oko 7k.

Pozdrav

Uzmi nekog Corsaira i neces imati problema sa bukom, a od kucista ...? hm... bitnije ti je da komponente unutra (cooler na grafickoj pre svega i cooler na CPU) budu tihi jer ako su bucni nece ti pomoci ni najkvalitetnije kuciste

*** komponente su vec uzete:)

Stavljene su u codegen briza model i sve to lepo sljaka dok se ne pusti neke igra ili kada dodje neki topli letnji dan.E tada mislite da je mlazni avion pored vas i koliko sam primetio najveci problem pravi kuler na procesoru, ali misli da se to tako cuje zbog samog kucista jer je maltene otvoreno ( ima one silne rupice).

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno