Šta je novo?

Tihi kuler...

• Začetnik teme Začetnik teme VGA
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

VGA

Čuven
Učlanjen(a)
06.01.2002
Poena
604
da li neko moze da preporuci jak (~7K rpm) i tih (<<db od fop38) kuler.

thx.

p.s. koji program moze da kontrolise rpm kulera? imao sam asus probe i on je mogao pod win98, a pod xp (verzija za xp) ne moze 🙁.

Ne moze oba. Ili jak ili tih, moras da se opredelis za jedno.

Des majstore... Ja mogu da ti preporučim Titan TTC, na velikom testu kulera u Digitalu, bio je najtiši, ubedljivo, a po performansama odmah iza Volcano 7+, e sada, definitivno ima naaaaaajbolji odnos buka$performanse

Titan ttc5-db max 3500rpm.Inace za xp ima asus probe 2.14.06 koji radi pod xp-om.Koristim obe gore navedene stvari na cel 1.2Ghz tualatinu i asusu tusl2c.A pomenuti cooler je za amd procesore.

VGA je napisao(la):
da li neko moze da preporuci jak (~7K rpm) i tih (<<db od fop38) kuler.

thx.

p.s. koji program moze da kontrolise rpm kulera? imao sam asus probe i on je mogao pod win98, a pod xp (verzija za xp) ne moze 🙁.

Obrataje ventilatora možeš da kontrolišeš pomoću SpeedFan-a http://www.almico.com/speedfan.php . U novim verzijama ubačena je i podrška za OC iz Windows-a (za sada samo par ploča, ali biće više...)

Ako hoces tih cooler, a da hladi kako valja uzmi u obzir i COOLER SPIRE 5T208B1H3T.

Ne znam da li sam se ja to isrtipovao ili ne, ali se cuje manje od titana, da hladi losije to da, ali to nije velika razlika ako se trazi jos manje buke 🙂, inace radi na 4200 rmp..

Y.S. TECH Tip-Magnetic Driving Fan (T.M.D. FAN)

Ovi cooleri imaju vise prednosti u odnosu na klasicne , a jedna od njih je i smanjena buka zbog ne postojanja turbulencije . Cena je 15e ali u Nemackoj .

Re: Y.S. TECH Tip-Magnetic Driving Fan (T.M.D. FAN)

StevaMan je napisao(la):
Ovi cooleri imaju vise prednosti u odnosu na klasicne , a jedna od njih je i smanjena buka zbog ne postojanja turbulencije . Cena je 15e ali u Nemackoj .

To nije cooler, nego samo fan...
Izgleda da su se pametno dosetili da naprave tako nesto, ali trebalo bi to prvo neko da proba i testira jer drugo je sta prica proizvodjac... Steta sto ga nema na nasem trzistu...

Re: Re: Y.S. TECH Tip-Magnetic Driving Fan (T.M.D. FAN)

Geek_master je napisao(la):
To nije cooler, nego samo fan...
Izgleda da su se pametno dosetili da naprave tako nesto, ali trebalo bi to prvo neko da proba i testira jer drugo je sta prica proizvodjac... Steta sto ga nema na nasem trzistu...
😀 Pa naravno da znam da je u pitanju samo FAN , jer mi se cini kao kljucni element u raspravi oko "tihog" . cheers

Spire ima dobar model kao sto rece Igor, a ima i jedan jaci model sa bakrom, a buka je minimalna. Inace ovaj jaci model je najbolji cooler koji sam ja testirao u cenovnom rangu ispod 50 DM. Spire slabiji je 14 eura, a ovaj jaci sa bakrom je 22 eura.

byMaX je napisao(la):
na velikom testu kulera u Digitalu

Na ovaj hmm... 2.5 vecem testu u SK 😉 je bio medju najtisima.
Slazem se za odnos cena/performanse. Jedan od najboljih. Najboljim kapiram Evercool-a ND12-T koji je zato znatno bucniji.

Ako imas CPU do 1400 MHz uzmi Titana, preko toga se slazem sa Gedzom. Spire FridgeRock je stvarno odlican za buku koju pravi. (FAN mu ima kontrolu obrtaja)
Preko 1700 MHz nabavljaj neke dobre slusalice, preko toga te nista ne moze spasiti od 6000+ rpm 🙂

Pozdrav!

Re: Re: Tihi kuler...

delimir je napisao(la):
Obrataje ventilatora možeš da kontrolišeš pomoću SpeedFan-a http://www.almico.com/speedfan.php . U novim verzijama ubačena je i podrška za OC iz Windows-a (za sada samo par ploča, ali biće više...)

Ne na VIA plocama.
Nazalost, a verovatno covek ima bas takvu.
Intelu to i ne treba, svi njegovi procesori se "opusteno" rade i sa sporim FAN-ovima.

Pozdrav!

Sasa je napisao(la):
Na ovaj hmm... 2.5 vecem testu u SK 😉 je bio medju najtisima.
Slazem se za odnos cena/performanse. Jedan od najboljih. Najboljim kapiram Evercool-a ND12-T koji je zato znatno bucniji.

Ako imas CPU do 1400 MHz uzmi Titana, preko toga se slazem sa Gedzom. Spire FridgeRock je stvarno odlican za buku koju pravi. (FAN mu ima kontrolu obrtaja)
Preko 1700 MHz nabavljaj neke dobre slusalice, preko toga te nista ne moze spasiti od 6000+ rpm 🙂

Pozdrav!

Da, reče mi Stameni da si nabudžio i vodeno... Ups... Jel sam sada rekao nešto što je bila tajna...? Kad izlazi SK...

BTW, ovaj Titan hladi 1800MHz na 1.8V naponu, zatvoreno kuciste, bez dodatnih fanova... Naravno, rec je o primerku, ali, ne znaci da po broju MHz treba tražiti kuler... A i Spire Copper King II ili Fridge Rock JESU bucniji od titana, i zato sam i odustao od kupovine...

Sta fali 7Cu+? Jes da je 35€ ali ne kupuje se kuler svaki put kad se menja procesor...
Samo ga prebacis na sporije i sve je ok.

Nazad
Vrh Dno