Šta je novo?

Tihi cooler - san ili java?

• Začetnik teme Začetnik teme Lucas
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Lucas

Čuven
Učlanjen(a)
24.02.2002
Poena
705
Postoji li tako nesto?! Mislim da ladi dobro a da se ne dere?
Ajde postujte predloge

Spire Fridge Rock fantasticno hladi, a stvarno nije mnogo bucan..
Ili standarno resenje Titan 🙂

gde ima !?!!?!?!? ja trazim neki tishi jer se ovaj chuje ko da radi vesh mashina 😉

Organic je napisao(la):
gde ima !?!!?!?!? ja trazim neki tishi jer se ovaj chuje ko da radi vesh mashina 😉

znao sam da ce tema biti zanimljiva... ja se cak razmisljam za pasivne kulere

Lucas je napisao(la):
znao sam da ce tema biti zanimljiva... ja se cak razmisljam za pasivne kulere

AMD moze pasivno da se hladi ali mu je potreban downclock i downvolt 🙂

Ja sam probao na 800Mhz na 1.1V i 1000Mhz na 1.15V i na obe frekvencije radi samo sa telom od V9 i hladjenjem u kucistu.

Lucas je napisao(la):
Postoji li tako nesto?! Mislim da ladi dobro a da se ne dere?
Ajde postujte predloge
Najjeftinije resenje ti je Titan TT5 DC, mada ne hladi bas najbolje. Fridge Rock je sjajan kuler i ne kosta puno, a tisi od njega i nesto malo efikasniji na niskom broju obrtaja je TT Volcano 7+ u kojeg je smesteno 780 grama bakra, koji nazalost ima visoku cenu, kao i svi bakarni kuleri.

Da li neko zna koji cooler je tisi od ova dva: Titan 5-ica ili Speeze (Fanner, Spire) - o kome je jaksa pricao?

Sinoc sam slusao i titan i fanner-speeze, i nisam primetio nikakvu razliku u kolicini buke, na sajtovima su navedeni slicni nivoi buke i protoka vazduha.
Speeze kod mene (ima tu jos ventilatora) sigurno hladi bolje od fridge rocka, uz manje buke.

Dobra stvar kod kulera koji koriste 8 CM fan je da uvek može da se pojuri neki kvalitetni 8 CM fan i da se namontira ukoliko neko nije zadovoljan sa postojećim. Npr. može da se na telo Titan-a stavi TT smart fan (prvo ga treba naći) pa će i on da radi na varijabilnom broju obrtaja...Ove ostale varijante sa 7 CM ili 6 CM fanovima nisu tako "modularne"...

jaksa je napisao(la):
Sinoc sam slusao i titan i fanner-speeze, i nisam primetio nikakvu razliku u kolicini buke, na sajtovima su navedeni slicni nivoi buke i protoka vazduha.
Speeze kod mene (ima tu jos ventilatora) sigurno hladi bolje od fridge rocka, uz manje buke.

Onda imas najbolje telo na svetu, ako je na low obrtajima ~ispod 3000 bolji od Fridge-a onda je ko SLK800 na 4000-5000.

delimir je napisao(la):
Dobra stvar kod kulera koji koriste 8 CM fan je da uvek može da se pojuri neki kvalitetni 8 CM fan i da se namontira ukoliko neko nije zadovoljan sa postojećim. Npr. može da se na telo Titan-a stavi TT smart fan (prvo ga treba naći) pa će i on da radi na varijabilnom broju obrtaja...Ove ostale varijante sa 7 CM ili 6 CM fanovima nisu tako "modularne"...

Da, sto poskupljuje celu pricu. Ovaj speeze mi je sasvim dovoljan za PIII.

Evo shto se tiche tishine ja sam sad montirao Spire Fridge rock i stvano mogu reci da jo posle fop-32 ovo bilo prosvetljenje...Inache hladi dosta bolje...Na fopu mi je pri punom opterecenju na d700@933 52-54 a sad je 10 C niza temperatura...Znachi ja sam odushevljen...

delimir je napisao(la):

Da li se kod nas moze naci Thermal Take Smart Fan 1 ili 2 i po kojoj ceni?

E ovaj mazi nikada nije znao sta je dobar kuler...! Pa daj bre Maz, uzmi TT7+ i bices zadovoljan i sa malo buke i dobrim hladjenjem...

byMaX je napisao(la):
E ovaj mazi nikada nije znao sta je dobar kuler...! Pa daj bre Maz, uzmi TT7+ i bices zadovoljan i sa malo buke i dobrim hladjenjem...
...cek..cek malo... ja se izvinjavam al' da li je to onaj isti Max koji je do pre samo mesec i po dana nabedjivao sve okolo da je Titan bolji od TT7+, kao bolje hladi i tisi je i sl... pa jos rece kako ga niko nece ubediti da je TT7+ bolji itd..itd... Sta sad to bi Max!? 🙂)
Pozdrav!

cile je napisao(la):
Spire Fridge Rock fantasticno hladi, a stvarno nije mnogo bucan..
Ili standarno resenje Titan 🙂

Imao sam doticnog, ali sam ga zamenio sa titanom bash zbog buke, bio je preglasan ili je bio neispravan jel je uvek duvao pun gas, a navodno ima termoregulaciju?! Neznam?!

PozdraV

BigBoy je napisao(la):
Imao sam doticnog, ali sam ga zamenio sa titanom bash zbog buke, bio je preglasan ili je bio neispravan jel je uvek duvao pun gas, a navodno ima termoregulaciju?! Neznam?!

PozdraV

Bice da je bio neispravan, naravno, pretpostavljam da si one dzampere i senzor podesio po uputstvu. Ovaj moj se sada vrti na 1864 rpm, a i pri najvecem opterecenju ne prelazi 3200. Pre mesec dana kad je bilo toplije isao je do 3800, ali u svakom slucaju bucan sigurno nije.

byMaX je napisao(la):

Meni nista nesmeta ovaj Spire. Savrsen cooler. Ali u INAT Vocku pravi super Silent AMD. I jos uvek razmisljam gde sta i kako. TAK58 ide definitivno, a za ostatak ...

Marti Misterija je napisao(la):
...cek..cek malo... ja se izvinjavam al' da li je to onaj isti Max koji je do pre samo mesec i po dana nabedjivao sve okolo da je Titan bolji od TT7+, kao bolje hladi i tisi je i sl... pa jos rece kako ga niko nece ubediti da je TT7+ bolji itd..itd... Sta sad to bi Max!? 🙂)
Pozdrav!

Ja sam rekao da je Titan isti kao TT7+ na low broju obrtaja, nisi ti to dobro pratio, a ako hoces, slobodno pogledaj tred... I dalje mislim to isto. Međutim, situacija je malo drugačija sada (ne bih o tome javno)... pa... 🙂

koje su odprilike cene titana, i volcano 7+?

Nazad
Vrh Dno