Šta je novo?

Tih kuler za athlon 754

Ocoolaja

Slavan
Učlanjen(a)
24.04.2006
Poena
320
Pretrazio sam sve moguce postove, ali ne mogu da se odlucim. Izdvojio bih max 40e za kuler, bitno je da bude tih po defaultu, znaci bez modovanja na 7V i sl. Takodje, bitno mi je i da se moze nabaviti u bg, posto sam video masu postova gde hvale neki kuler koji ne moze da se nadje ni u pcberzi (za koju znamo koliko je azurna, ali ajde).
Mislio sam da uzmem TT BigTyphoon, ali mi deluje ogromno, jos uzimajuci u obzir koliko imam iskustva sa montiranjem, prilicno sam rezervisan.

TT BigTyphoon zaista vredi i para i truda za montiranje. On je tih (po defaultu), a hladi boli glava. Moja je iskrena preporuka da ga uzmes.

Ocoolaja je napisao(la):
Mozda i neki Glacialtech model? Video sam da ima modela sa ventilatorom na 1900rmp, trebalo bi da su dosta tihi, ali kakve su im performanse? Ajde ljudi, svaka sugestija je dobrodosla :wave:

Ja imam Igloo 7300TC. On ima neki shatro senzor koji na osnovu temperature tela hladnjaka odredjuje rpm. Proc je Sempron na 2.4GHz i trenutno se vrti na 1577rpm (ventilator je devetka). Tiho nema sta :,,:. Pod opterecenjem se zavrti do ispod 2000 obrtaja, ne znam tacno.

E sad, moj proc se sigurno manje greje zbog procesa izrade i kesha. Kuler sam platio ispod 10 eura, tako da mislim da zasluzuje audiciju...
Pozz

EDIT & Savet: Sad ti videh konfiguraciju i ako ti je dosad box vrsio posao, nema potrebe da bacas kintu na neka cuda od kulera. 7300TC je zmaj u odnosu na box. A u dzepu ti ostaje citavih 30 eura... Malo li je... Npr. za graficku 😉

Poslednja izmena:
Pa vidi meni je ovog leta proc u idleu isao oko 32-33 (ali sa CnQ), a pod full load opterecenjem do 42-43, s tim sto je tada kuler radio na preko 4000 rpm sto je stvarno za suicid. Ako taj kuler postize iste temp sa 2000 rpm, fenomenalno.
Primamljiv mi je i AC Freezer 64 pro, ali mu je i cena dosta visa, doduse ovo sam planirao da pazarim sad i koristim sledecih par godina tako da mi je i kvalitet dosta bitan.

Gde si pazario taj Igloo?

Ocoolaja je napisao(la):
...ovo sam planirao da pazarim sad i koristim sledecih par godina tako da mi je i kvalitet dosta bitan.
Ne bih mogao da ocenim koliki mu je vek trajanja, ali mozes da kupis dva za svaki slucaj 🙂.

blue je napisao(la):
Gde si pazario taj Igloo?
Narucio iz Novog Sada (PIN Computers) preko jedne radnje u Smederevu...

E to visoko-frekventno nije fan, fan bruji / krlja a proizvodi v-freq zvuk samo kad radi na 7000 rpm ali pored takvog ništa drugo ne čuješ.
Taj zvuk ti verovatno (ne verovatno nego sigurno) dolazi iz neke napojnice oko CPU Socket-a pa ti se čini da je fan.

Mozes da iskljucis ventilator (izvuces konektor) na 10-20 sec, pa da oslusnes. Samo prvo proveri da ti u BIOSu nije podeseno "shutdown if CPU fan fails", jer moze momentalno da te oblije hladan znoj 😉

Ocoolaja je napisao(la):
Ako su te napojnice, sta moze da se uradi sa njima? Poludecu, ne mogu da radim nista sto zahteva malo koncentracije :crash:

Za pocetak probaj da stavis prst na njih ako prestane zvuk, onda je malo pomeri i malo pomeri zice koje su namotane, to naravno radi kad je ploca iskljucena a test da utvrdis koja zuji naravno kad je komp ukljucen.

Ocoolaja je napisao(la):
Zvuci glupo, ali ja stvarno imam skromno hardverasko iskustvo... A sta su tacno napojnice, tj kako izgledaju?

Misko je napisao(la):
Za pocetak probaj da stavis prst na njih ako prestane zvuk, onda je malo pomeri i malo pomeri zice koje su namotane, to naravno radi kad je ploca iskljucena a test da utvrdis koja zuji naravno kad je komp ukljucen.

Znaci, "namotaji zice"...

Slobodno pipaj sa suvim rukama. Ako su ti znojave / mokre ruke, onda nemoj...

Ako nisu napojnice ili prenos nekih vibracija moze da se desi da je fabricka greska tj. taj iritirajuci zvuk prave 2 sloja ploce. Video sam taj slucaj sa jednom MSI NF2 mb. To je nemoguce otkloniti.

Ako si prepipao sve zavojnice na ploci, probaj zameni graficku i napajanje jedino oni jos imaju zavojnice koji bi mogle da cvrce.

Napajanje skoro zamenjeno. I ja sam sumnjao na graficku, probacu sa pci grafom. Imam neku staru Diamond Stealth 2000, da li ce moci da se podigne xp sa njom uopste?
Hm, kad malo razmislim ipak ima neke veze sa plocom - ovu sam dobio posle reklamacije na k8ns-pro koja nije pistala koliko se secam.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno