Šta je novo?

Tih CPU cooler za ~ 5000

Boris Lozac

Uticajan
Učlanjen(a)
15.08.2004
Poena
1,505
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 5 5600x + Arctic Freezer 36 Black
Matična ploča
ASUS Prime B-450 Plus
RAM
32GB (2x16GB DDR4 3200mhz dual channel)
GPU
GIGABYTE AMD Radeon RX 7600 8GB 128bit GV-R76GAMING OC-8GD
Storage
Samsung SSD 860 EVO 500gb + 870 EVO 1tb
PSU
520W Seasonic MII Evo Bronze
Kućište
NZXT H500
Monitor
Gigabyte GS27F
Miš & tastatura
ROG STRIX Impact II wireless / Keychron V2
Ostale periferije
Driving Force GT
Mobilni telefon
Pixel 6
Kuler iz potpisa je poceo fino da mi se cuje navece, Assetto Corsa mi konkretno optereti procesor, a ako uzmem da snimam neki klip, dobijam i pistanje iz kucista, kapiram upozorenje za temperature, jer dostignu i 69 stepeni, a bese je 62 pozeljan limit za ovaj Phenom.

Da li bi neki od kulera iz ove ponude odradio posao, u smislu da su koliko toliko tihi pod opterecenjem, i da mi drze neke normalne temperature, buduci da nemam klimu u sobi..

Znaci isao bi do te neke cifre samo ako je stvarno konkretna razlika u odnosu na trenutni kuler sto se tice buke i hladjenja..
Hvala..

tek swd vidim fotku,jasno mi je sto pisti. :) ozbiljno,prvo sredi sve nova pasta,kejbl menadzment pa onda na papir sta kako,ne bi me cudilo da budes zadovoljan sa postojecim hladnjakom,ali sredjenim.

ako si na intelu trebalo bi da mozes bilo kako da okrenes kuler,ne mogu na fonu da ti vidim konfu a na slici vudim samo kupusanje. :)

Mission Impossible, bar sto se mene i mojih zivaca tice. Dao bi nekom ko se razume da to sve sredi ako je ikako moguce jer ja ne vidim kako sto se tice kablova :d Posle skidanja prasine sa rebara i ciscenja venta, ne prelazi 59..

Sam numem, a i kako smo ga namestili prvi put, mislim da bi morao totalno da se 'rastavi' taj mehanizam za pricvrscivanje, jer fali neki bitan deo koji je zamenila zihernadla.. Malo je pipav posao pa bi dao nekom ko je 200 puta to radio :) A mislio sam ako vec dodje dotle da zamenim i kuler skroz, jer tisi nece biti mnogo ni sa novom pastom verovatno..

Pa neće biti tiši :)
Pa valjda na forumu ima neki beograđanin koji će ti to zameniti :d

Ma videcu neki servis da okrenem, kucna dostava :d

Uh bre Borise ovo je strasnije nego kod mene. :d
Sta drzi ta zihenadla? Kuler da ne spadne???
Kako stoji kuler? cvrsto na procesoru ili klima?

Cvrsto stoji.. Nego je zihernadla valjda zamenila onu 'polugu' kojom ga pricvrstis na mesto.. ma de*ilno resenje, imaju i za Intel delovi u kutiji, laganica samo par srafova i to je to a ovde neke poluge..

Boris Lozac:

Covece, stvarno ne zelim da ti stajem na muku, zato sto te potpuno razumem, ali taj kuler je dovoljan, a moze da se namesti da ne bude bucan za Phenoma 965BE, ako nije klokovan. U mojoj sobi je leti temperatura preko 30 stepeni, TX3 je radio na ogranicenih max 2000 obrtaja i nisam imao takvih problema.

Ali, pogresno si okrenuo kuler. TX3 EVO moze da se stavi na sve 4 pozicije, a u tvom slucaju, treba da bude okrenut da duva prema zadnjem ventilatoru na kucistu, nikako prema napajanju ili grafickoj karti. Obavezna stvar je da ga skines, ocistis ventilator, lepo izduvas rebra, to obavezno pre nego pocnu vrucine. TX3 EVO ima kacenje za AMD koje spada medju lakse, ali posto tebi neki deo nedostaje, pa si ti to pricvrstio zihernadlom, ne verujem da je jako i cvrsto legao na procesor. Ne sme da se klima nimalo, a zbog nedostatka tog dela mozda neces moci ni da ga okrenes kako treba.

U tvom slucaju ipak, najbolje da pazaris neki dobar vazdusni kuler sa oglasa i da ga okrenes kako treba.

Evo opet ja sa kojim cm 212kom , ubedljivo najbolji hladnjak za te novce 2-2.5k dinara, ja hladim 8350 i 1055t bez ikakvog cimanja pba su dignuta 3.2 - 4.4

Da ne otvaram temu, treba mi do 1300 obrtaja NAJTISHI kuler (samo vent) ali mozete da predlozite i ceo.Imam themis-a ali ploca ne da ispod 1300....a tada mi vec malo smeta posto je radio do sada na 1100max.

Nazad
Vrh Dno