Šta je novo?

Tih CPU cooler za ~ 5000

Boris Lozac

Uticajan
Učlanjen(a)
15.08.2004
Poena
1,505
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 5 5600x + Arctic Freezer 36 Black
Matična ploča
ASUS Prime B-450 Plus
RAM
32GB (2x16GB DDR4 3200mhz dual channel)
GPU
GIGABYTE AMD Radeon RX 7600 8GB 128bit GV-R76GAMING OC-8GD
Storage
Samsung SSD 860 EVO 500gb + 870 EVO 1tb
PSU
520W Seasonic MII Evo Bronze
Kućište
NZXT H500
Monitor
Gigabyte GS27F
Miš & tastatura
ROG STRIX Impact II wireless / Keychron V2
Ostale periferije
Driving Force GT
Mobilni telefon
Pixel 6
Kuler iz potpisa je poceo fino da mi se cuje navece, Assetto Corsa mi konkretno optereti procesor, a ako uzmem da snimam neki klip, dobijam i pistanje iz kucista, kapiram upozorenje za temperature, jer dostignu i 69 stepeni, a bese je 62 pozeljan limit za ovaj Phenom.

Da li bi neki od kulera iz ove ponude odradio posao, u smislu da su koliko toliko tihi pod opterecenjem, i da mi drze neke normalne temperature, buduci da nemam klimu u sobi..

Znaci isao bi do te neke cifre samo ako je stvarno konkretna razlika u odnosu na trenutni kuler sto se tice buke i hladjenja..
Hvala..

Vodeno hladjenje a.. nesto novo nesto divlje. Pojma nemam nista oko toga, jel se odrzava kao akvarijum da imam? :)

imam ga ja i za 5k mislim da ima boljih resenja,natocito ako je akustika u pitanju jer se svaka pumpa cuje.noctua d14 i dva tiha pwm fana i perforanse jos i bolje za nijansu nego na seidonu sto znaci da ti fanovi ne moraju ni da pridju 1000rpm a kako nema pumpe resenje je daleko tise.u sustini svaki air kuler jace klase sa dva venta radi posao.

da ne bude pljuvacina po seidonu,onje super ako se prodje jeftinije (ja sam ga uzeo polovnog za ni 25e) i ako kao ja neko nije rad da kaci nekoliko kila na maticnu i svidja mu se estetika cl kulera i planira windowed kuciste.ali za 5k prosto nije najbolje resenje ako se striktno gleda akustika.

tebe je druze zapao onda straobalan primerak,posto se i meni kao i svim drugima cuje,kao uostalom i svaka pumpa.neprimetno da ali ne tise od air kulera sa dva venta.

ja trenutno imam samo jedan (cm hyper kako vec) vent a on na maks loadu dodje do 1000rpm i tu sam nasao balans izmedju temp i rpm-a.jos jedan argument kontra da za apgrejd ventova treba jos nekih cca 2000dinplus gatanje u pasulj kako i gde da nadjes srafove za push/pull.noctua/phanteks/prolimatech u startu dolaze za dva ozbiljna venta.

kazem opet,ako se naleti na seidon povoljno,i hoce da se poigra neko sa cl hladjenjem,seidon je super resenje,ali za 5k din plus ganjanje tisine - nije najbolji.

Imao sam 212 evo, ovaj je malo bolji i tiši.
Nećeš pogrešiti ako ga uzmeš :)

Edit:
Borise jel' ti klokovan kuler?

Ovde nije rec o skidnju par stepeni, vec citavih 7-8 a to je vec ozbiljan poduhvat.
A u ostalom igras Assetto Corsa, buka je kod tebe pozeljna(moze da prode kao turbo) :D

Poslednja izmena:
verovatno je i do paste prasine,racuaj i tu par stepeni minimum.sad kad razmislim ne bi bilo lose da odgleda neki tutorijal i uzme prvo lepo sve upicani,ocisti i podmaze,ako nista za prodaju onda,a i znace iz prave kakve su temperature.

Kako klokovan kuler? :)

Ja koristim Thermaltake Nic F4 ali sa Arctic F12 PWM fanovima, procesor mi je na 3.8GHz i max temperatura u Prime95 je 48 stepeni. Mozes da kupis isti hladnjak i prodas ventilatore koje dolaze sa hladnjakom i da kupis neke po svom izboru. Tako sam ja uradio.

Poslednja izmena:
Ne, uzeo bih silverarrow za 60e :p
Boris nije naveo da hoće polovno i još da "čeka" dobru ponudu :)

Hvala drugari.. Ako budem menjao verovatno cu taj. Sad sam malo procistio ovaj od prasine. Jel postoji bese neko pravilo dal je bolje staviti kuler gore ka napajanju, ili dole ka grafickoj? U principu slican bi bio razmak odnosno slobodni prostor.. Nije preveliki u oba slucaja..

Sto se tice paste, vidite zasto ne menjam(o), jedva je i prvi put nakacen kuler sa ovom zihernadlom.. :)

Poslednja izmena:
tek swd vidim fotku,jasno mi je sto pisti. :) ozbiljno,prvo sredi sve nova pasta,kejbl menadzment pa onda na papir sta kako,ne bi me cudilo da budes zadovoljan sa postojecim hladnjakom,ali sredjenim.

ako si na intelu trebalo bi da mozes bilo kako da okrenes kuler,ne mogu na fonu da ti vidim konfu a na slici vudim samo kupusanje. :)

Nazad
Vrh Dno