Šta je novo?

Ti4400 ili Fx5600 ?

• Začetnik teme Začetnik teme Vocko
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Vocko

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
30.06.2000
Poena
679
Obe u izvedbi MSI-a i obe sa ViVo funkcijama, razlika je samo u cipu 🙂
A pitanje postavljam, jer mi u principu ne treba ni jedna ni druga po brzini, nego me ATI nervira (konkretno r9000pro),a ne zelim Mx-a da uzimam jer je Dx7. Razlika u ceni je 30e.
Nekako mi se cini da sam sam sebi odgovorio, ali bih da cujem i vasa misljenja.

FX5600!
U "tradicionalnim" (i bez FSAA/Aniso ukljucivanja) testovima je Ti4400 brzi, ali je 5600 ipak, dugorocno, bolja investicija, ako se u obzir uzmu nadolazeci naslovi, kao i bolje FSAA/Aniso performanse
Poz
Nedjo

Verovatno mislis Ti4800se, a to ti je moja preporuka (i ja je uzmam). Pogledaj testove bez OC kaci se sa radetom 9500

Uzimaj 5600... ako planiras da je koristis na duze staze. Ako ti treba za nesto privremeno, 4400 je bolje resenje...

Ja bih najpre uzeo GF4 Ti4200 sa Vivo, a onda 4800-SE.
Ne znam sto se palite na AA i Ansio.

Pozdrav!

Vocko je napisao(la):
Obe u izvedbi MSI-a i obe sa ViVo funkcijama, razlika je samo u cipu 🙂
A pitanje postavljam, jer mi u principu ne treba ni jedna ni druga po brzini, nego me ATI nervira (konkretno r9000pro),a ne zelim Mx-a da uzimam jer je Dx7. Razlika u ceni je 30e.
Nekako mi se cini da sam sam sebi odgovorio, ali bih da cujem i vasa misljenja.

evo mozemo da sklopimo i neki dill ja ti dam moju 4800SE (MSI) koriscenu oko 2 meseca a ti kupis taj 5600 i ja ti doplatim....

Sasa je napisao(la):
Ja bih najpre uzeo GF4 Ti4200 sa Vivo, a onda 4800-SE.
Ne znam sto se palite na AA i Ansio.

Pozdrav!

Na AA se malo ljudi pali, ali je aniso. stvarno prava stvar...
AA izbegavam jer smatram da samo bespotrebno zamucuje sliku... pogotovo na 1280x1024

nIce Cream je napisao(la):
...
Na AA se malo ljudi pali, ali je aniso. stvarno prava stvar...
AA izbegavam jer smatram da samo bespotrebno zamucuje sliku... pogotovo na 1280x1024

Zavisi ! AF se koristi samo u fps-ovima, a ako neko ne voli da ih igra (takvih ljudi nije malo) AF je potpuno beskoristan. Osim toga, po prirodi samog zanra ta razlika se zbog brzine ne uocava u dovoljnoj meri, osim kad se stane da se divi grafici.
Sa druge strane AA je "koristan" svugde, ali u visokim rezolucijama kakve danas sve karte od Ti4200 pa navise omogucavaju je takodje manje-vise nepotreban. Njega je dobro koristiti recimo kada se koriste niske rezolucije na velikim monitorima u situacijama kada povecanje rezolucije moze dovesti do smanjenja samih objekata u igrama sto ume da bude neprijatno, pa tada AA ublazuje ivice i dosta je koristan.

Napomena: ovo dabome ne pisem iz ugla testera, vec iz ugla igraca koji igra relativno sve i svasta isprobava.

pozdrav

Ja sami imao kod sebe I 5200 i 5600 ASUS-ova i moram da kazem da ocajni!
Rezultati"
ASUS 5200 cena je oko 130
3D Mark 2001 - 6800marks
3D Mark 2003 - 1315

ASUS 5600 cena je oko 190
3D Mark 2001 - 9400marks
3D Mark 2003 - 2500

Preporucujem ti neku od TI4800 kartica
testirao sam ASUSTi4800 i mnogo mi se bolje pokazala!

Ti4200-8X
Q3A - 256.5 / 88.9
UT2K3 - 117.5 / 32.25
3DMark03 - 1517 / 556
2001SE - 12816 / 4922
FX5600
Q3A - 239.3 / 107.6
UT2K3 - 103.4 / 52.7
3DMark03 - 2120 / 1232
2001SE - 11028 / 6046

Skontali ste da su italic rezultati sa ukljucenim 4XFSAA+4xAniso
Pa, odlucite sami!
Moj glas je ipak 5600, koji se solidno moze i o/c-ovati.
Meni je bitan Aniso i FSAA, a verujem i vecini ljudi koji su isprobali igranje sa ovim "efektima" (na um mi ne pada Q3A ili UT, vec odmah Colin3 :mig🙂
P.S
Znam coveka koji se jedno vreme druzio sa 9500(moded na Pro) i toliko se navukao na FSAA/Aniso, da je nakon povratka na 4400 morao da se navikne na Quincoux (ili kako se vec pise?! :mig🙂i intenzivno nastavi da ceka dolazak nove ture 9600TX :mig🙂

OptiPlex je napisao(la):
...

Zavisi ! AF se koristi samo u fps-ovima, a ako neko ne voli da ih igra (takvih ljudi nije malo) AF je potpuno beskoristan. Osim toga, po prirodi samog zanra ta razlika se zbog brzine ne uocava u dovoljnoj meri, osim kad se stane da se divi grafici.
Sa druge strane AA je "koristan" svugde, ali u visokim rezolucijama kakve danas sve karte od Ti4200 pa navise omogucavaju je takodje manje-vise nepotreban. Njega je dobro koristiti recimo kada se koriste niske rezolucije na velikim monitorima u situacijama kada povecanje rezolucije moze dovesti do smanjenja samih objekata u igrama sto ume da bude neprijatno, pa tada AA ublazuje ivice i dosta je koristan.

Napomena: ovo dabome ne pisem iz ugla testera, vec iz ugla igraca koji igra relativno sve i svasta isprobava.

pozdrav

Pa nisi me bas ubedio da se aniso pali samo u FPS-ovima. Ja ga koristim dok igram Generals-e koji su ionako staticna igra, pa onda imam vremena da se divim ostrini peska, i ostalih textura, dok cekam da oprzim kineze sa onim laserima 🙂

delimir je napisao(la):
...
Pa nisi me bas ubedio da se aniso pali samo u FPS-ovima. Ja ga koristim dok igram Generals-e koji su ionako staticna igra, pa onda imam vremena da se divim ostrini peska, i ostalih textura, dok cekam da oprzim kineze sa onim laserima 🙂

Ne znam, ja sam ga palio u svim igrama i primecivao ga samo u fps-ovima.

Ma u principu nebitno je, neka koristi ko hoce/zeli/moze, nema problema sto se mene tice 😀

P.S. Zuti se najbolje prze helikopterima i besnim ruljama 😉

Nazad
Vrh Dno