Šta je novo?

Ti4200 za 140EUR!!!

Major Che

Čuven
Učlanjen(a)
27.12.2001
Poena
619
LM, sad kad sam privukao vasu paznju molim za istu:)

Qpio sam ABIT KX7 333, XP AGOIA 1600+, 256MB DDR, i Inno GF4MX440

Na TV je je skarabudzen kabl sa Scartom na jednoj a dva muska chinch prikljucka na drugoj strani. Kabl duzine 5 meteri je RG58 50ohm koji ima muski na jednom a zenski na drugom kraju. sve je to ona utaknuto u s video adaptercic koji sam dobio uz karticu.

Problem su dve oko 1 cm debele crne ili bele linije koje polako setaju po ekranu. Kako da i' uklonim?

Drugo sto me interesuje je: kako da podesim tv da ima lepu sliku? Sta da podesavam sharpnes? Color? ???

Flicker filter je ukljucen...

CIKA STUDENT JE NAJJACI COVEK NA SVETU!!!

Major Che je napisao(la):
Problem su dve oko 1 cm debele crne ili bele linije koje polako setaju po ekranu. Kako da i' uklonim?

Nabavi bolji kabl...

Drugo sto me interesuje je: kako da podesim tv da ima lepu sliku? Sta da podesavam sharpnes? Color? ???

Uzmi Matrox-a ili ATI-ja :D

Hvala.

1. Kabl je odlican i vrlo je kvalitetan.

2. Da sam hteo Ati uzeo bih ati. Ovo mi je privremeno resenje do nekog DX 8/9 acceleratora.

Re: Hvala.

1. Kabl je odlican i vrlo je kvalitetan.
Mozda problem stvara duzina kabla (to sam vidio kod prijatelja na jednom GF2 MX).

Problemi sa linijama na ekranu mogu biti uzrokovani i smetnjama iz elektricne mreze, a to ti moze rijesiti samo dobar mrezni filter...

Nabavi TV Tools (mislim da se tako zove) za NVidia kartice, pomocu njega ces razvuci i donekle poboljsati sliku...

Vidis ja sam savet trazio od nekog malo isqsnijeg od tebe. TvTool ne radi sa GF4MX kartama jer imaju integrisani onchip TV tuner.

1. jesi li probao sa sVHS kablom sto (mozda) ide uz kartu?
2. jesu li crte horizontalne ili vertikalne ?
3. podesavaj sliku kako je tebi lepsa i sa svim opcijama...ako bi ti neko rekao da je njemu crno-belo i da je on to tako podesio, je l' bi ga poslusao :p

Vidis ja sam savet trazio od nekog malo isqsnijeg od tebe. TvTool ne radi sa GF4MX kartama jer imaju integrisani onchip TV tuner.
Sorry, pokusao sam pomoci... Malo sam neiskusan posto dolazim sa neke druge planete (Matrox G450 Dual Head - Takvu sliku na TV-u mozes samo sanjati sa bilo kojom nNVidiom) :D

U svakom slucaju, provjeri prve dvije stvri koje sam pomenuo (duzina kabla i kvalitet struje, odnosno napajanja u kucistu - provjereno uzroci ozbiljnih smetnji na TV-u)

:wave;

Re: Re: Hvala.

grunf je napisao(la):
Mozda problem stvara duzina kabla (to sam vidio kod prijatelja na jednom GF2 MX).
ma jok. ja imam kabl duzine 10 metara, isti je kvalitet slike kao sa kablom od 50cm

Ja cu ti resiti problem, ako mi nabavis taj GF4 4200 za pare koje si naveo. Iz principa necu ti drugacije navesti odgovor na tvoje pravo pitanje. Nismo mi ovde majmuni koji se pecaju na necije zezalice, a sledeci put za ovakav trik brisem ceo thread.
Pozdrav. ;)
PS a linije ti se pojavljuju zbog ...

Gedza je napisao(la):
Ja cu ti resiti problem, ako mi nabavis taj GF4 4200 za pare koje si naveo. Iz principa necu ti drugacije navesti odgovor na tvoje pravo pitanje. Nismo mi ovde majmuni koji se pecaju na necije zezalice, a sledeci put za ovakav trik brisem ceo thread.
Pozdrav. ;)
PS a linije ti se pojavljuju zbog ...

HAHAHAHHAHAHAAHAHAHAH

sorry...

...za naslov topica al' aj mi stvarno recite sta da radim... Nije da mi mnogo smeta al' da nije to to nije...

Jel znas za onu staru "Posle je***a nema kajanja".Ako nisi zna evo sad si naucio/

Neiskusan je, treba mu oprostiti zbog ovakvog nacina skretanja paznje. Ali za drugi put, zna se...

STA ZNA STUDENT STA JE TONA! :D

Nazad
Vrh Dno