Šta je novo?

Ti 4200

milenkoc23

Čuven
Učlanjen(a)
02.03.2003
Poena
619
Imam ABIT Siluro Ti4200 i radi mi na 320/610 pa sam se pitao mogu lu da stavim nesto na memoriju da se ne greje toliko pa da je jos ubrzam, posto je ovo malo?

Mozes da stavis aluminijumske hladnjake iz Thermaltake kompleta ili sam da iseces od nekog kulera sa north bridgea od neke neupotrebljive ploce. Hladnjake lepis sa dvostruko lepljivom trakom ili smesom termalne paste i malo lepka.

Nek bude srecan, meni je sa pasivnim hladjenjem na memoriji nije hteo vise od 318max...

Nije u pitanju core nego memorija! A i core bi mogao na 330.

Nego koliko kostaju te TT-ove aluminijumske plocice ili mi se vise isplati da prodam ovaj i da uzmem MSI koji ima Aluminijuma na izvoz.

milenkoc23 je napisao(la):
Nego koliko kostaju te TT-ove aluminijumske plocice ili mi se vise isplati da prodam ovaj i da uzmem MSI koji ima Aluminijuma na izvoz.
TT garnitura(za ram i VGA ) kosta nekih 10-12€.MSI nema ni trunku aluminijuma na sebi ,u pitanju je bakar :D :D :D

Pa jos bolje ako je bakar.

nIce Cream je napisao(la):
Nek bude srecan, meni je sa pasivnim hladjenjem na memoriji nije hteo vise od 318max...
Sta onda ja da kazem?! Fabricko hladjenje, bez icega na memoriji, pa ide "samo" do 340/655 MHz :beat:
Za svakodnevni rad, 330/635 ;)

P.S. Naravno, memorija je vrela, kao uostalom i ceo PCB... a core sa zadnje strane ne sme da se pipa, vrlo lako moze da se desi da se prst zalepi za kartu! :D

CAR je napisao(la):
Sta onda ja da kazem?! Fabricko hladjenje, bez icega na memoriji, pa ide "samo" do 340/655 MHz :beat:
Za svakodnevni rad, 330/635 ;)

P.S. Naravno, memorija je vrela, kao uostalom i ceo PCB... a core sa zadnje strane ne sme da se pipa, vrlo lako moze da se desi da se prst zalepi za kartu! :D

Sve je to divno, samo nikako da dodjes do 15K u 3DMarku. :d:d

Aca je napisao(la):
Sve je to divno, samo nikako da dodjes do 15K u 3DMarku. :d:d
:D:D:D
Znam... doduse, zima mi prodje... :(
A i zasad nista od 15K, jer sam se, silom prilika, downgrade-ovao, i ponovo sam na AGOIA-i... i maximalnih 1850 MHz.

P.S. Bolje je za naseg zajednickog druga da ne stignem do 15K, jer su za taj slucaj izvesna obecanja izrecena... a ne bih voleo da bude prinudjen da ih ispuni :beat: :p

CAR je napisao(la):
jer su za taj slucaj izvesna obecanja izrecena... a ne bih voleo da bude prinudjen da ih ispuni :beat: :p
\

Jel to bese ono Simpsonovo obecanje o jedenju Ti4200 kartice sa sve monitorom (i to CRT ne TFT :D ) :p Ili bese obecao da ce pojesti samo Ti4200 :)

delimir je napisao(la):
\

Jel to bese ono Simpsonovo obecanje o jedenju Ti4200 kartice sa sve monitorom (i to CRT ne TFT :D ) :p Ili bese obecao da ce pojesti samo Ti4200 :)
Ukljucio sam mu i TT kuciste :D :D ,srecom nije Al. nesto ga slabije varim:D :D :D

CAR je napisao(la):
Znam... doduse, zima mi prodje... :(
A i zasad nista od 15K, jer sam se, silom prilika, downgrade-ovao, i ponovo sam na AGOIA-i... i maximalnih 1850 MHz.

P.S. Bolje je za naseg zajednickog druga da ne stignem do 15K, jer su za taj slucaj izvesna obecanja izrecena... a ne bih voleo da bude prinudjen da ih ispuni :beat: :p

Nema problema, evo ako mislis da je do procesora, dacu ti ja moj, samo predji 15K. :D:D Ocu da vidim Bokija u akciji. :d:d

Aca je napisao(la):
Nema problema, evo ako mislis da je do procesora, dacu ti ja moj, samo predji 15K. :D:D Ocu da vidim Bokija u akciji. :d:d
Ma najbolje bi bilo da svi skupite vas HW na jedno mesto pa me onda kolektivno oderete:D :D :D

simpson H je napisao(la):
Ukljucio sam mu i TT kuciste :D :D ,srecom nije Al. nesto ga slabije varim:D :D :D
Ej, bre, cekaj malo!!! Sta je ovo?!!!

TI da jedes MOJ hardver?!?! :D

Pa gde bre to ima?! Da mi izjedes Xasera, sampionskog Silura... pa i krdzavu DTK-ovu sedamnaesticu? :) 'Oces i EPoX-a da ubacim (znam da bi njega bas voleo), a mozda i ove vase Corsair-e?
Nece moci, bato... da jedes ti SVOJ 'ardver, znas! ;)

P.S. Eto, Boki, sad znas zasto sam uzimao celicno TT kuciste... mislim ja na tvoj zeludac! :beat:

Aca je napisao(la):
Procesor, procesor, jasta... tesko da sam konkurentan sa 1850 Mhz, pa makar imao i 235 MHz magistralu, sa sve dual channel-om! :D
Samo, treba mi bar 2400 MHz stabilno, a ako si ti jos uvek sa onim JUICB 0251, tesko ce to ici...

Ali, moracemo nesto da napravimo, jer i ja, bas kao i ti, "zelim da vidim Bokija u akciji" :D:p:D

Nego, mogli bismo mi i po njegovom predlogu, okupimo sav najbolji hardver, pa onda da ga osisamo... ;)

Pozdravljam vas obojicu, stvarno umete coveka da nasmejete! :wave;

Mene ovaj moj Siluro nervira, nece vise od 265/600 stabilno, jedva sam nategnuo 12890 ( XP na 2.2GHz - 183x12) i 1725 u 3DMark2003. Dzabe jak CPU kada me kartica :hump:

Ma najbolje bi bilo da svi skupite vas HW na jedno mesto pa me onda kolektivno oderete:D :D :D

Da vidis nije ti losa ideja, mogao bih da odem po Valekov procesor (steta sto nije blize), pa da te pocepam ko ludak novine. :d:d

Ma ne mogu nam nista Simpsone,cak ni Valekov cpu im nece pomoci ako im da (s obzirom da je lako moguce da ga izgore),a ako zagusti eto mene sa vodom kod tebe :D :p :D

Kokos je napisao(la):
Ma ne mogu nam nista Simpsone,cak ni Valekov cpu im nece pomoci ako im da (s obzirom da je lako moguce da ga izgore),a ako zagusti eto mene sa vodom kod tebe :D :p :D

Sta ce ti voda, okreni 93 i doci ce ceta vatrogasaca da Vam pomogne. :hump: :d:d

Aca je napisao(la):
Sta ce ti voda, okreni 93 i doci ce ceta vatrogasaca da Vam pomogne. :hump: :d:d
Evo da otvorimo zaista thread u kome ce da postuju oni koji su spalili procesore.Tu ce se videti koliki je procenat AMD-a i Intel procesora:D .
A za tebe treba da otvorimo poseban thread o spaljenim grafickim kartama:D :hump: :D

Aca je napisao(la):

Simpson k'o Kareli :D

Evo da otvorimo zaista thread u kome ce da postuju oni koji su spalili procesore.Tu ce se videti koliki je procenat AMD-a i Intel procesora:D .
A za tebe treba da otvorimo poseban thread o spaljenim grafickim kartama:D :hump: :D
Procesori i graficke karte... hej, pa ja tu nemam sta da postujem!!! :D:d:p

Alexandar je napisao(la):
Simpson k'o Kareli :D
Mani ga, posla mu voda na usta (i to doslovno) kad je vid'o onog mog Xaser-a... :hump::beat::D

Jedna ispravka vezana za moj msi... sa novim biosem core ide do 340 kada je hladnije, a 330 bez problema (u oba slucaja bez gresaka). Memoriji je 610 maksimum, naravno uz nominalni napon...

byMaX je napisao(la):
Jedna ispravka vezana za moj msi... sa novim biosem core ide do 340 kada je hladnije, a 330 bez problema (u oba slucaja bez gresaka). Memoriji je 610 maksimum, naravno uz nominalni napon...
I dalje ti je to slabasno:D :D

I dalje ti je to slabasno:D :D
Me klima glavom... :D

P.S. Koja je memorija na tom MSI-u? Nije valjda da ja i dalje sa 4 ns sijem pola ljudi ovde? (izuzimam onog tvog MSI-ja, naravno... onaj se dokazao kao opasan)
Za core sam jos nedostizan... i bez podizanja napona ;)

Vrh Dno