Šta je novo?

Thunderbird problem

Bad Habbit

Čuven
Učlanjen(a)
23.07.2005
Poena
690
Imam sledeci problem. Thunderbird mi od pre par dana ne ubacuje junk mail-ove u junk folder. Do sada je radio savrseno, ali sada je iz nekog razloga prestao. Junk mail-ove obelezi kao junk, imao naj narandzasti kruzic pored mail-a, ali ih stavlja u inbox. Podesio sam da se junk mail-ovi prebacuju u junk folder na local folders-u. Prosao sam ovaj link, ali nista nije pomoglo. Bitan podatak je da je ovo pocelo da se desava od kada sam instalirao KIS. Ne znam da li je bas od tog trenutka, ali otprilike se poklapa vreme. U KIS-u sam iskljucio spam filtering, ali i tako tb opet ne radi.

Iz iskustva sa KIS + Tbird kombinacijom: KISu skini Anti-spam komponentu, makar da nije solucija ovog tvog problema.

Hm, iskljucio sam, tacnije skroz uninstalirao KIS, kako ne bi razmisljao da li on nesto radi ili ne. Opet je isti problem, odnosno junk mail-ovi mi stizu u inbox. Ne znam sta vise da uradim. Poludeo sam. Stize mi dnevno hiljadu mail-ova i moram sve rucno da ih proveravam i brisem. Evo kako je to kod mene podeseno i kako izgleda.

Prilozi

• Untitled-1.webp
    Untitled-1.webp
    29.5 KB · Pregleda: 27
  • 2.webp
    2.webp
    15.4 KB · Pregleda: 30
  • 1.webp
    1.webp
    24.3 KB · Pregleda: 28
Ne mogu da ti pomognem, na mom serveru postoji SpamAssassin, tako da jedva da išta stigne od spama. Plus, tu adresu ne dajem nikome sem prijateljima, a za registracije i sl. koristim javne mail provajdere.

Pazi, nije meni problem da mi neki mail proleti pored spam filtera. Problem je sto je sve ovo radilo savrseno do pre par dana, a sada odjednom nece, pa nece.

Resio sam problem. Evo sta sam radio, mozda nekom bude od koristi. Uninstalirao sam thunderbird. Zatim sam rucno obrisao prebacio folder sa privatnim podacima c:/users/mojeime/appdata/roaming/thunderbird na drugu particiju. Planirao sam da kada ponovo instaliram thunderbird i kada on kreirao svoj profile folder, vracam samo pojedinacne fajlove, imenik, inbox. Medjutim posto imam dosta naloga i mrzelo me je da sve ponovo rucno podesavam, probao sam da vratim samo sadrzaj profile foldera u novoformirani. Medjutim tu se nije ceo sadrzaj vratio. Onda sam ceo folder thunderbird sa sve podfolderima vratio, odnosno kopirao preko postojeceg, novoformiranog i sve se vratilo kako je bilo. Probao sam i junk i on sada ponovo radi odlicno, kao sto je i radio. DOduse sada nemam instaliran kaspersky koji je po mojoj proceni napravio neko *****, ali instaliracu i njega pa cemo da vidimo.

Nazad
Vrh Dno