Šta je novo?

Thunderbird 1,4GHz....

• Začetnik teme Začetnik teme ipin
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

ipin

Čuven
Učlanjen(a)
31.08.2001
Poena
619
O/c radi stabilno na 1650MHz.
nije lose 250MHz viska......
procesor u Win ide do 1685 ali ne prolazi neke testove.
postuje i na 1733 ali to se samo vidi na prvom ekranu i posle krene da brlja.
Nego vidim da vec ima dosta vas koji imate Abit KR7A.
Pa moje pitanje glasi : Da li je moguce podici voltazu iznad 1,85V?
Znam da na Epox 8KHA+ moze da se podigne voltaza do nekih 2V (odprilike , zaboravio sam)
Mislim da ovaj procesor moze jos , samo stabilnost da mu se sredi vecom voltazom.
Zato , Abit-ovci (a i oni koji mogu da pomognu) javljajte se!
Pozdrav
:wave;

Imam AXIAR 1ghz koji drzim na defaultu . Najvise sto sam postigao je 10x150 na 1.9V na SHUTTLE AK35GTR maticnoj ploci kod projatalja .
Inace je imam GIGABYTE KT266A gde je MAX 10x 140MHz .

ipin je napisao(la):
O/c radi stabilno na 1650MHz.
nije lose 250MHz viska......
procesor u Win ide do 1685 ali ne prolazi neke testove.
postuje i na 1733 ali to se samo vidi na prvom ekranu i posle krene da brlja.
Nego vidim da vec ima dosta vas koji imate Abit KR7A.
Pa moje pitanje glasi : Da li je moguce podici voltazu iznad 1,85V?
Znam da na Epox 8KHA+ moze da se podigne voltaza do nekih 2V (odprilike , zaboravio sam)
Mislim da ovaj procesor moze jos , samo stabilnost da mu se sredi vecom voltazom.
Zato , Abit-ovci (a i oni koji mogu da pomognu) javljajte se!
Pozdrav
:wave;

Kod Abita je napon ogranicen na 1.85V, ali ko je spreman da se zeza sa lemljenjem jednog otprornika mozes da mu promenis napon da ide do 2.1V.

Re: Re: Thunderbird 1,4GHz....

Aca je napisao(la):
Kod Abita je napon ogranicen na 1.85V, ali ko je spreman da se zeza sa lemljenjem jednog otprornika mozes da mu promenis napon da ide do 2.1V.

Kog , sta , kako , moze link , slika?
Unapred zahvalan!

Samo ne znam kako ćeš da ga oladiš i koliko imaš jako napajanje. 1700 Mhz za TBird je stvarno neverovatan rezultat.
Koje hlađenje je u pitanju ?

Napajanje je Leadman 300W a cooler TT Volcano 7,ali sa
fanom od Titana 5DTB2(valjda tako nesto) koji se vrti
na konstantnih 3000obrtaja......
Trenutna frekvencija je 1662MHz , temperatura (na ovu vrucinu) je 57`C
(isao je taj T-Bird sa losijim kulerom i bez ventilacije kucista mnooogoo vise , mislim temperaturno)

Re: Re: Thunderbird 1,4GHz....

Aca je napisao(la):

Aco javi se!

Re: Re: Re: Thunderbird 1,4GHz....

ipin je napisao(la):
Kog , sta , kako , moze link , slika?
Unapred zahvalan!

Evo ti jedan, mislim da je direktan: http://www.icronticforums.com/showthread.php?threadid=16942

Ako ne, imas tu web adresu, pa pogledaj, to ti je jedan od "sticky" threadova... Inace, vise od toga me intresuje podizanje voltaze za memoriju... na nekih 3.1 - 3.2 V. Da li bi neko hteo da se lati lemilice? Anyone...

Ma iskuliraj sa tim podizanjem voltaze. Tesko bi ga hladio i to sigurno ne bi bili uslovi u kojima bi zeleo da drzis taj inace sjajan primerak T'Bird-a!

Re: Re: Re: Thunderbird 1,4GHz....

ipin je napisao(la):

Ne zelim da odgovaram za smrt jadnog T-birda, isuvise je dobar da bi lose zavrsio. 😛

Re: Re: Re: Re: Thunderbird 1,4GHz....

Aca je napisao(la):
Ne zelim da odgovaram za smrt jadnog T-birda, isuvise je dobar da bi lose zavrsio. 😛

Evo citam postove na stranim forumima , ali ipak mislim da necu uzeti lemilicu u ruke. Mislio sam da se voltaza moze resiti kao kod 8KHA+ ali videcemo, tek sam poceo da citam.
Kada sam video da kupuju vapochili hladjenje za racunar ko da idu po hleb i mleko zgrozio sam se (kosta preko 500funti!)
Hvala na linkovima.....

Re: Re: Re: Re: Re: Thunderbird 1,4GHz....

ipin je napisao(la):
Evo citam postove na stranim forumima , ali ipak mislim da necu uzeti lemilicu u ruke. Mislio sam da se voltaza moze resiti kao kod 8KHA+ ali videcemo, tek sam poceo da citam.
Kada sam video da kupuju vapochili hladjenje za racunar ko da idu po hleb i mleko zgrozio sam se (kosta preko 500funti!)
Hvala na linkovima.....

Si vid'o... Sta imaju u kucistima, to ni sam Bog ne zna. Meni se svidja ono za dizanje voltaze memoriji, kao sto sam i napomenuo, jer to su prakticno svi odradili, a nema nikakvih posledica, a memoriji bi dobro dosao takav boost. Oni bre sa 3.2 V za mem prave cuda sa ovom memorijom sto je imam i ja, Crucialom 2100. Za CPU je dosta rizicnije, lako je njima kad imaju i peltiere i vodu i...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Thunderbird 1,4GHz....

CAR je napisao(la):
Si vid'o... Sta imaju u kucistima, to ni sam Bog ne zna. Meni se svidja ono za dizanje voltaze memoriji, kao sto sam i napomenuo, jer to su prakticno svi odradili, a nema nikakvih posledica, a memoriji bi dobro dosao takav boost. Oni bre sa 3.2 V za mem prave cuda sa ovom memorijom sto je imam i ja, Crucialom 2100. Za CPU je dosta rizicnije, lako je njima kad imaju i peltiere i vodu i...

Ma ljudi ko da pare beru sa drveta.........
Cega sam se sve nagledao i nacitao.......
Bolje da cutim , bolje.....

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Thunderbird 1,4GHz....

ipin je napisao(la):
Ma ljudi ko da pare beru sa drveta.........
Cega sam se sve nagledao i nacitao.......
Bolje da cutim , bolje.....

Pre nego sto zacutis, baci pogled na onaj Acin thread... Sad svi mozemo da zacutimo 🙁

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Thunderbird 1,4GHz....

CAR je napisao(la):
Pre nego sto zacutis, baci pogled na onaj Acin thread... Sad svi mozemo da zacutimo 🙁

Video sam kompletan thread zato i cutim........

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Thunderbird 1,4GHz....

ipin je napisao(la):
Video sam kompletan thread zato i cutim........

Ukoliko pogledate cene hardware-a preko bare i odnos plata/primanja mislim da smo mnogo "jaci" overclockeri od njih,mozda cu zvucati kao neki politicar ali bas me interesuje dal` bi amer dao prosecnu godisnju platu za racunar kao mi.

pozdrav

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Thunderbird 1,4GHz..

mishkooo je napisao(la):
...mislim da smo mnogo "jaci" overclockeri od njih...

pozdrav

Mislis da izvlacimo mnogo vise iz nase sirotinje od hardvera 😀 , i to bez upotrebe nekih ludih pomagala (jerbo nemamo ti mi para za te *******cije) ?
Ne znam dal' da se smejem il' da placem... 🙁

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Thunderbird 1,4G

CAR je napisao(la):
Mislis da izvlacimo mnogo vise iz nase sirotinje od hardvera 😀 , i to bez upotrebe nekih ludih pomagala (jerbo nemamo ti mi para za te *******cije) ?
Ne znam dal' da se smejem il' da placem... 🙁

Nazalost za plakanje je🙁

Ma nije za plakanje, kad jednog ,,lepog dana,,(chitaj najverovatnije nikad) ova zemlja stane na noge pa kad mi budemo imali PARA, pa kad se mi uhvatimo HIGHTECH tehnologije, pa kad mi pochnemo da KLOKUJEMO, pa kad mi budemo davali rezultate istog, pa kad mi.........
Jednig lepog dana..........?????
Pozdrav!

Mada za sada shto kaze CAR, sa ovim shto imamo i kako se snalazimo, nije lose,nije lose.....😉

MikiBig je napisao(la):
Mada za sada shto kaze CAR, sa ovim shto imamo i kako se snalazimo, nije lose,nije lose.....😉

Ma amerima je lakse da kupe najnovije pa za koji mesec jos novije nego li da overklokuju, a 100 dolara zarade za jedan dan, pa i manje od jednog dana, koliko im treba za nov procesor. Ali za razliku od jeftinog hardvera znate li koliko kostaju programi koje ameri moraju da plate jer u protivnom moraju da prodaju kucu da bi platili kaznu za nelegalno koriscenje softvera. NPR novi adobe 7.0 kosta 600 dolara. Mislite o tome.

To stvarno jeste problem kad nemas CASH-a, ali kada ga imas onda ni to nije problem!
Pozdrav

Aargh je napisao(la):
Ma amerima je lakse da kupe najnovije pa za koji mesec jos novije nego li da overklokuju, a 100 dolara zarade za jedan dan, pa i manje od jednog dana, koliko im treba za nov procesor. Ali za razliku od jeftinog hardvera znate li koliko kostaju programi koje ameri moraju da plate jer u protivnom moraju da prodaju kucu da bi platili kaznu za nelegalno koriscenje softvera. NPR novi adobe 7.0 kosta 600 dolara. Mislite o tome.

Pa sta nam kazujes: da mi menjamo nas gusarski softver za njihov hardver? 😛

Nazad
Vrh Dno