Šta je novo?

Thumbnails za MP4 i FLV (K-Lite)

canejr

Slavan
Učlanjen(a)
27.09.2005
Poena
320
Windows 7 x64 Ultimate + SP1. K-Lite + GOM koristim godinama, povremeno stavim novu verziju. Imao sličice za MP4 u Explorer-u.
Pre par dana prestalo da radi i već 2 dana ne uspevam da namestim. Ne znam u čemu je problem.
Reinstalirao 7-8 verzija K-Lite, reinstalirao i GOM (mada nema veze), reinstalirao WMP, doinstalirao ffdshow x64, isključivao Media foundation, postavljao ffdshow za H.264 decoder, milijarde registry "fora", čišćenje keša (iako je keširanje isključeno). NIŠTA. Šta god uradio, imam sličice samo za formate koje Windows direktno podržava i bez bilo čega.

Ako instaliram Media Preview ili poslednji K-Lite u kom je integrisan, dobijam sličice, ali po nekom novom sistemu i to mi je neupotrebljivo. Icaros mi je malopre oborio mašinu, a radi isto kao i Media Preview.

Imam Windows 7 x64 kao VM, čista instalacija. Kad u njemu instaliram K-Lite 9.2.0, odmah dobijam sličice za MP4 (za FLV ni ne nudi). I to ispravne, iako 9.2.0 koristi Icaros "engine". Kad to isto instaliram na host mašini, ne dobijem ništa. NAJLUĐE je to što (na host mašini) sličice savršeno normalno rade (i to one na koje sam navikao) u Open/Browse dijalozima BILO KOG programa! Windows Explorer ni da čuje.

Da li neko ima ideju u čemu može da bude problem? Ako je registry, šta u njemu? Pokušao sam i da prekopiram HKEY_CLASSES iz VM mašine, :) ali nije prošlo. Ne nalazim ništa čudno. Ali sličica nema. A bilo ih je. I ima ih, sa istim programom, u VM. Poludeh.

Hvala svima na savetima, nadam se da razumete da nisam imao vremena sve da ih isprobam. ;)
Elem, Windows je toliko odlepio, da nisam mogao da pogledam ni 2 minuta bilo kog videa, a da se mašina ne smrzne. Onda bi se povratila, uz napomenu da je restartovan video drajver. Posle dodatnih 30 skundi videa, mašina bi se opet smrzla, ali je onda pomagao samo hard reset. Onda sam reinstalirao video drajver i stvari su se prilično stabilizovale, ali sličica za MP4 i dalje nije bilo. Reinstalirao kodeke još par puta i ništa. Onda reinstalirao Windows sa ugrađenim SP1, pa reinstalirao kodeke i - izgubio sličice i u Open/Browse dijalozima. ;)

Malopre mi izleteo BSOD posle minut rada u Premijeru. Posle restarta, o gle čuda - imam sličice za MP4, baš kao i pre početka problema!
Dakle, ako odjednom izgubite sličice koje ste imali - potrebno je samo da izazovete BSOD. Ne bi trebalo da bude suviše teško. :D

Nazad
Vrh Dno