Šta je novo?

Thumbnails problemcic...

• Začetnik teme Začetnik teme darkos
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

darkos

Čuven
Učlanjen(a)
23.03.2003
Poena
679
Od pre par dana imam problem: kad u Windows exploreru podesim da slike u direktorijumu vidim kao Thumbnails, nemam prikaz slika, samo mi se ikonice povecaju. Ranije je sve radilo normalno, a ja nisam nista uninstalirao.

Na pamet mi padaju samo dva moguca uzroka:
1. Da je Ad-aware nesto zeznuo (u sta ne verujem)
2. Da je sestra nesto zeznula, ali da nece da prizna 😀

I ne znam koliko je povezano, nestao mi je Windows Picture and Fax viewer sa kompa, a ja ga nisam obrisao... (opet mi je sestra prva na pameti 😉 , ali sta znam, mozda je u pitanju neka "visa sila" :d :d )

Kako da vratim prikaz Thumbnails-a nazad?

Pozdrav, Darko

Nece 🙁
Evo sta mi ispise:

LoadLibrary("THUMBVW.DLL") failed - The specified module could not be found.

Pretpostavljam da mi nedostaje ovaj file, thumbvw.dll, ali nemam predstavu gde bih mogao da ga nadjem (sigurno postoji na instalacionom disku XP-a, ali kako da ga tamo nadjem?).

Hvala Ronnie u svakom slucaju!

Edit:
Skinuo sam sa neta thumbvw.dll, samo ako neko moze da mi kaze gde da ga iskopiram, i nadam se da ce da proradi...

Poslednja izmena:
Probaj da ga drag 'n' dropujes na fajl regsvr32.exe u Windows/System32 direktorijumu, mozda upali, ali upamti - NISAM JA KRIV AKO SE NESTO SJE*E!!!! :smoke:

Tek sad vidim sta sam editovao, a zaboravih da napisem da mi radi komanda koju je Ronnie napisao, sad mi izbaci:

DllRegisterServer in THUMBVW.DLL succeeded.

ali i dalje ne radi, tj., sada mi samo *.bmp prikazuje kako treba, ali *.jpg i dalje nece... 🙁

Pa sam pomislio da nisam iskopirao THUMBVW.DLL u pogresan direktorijum?

Udji u win folder i vidi gde se pojavljuje dll-ova i kopiraj-neces nista da sj**es, ali prvenstveno proveri system folder, mada ne verujem da je do tog fajla-upravo sam pretrazio ceo hard ja taj fajl nemam(a imam 2 sistema-sp1 i sp2)

Probaj ovo:

start > run, zatim kopiraj komandu regsvr32 shimgvw.dll <Enter>

Nazad
Vrh Dno