Šta je novo?

Thumbnails problem u XP-u

• Začetnik teme Začetnik teme eMe
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

eMe

Čuven
Učlanjen(a)
05.01.2003
Poena
619
Problem je sledeci:
Na hardu se nalazi relativno mnogo slika (oko 20 000). Kada se u bilo kojem folderu stavi pogled na thumbnails, windows ( ili neko drugi) vuce razlicite slike koje se cak ni ne nalaze u folderu koji prikazuje. Npr. kada se folder c:\Windows stavi na view thumbnails, slicice na folderima budu sa lokacije d:\slike. Takodje Windows sam menja view details, tiles, icons, ..., bez obzira na sta sam namestio.
Da li se ovo moze nekako iskontrolisati?

OS XP bez SP !!

Potrazi fajlove thumbnails.db ili tako nesto i obrisi ih...
Sto se podesavanja za View tice potrazi fajl Desktop.ini u problematicnim direktorijumima i obrisi ga.

Druga varijanta,
za operisanje sa thumbnailovima, je da koristis acdsee. Starije verzije (3x) su umele da pobrljave ukoliko u bazi imaju vise desetina hiljada thumbnailova, ali mi se cini da je to reseno kod poslednje 5ice. S tim sto moras da racunas da ce ti toliko puno thumbanil-ova odneti par stotina megabajta, koje ce zauzeti fajlovi imagedb.ddf i imagedb.dtf u kojima se nalaze zapamceni thumbnailovi. Ja licno vise preferiram ovakav nacin baratanja sa grafickim fajlovima, jer volim da u win exploreru vidim listu fajlova, izmedju ostalog.

To je prvo sto sam uradio. Otisao sam na search i ukucao thumbs.db i sve ih obrisao (oko 400 komada). Nije pomoglo. Desni klik na bilo koji folder pa properties => Customize i klik na Restore Default daje folder sa nekom slikom sa druge particije.
U registry-ju sam pronasao lokacije slika koje se vuku i nalaze se na
HotKey_Current_User\Softaware\Microsoft\Windows\ShellNoRoam\Bags\xxx\shell pod klucem logo gde je xxx neki broj.

Da li se mogu brisati. Jedno od resenja jeste da preimenujem direktorijum u kojem se nalaze slike, ali nekako mi to nije pravo resenje.

Imam instaliran acdsee 5 da li je mozda on napravio problem?

Mislim da u programu TweakXP ima opcija da se iskljuci "cache thumbnails".

Nazad
Vrh Dno