Šta je novo?

This webpage has a redirect loop... Pomoc!

• Začetnik teme Začetnik teme fasty
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

fasty

Cenjen
Učlanjen(a)
24.02.2014
Poena
151
Razvijam svoj CMS sistem koji na localhostu, jednom free hostu i jednom placenom hostu radi bez problema, naravno kada se izmeni config fajl koji sadrzi podatke o serveru i bazi... Medjutim, na loopia hostu ne radi kada pokusam da pristupim administratosrkom delu... www.nazivsajta.rs/admin (ovo je samo primer) - Tacnije, prikazuje poruku "This webpage has a redirect loop". Onaj korisnicki deo sajta radi bez problema. Da ponovim, radi super na localhostu, jednom free hostu i jednom placenom hostu na kojima sam testirao, a na loopia hostu ne radi administratorski deo. Probao sam par puta da prebacim fajlove misleci da se MOZDA nesto "izgubilo" prilikom kopiranja, ali i dalje ista prica... Probao sam na Chromu, Mozili, Operi, pa cak i internet exploreru...brisao cookies, omogucio cookies...i uvek ista prica. Ako neko zna sta bi mogao da bude problem bio bih zahvalan!

kao sto ti i opis kaze imas redirekcionu petlju, tj garant /admin filter koji proverava ulogovan korisnika se vrti u nekoj petlji. proveri jos jednom u kodu kako si redirektovao sta

To sam prvo proverio...iako mi se cinilo da je nemoguce da na jednom hostingu to radi a na drugom ne. Kada se ode na /admin proverava se da li postoji sesija i u zavisnosti od toga salje ili na admin panel ili na stranicu za logovanje...posle obe redirekcije stoji die()...

Evo i .htaccess fajla pa ako neko vidi nesto sto je meni promaklo bio bih zahvalan...

RewriteEngine On

RewriteBase /

RewriteRule ^admin$ admin.php?url=$1 [QSA,L]
RewriteRule ^admin/(.*)$ admin.php?url=$1 [QSA,L]

RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-l
RewriteRule ^(.*)$ index.php?url=$1 [QSA,L]

Poslednja izmena:
sta ako postoji sesija a korisnik nije admin? mora biti neka greksa u kodu, imao sam istih slucajeva..

Postoji i ta provera, mada u ovom slucaju nema obicnih korisnika. Postoje samo administratori koji azuriraju sadrzaj i to je to. Ako je greska u kodu, da li je moguce da to jedan hosting pegla lepo a da drugi ovako izbacuje poruku? Do sada nisam imao ovakav slucaj, ako je greska u kodu onda ne radi bez obzira koji je hosting u pitanju.

nije moguce, verovatno nisi isti test slucaj uradio?

Fajlovi su potpuno isti...i meni je to padalo na pamet pa sam probao. Skinuo sam i sa drugog, onog koji radi, i stavio na onaj gde ne radi...i dalje ista prica. A probao sam i obrnuto, fajlove sa hosta gde ne radi sam prebacio na drugi hosting gde je radilo, i tu radi sve ok.

kod mene na kompu radim u localhostu... kada postavim fajlve na neki hosting menjam config.php gde podesavam adresu tog domena, mysql server, username, password za mysql i sve sto tu ide.

a reci mi, na serveru ti se to desava uvek? znaci ne postoji slucaj kada /admin radi?

Na loopia hostu se desava uvek... cim ukucam /admin. Upravo sam prebacio sve fajlove komplet sa loopie (gde ne radi) na beotel hosting, naravno uz izmenu config.php fajla zbog servera i mysql baze podataka...i sve radi bez problema. Nista nisam drugo menjao.

Na loopia hostu se desava uvek... cim ukucam /admin. Upravo sam prebacio sve fajlove komplet sa loopie (gde ne radi) na beotel hosting, naravno uz izmenu config.php fajla zbog servera i mysql baze podataka...i sve radi bez problema. Nista nisam drugo menjao.

onda je problem do loopie 😛

stvarno nema logike. ne znam sta je u apachu moglo da se podesi da izazove ovakvu gresku

Proverio sam cak i file permissions i stavio sam sve na 755 cisto radi testa, ali i dalje ista prica.

Verovatno je problem do loopie. Mozda podesavaju svoje servere tako da je /admin specijalan dir za njih? probaj samo da preimenujes dir u nesto drugo i da vidis da li ces da imas redirect loop ili ne. Proveri .htaccess u direktorijumu iznad admin - da vidis da li ima neka specijalna podesavanja.

Imao sam dosta puta problem isti. Uglavnom desava se da nekad Apache kesira stari ili pobrljavi.
Uglavnom sam resavao ovako:
1) obrises .htaccess, odes na sajt, napravis novi .htaccess i roknes taj kod (nekad resi problem)
2) najcesce - kontaktiras hosting da restartuju apache ili rese problem jer je do njih

Nazad
Vrh Dno