Šta je novo?

ThinkPad centralna tema

• Začetnik teme Začetnik teme gile23
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Lenovo Vantage daje odrzavanje bat.na 80% i ne vidim da ima mogucnost da se to podesava na koliko hoces?

Sto se tice odrz.bat.,
kako to treba ciniti,
isklj.Vantage odrz bat.i puniti do 100% i prazniti na koliko % ili prazniti do kraja?
Na koliki vremenski period treba raditi, da li na mesecnom nivou, na 2-3 mes.?

Uh.. ne znam za Vantage. Koristim Linux.
Mogu direktno u postavkama da odredim i mislim da se to upisuje u čip koji kontroliše bateriju, jer ostaje tako podešeno i posle reinstalacije sistema.
A postoji i poseban TLP program koji radi isto i može se npr zadati komanda da jednom napuni do kraja ili kalibriše i sl.

Mislio sam da se i u Vantage može odrediti od-do.

Koliko često puniti do kraja.. nije navedeno.
Jednom u mesec, dva, tri.. kako se proceni.

Meni recimo telefon ima mogućnost ograničavanja punjenja na 80%, ali jednom u nedelju dana napuni do kraja.
U objašnjenju kaže da to radi kako bi bateriju kalibrisao.
Meni to deluje previše često, ali.. tako radi.

Laptopu to uradim kada se setim. Na nekoliko meseci. Tri najviše.

Pozdav svima,

Treba mi informacija iz prve ruke ako je neko koristio (ili pokušao da koristi) Lenovo Premier Support Plus garanciju kod nas.

Naime, imam novi X1 2-in-1 Gen 9 sa aktivnom PSP garancijom do novembra 2027. Imam problem sa kamerom, tj. laptop je ne prepoznaje. 3x sam reinstalirao windows, instalirao sve drajvere preko lenovo vantage, windows update, intel assistant, ali bez uspeha.

Kontaktirao sam zvaničnu podršku, ali me lokalni serviseri (konkretno PiN) upućuju na "RMA proceduru" – odnosno da im šaljem laptop brzom poštom u NS/BG na dijagnostiku, uz napomenu da sam odgovoran za pakovanje i transport.

Moje pitanje je: Da li je iko u Srbiji uspeo da realizuje "Onsite" (NBD - Next Business Day) popravku na adresi? Po ugovoru Premier Support Plus to podrazumeva, ali me zanima da li je to kod nas samo "mrtvo slovo na papiru" ili tehničari stvarno izlaze na teren (konkretno Niš)?

Ne šalje mi se laptop kurirskim službama i čekanje ko zna koliko, ako sam već platio VIP podršku koja bi trebalo da rešava stvari kod mene u kancelariji.

Hvala unapred na iskustvima!

A šta ti PIN odgovara na pozivanje na Premier Support Plus stavku? Možda je bolje da kontaktiraš direktno Lenovo kancelariju ako ovi to ignorišu. Jesi proverio sva sitna slova u toj dodatnoj garanciji, gde i za koga važi?

Mislim da od toga nema ništa u Srbiji. Meni je sreća što sam iz Ns pa kad god mi se desi problem nosim lično u servis (3 puta do sada na različitim ThinkPad) laptpovima, što mojim što firminim. Po onome što si platio ti bi trebalo da imaš tu uslugu; čak šta više ako imaš sredstava, vremena i živaca tuži ih (lenovo) pa neka se nešto pomakne sa mrtve tačke po pitanju ovoga. Zašto nešto prodaju ako nisu u stanju i da pokriju.

Dva puta sam to u poruci napomenio, ali PIN je to ignorisao u potpunosti. Zvao sam zvanican Lenovo Support, uzeli su sve podatke, kao i moju adresu i rekli su da ce u narednih sat vremena da mi posalju email da se uradi dijagnostika neka na laptopu. Ali ce verovatno zameniti ceo gornji deo, tj. ekran, jer se ne menja samo kamera.

Laptop je stajao duze vreme u kutiji, nov. Verovatno je tako izasao iz fabrike, ali sad sam primetio kada sam uzeo da ga koristim.

Videcemo kako ce da organizuju sve ovo.

Evo šta sve pokriva u kratkim crtama:
  • Onsite NBD (Next Business Day): Dolazak tehničara na tvoju adresu (kuća ili kancelarija) narednog radnog dana radi popravke. Ti ne šalješ laptop nigde, servis dolazi kod tebe.
  • VIP prioritet: Direktna telefonska linija sa naprednim (L2) tehničarima, čime preskačeš osnovnu podršku i generička pitanja. - Ovo sam testirao, odličan support, poziv iz Nemačke, ali na srpskom jeziku.
  • ADP (Accidental Damage Protection): Pokriva popravke za slučajna fizička oštećenja koja standardna garancija ne priznaje – npr. pad laptopa, prosipanje tečnosti po tastaturi ili strujni udar.
  • Sealed Battery Replacement: Standardna garancija na bateriju je obično samo 12 meseci. Ovaj paket produžava garanciju na bateriju na isti period koliko traje i ostatak garancije (u tvom slučaju do 2027.).
  • Keep Your Drive (KYD): Ako ti se pokvari SSD, serviser ti ugrađuje novi, ali stari (pokvareni) zadržavaš kod sebe. Ovo je ključno za privatnost podataka i poslovne tajne.
  • Prediktivna analiza (AI): Sistem prati rad hardvera i šalje obaveštenje pre nego što neka komponenta (npr. kuler ili disk) skroz otkaže, kako bi se zamenila preventivno.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno