Šta je novo?

ThinkPad centralna tema

Vozaće nas ovako, sve dok ne krenemo masovno da se žalimo proizvođačima i dok ne krenu da oduzimaju licence.

Veliki minus za PIN Soft.

Urekoh T seriju pisanjem o kvalitetu... vrisnula matična na T14s Gen2 posle malo jače od 2 godine, prestao da puni bateriju preko oba Type C porta, čeka se nova da zamene pošto je u garanciji do januara 2025.

Nista cudno, imam desetak komada na polici u firmi, samo sto se ne cimamo da ih popravimo, presli na HP, plus desetak komada gde je displej riknuo. Len sam da ih prepakujem.
Ja sam mislio da sam ja na poslu uleteo u losu seriju sa tim crkavanjem punjenja posto od 10 ili 12 kom na barem 8 je crklo i slati su na garanciju.

Jedino neko udruzenje potrosaca, mozda inspekcija?

Jedino neko udruzenje potrosaca, mozda inspekcija?
Cekam da mi vrate laptop, kao i izvestaj, pa cu pisati zalbu direktno lenovo-u i kontaktiracu drugi lenovo servis u Srbiji sa upitom.

Zvao sam PIN Soft pre slanja, dao im serijski broj uredjaja i objasnio im da se na ekranu pojavile fleke i ima puno mrtvih piksela. Dobio sam odgovor, posaljite nam laptop i zamenicemo ekran posto je laptop u garanciji. Nedelju dana mi nista nisu javili i kada sam ih opet zvao, fleke su nastale usled udaraca, ne mozemo da vam zamenimo ekran. Da njih nema, zamenili bi zbog mrtvih piksela. :mad:

Ja sam mislio da sam ja na poslu uleteo u losu seriju sa tim crkavanjem punjenja posto od 10 ili 12 kom na barem 8 je crklo i slati su na garanciju.
Meni ovaj Type C deluje previše nežno za računare i uređaje veće od telefona.
Pored laptopa mi je stradao i Plugable HDD dock koji radi preko type C kabla, jednostavno je počeo da prekida u određenim položajima konektora do toga da više uopšte ne radi.
Super je što sada konačno imamo jedan kabl za sve i svašta (data, audio, video, punjenje...) ali je konektor previše osetljiv. :(

Laptopove sa starom Lenovo kockom sam X puta oborio sa stola tako što se sapletem o priključen kabl za punjenje, niti je ispadao niti je nešto falilo konektorima na ploči ili kablu.
Ne smem ni da mislim šta bi se desilo sa USB C portom u toj varijanti kad je od prostog uključi/isključi stradao za ~2 godine.

Izvinjavam se sto pitam na vise tema u vezi kupovine laptopa za stariju osobu, za kucnu upotrebu, surf, youtube, nista specijalno. Sada ima Lenovo neki z50-70 model, to vidim dole na nalepnici. inace je skroz razrndan, izlepljen izolirkom, procesor je i3.
Dvoumim se izmedju ovog https://www.boulanger.com/ref/9000647256#autres-offres Odlicno ocuvan
i ovog https://www.boulanger.com/ref/1201042
Gledao sam po raznim sajtevima, to su te cene ovde u Francuskoj. za odlicno ocuvane

Tu su loše cene. Čak i u Srbiji su cene polovnih thinkpadova manje. Taj prvi treba da bude upola jeftiniji. Ali generalno, polovan TP je uglavnom dobra kupovina

Crkla matična na x250.... Dugo i lepo je služio.. Šta juriti sada do nekih 250 evra (polovno) ?

T490(s), L390, X390 verovatno upadaju u tu kategoriju. S tim što na T490s ne radi srednji klik na Win11, bar kod mene nije (nije hardverski problem, do microsofta je)

Narucio sam
Lenovo ThinkPad X390 13" Core i5 1.6 GHz - Ssd 256 Go RAM 16 Go
280eur

Koje generacije je taj i5?

280 e ?To ni kod nas nije mnogo,a preko jos manje.A sad tehnicke mogucnosti zastarelog hardvera i iskoristivost?
Za te novce sam proletos uzeo MackBook pro 15" 2015,I7 16gb ram .Istih mogucnosti.

Nisam proverio, narucio sam online, pise da je u veoma dobrom stanju. U francuskoj sam narucio,Nije bio Ryzen u opciji na sajtu.

edit:

ovaj sam uzeo
Припази да ли се прегрева.
Није био у опцији Ryzen јер је бољи Ryzen. Надам се да ћеш имати среће.
Половна роба се проба пре куповине, али ако журиш, срећно.

Припази да ли се прегрева.
Није био у опцији Ryzen јер је бољи Ryzen. Надам се да ћеш имати среће.
Половна роба се проба пре куповине, али ако журиш, срећно.
Ryzen je bio u opciji za novi. pa sam u onoj drugoj temi gde da kupim, postavio pitanje za taj neki lenovo ryzen7 i dobio odgovor da ne kupujem. onda sam odlucio da kupim ovaj refurbished. Ovdeu Francuskoj je drugacije nego kod nas, nemas puno mogucnosti da ti vidis robu uzivo pre prodaje. ali zato imas pravo da vratis robu bilo kad. Tako da nadam se da ce biti sve uredu.

Ryzen je bio u opciji za novi. pa sam u onoj drugoj temi gde da kupim, postavio pitanje za taj neki lenovo ryzen7 i dobio odgovor da ne kupujem. onda sam odlucio da kupim ovaj refurbished. Ovdeu Francuskoj je drugacije nego kod nas, nemas puno mogucnosti da ti vidis robu uzivo pre prodaje. ali zato imas pravo da vratis robu bilo kad. Tako da nadam se da ce biti sve uredu.
Куповао си нов процесор а сада купујеш полован, има разлике.
Ако си куповао нови лаптоп, речено је да купиш нови модел Ryzena a прескочиш стари.
Не сећам се да је неко рекао да купиш интелов процесор.
Интелови процесори више троше батерију па да имаш у виду, старији процесори посебно више троше и онако слабе батерије.
Па шта год да се одлучиш погледај и како се крећу цене резервних (најбоље оригиналних) батерија.
Наравно ако си одлучио за половно а не ново ?
Види какве су температуре кад покренеш јутјуб и кад отвориш више табова, колико се загрева и како ти се чини.
Имаш и у Србији право да вратиш за две недеље без објашњења ако ти се нешто не допада.

Poslednja izmena:
Куповао си нов процесор а сада купујеш полован, има разлике.
Ако си куповао нови лаптоп, речено је да купиш нови модел Ryzena a прескочиш стари.
Не сећам се да је неко рекао да купиш интелов процесор.
Интелови процесори више троше батерију па да имаш у виду, старији процесори посебно више троше и онако слабе батерије.
Па шта год да се одлучиш погледај и како се крећу цене резервних (најбоље оригиналних) батерија.
Наравно ако си одлучио за половно а не ново ?
Види какве су температуре кад покренеш јутјуб и кад отвориш више табова, колико се загрева и како ти се чини.
Имаш и у Србији право да вратиш за две недеље без објашњења ако ти се нешто не допада.
Kupovao sam laptop u toj ceni do 450eur. Nisam hteo da dodajem jos toliko da bi imao novi procesor. Lepo sam napisao da je laptop za stariju osobu koja nije zahtevna. I jos jednom da napisem, laptop nije za mene vec za francuza od 73 godine koji ima laptop lenovo i3 iz 2016. Sav se raspao. Izlepljen izolir trakom ,.. i njega jos koristi. Ponekad se ugasi usled pisanja imejla i tako. Valjda ce mu ovaj bolje raditi.

Kupovao sam laptop u toj ceni do 450eur. Nisam hteo da dodajem jos toliko da bi imao novi procesor. Lepo sam napisao da je laptop za stariju osobu koja nije zahtevna.
Свакако али ниси написао да може и полован лаптоп. Написао си само цену.
Остављао си линкове за нове моделе, па стога се стекао утисак да ти половно не одговара.
Старији лаптопови се лако загревају посебно када је лето.
Надам се да до летњих температура нећеш имати проблема.
I jos jednom da napisem, laptop nije za mene vec za francuza od 73 godine koji ima laptop lenovo i3 iz 2016. Sav se raspao. Izlepljen izolir trakom ,.. i njega jos koristi. Ponekad se ugasi usled pisanja imejla i tako. Valjda ce mu ovaj bolje raditi.
Све је то јасно али узео си стари интел па не знам шта да ти кажем, надам се да ћеш имати среће.
Не заборави да провериш квалитет израде самог лаптопа кад стигне.

Остављао си линкове за нове моделе, па стога се стекао утисак да ти половно не одговара.

Све је то јасно али узео си стари интел па не знам шта да ти кажем, надам се да ћеш имати среће.
u onoj temi sam pitao za novi lap top a ovde sam pitao za refurbished. Sto se tice starih intela , imam imac 2012 i5 i odlicno radi kao i macbook pro 2013 i5 isto odlican jos uvek za moje potrebe. Jedino je baterija oslabila. A ovaj covek koristi komputers bukvalno za surf, da ponekad poslusa neku pesmu sa youtube i da pogleda nesto na google earth. Ja sa mojim mac jos radim na photoshop i tako neki editing slika kao i muzike i videa . Ne pisem sad ovo da se pravdam vec da ako mi ti procesori i computeri iz 2012/13 rade posao valjda ce i njemu ( tom coveku) ovaj iz 2019

u onoj temi sam pitao za novi lap top a ovde sam pitao za refurbished.
Мислим да ме ниси разумео.
Како неко ко чита твоју поруку и питање за нов лаптоп да зна да си ти питао исто и на другој теми али за полован модел ?
Refurbished je најчешће из фирми.
Може да је радио јако дуго а можда и не. Просто реч refurbished не значи пуно јер постоји factory refurbished итд, сам појам је доста магловит и у свету и код нас.
Само тржиште рефабрикованих лаптопова је доста велико, па се званично или незванично појављују и у Србији.

u onoj temi sam pitao za novi lap top a ovde sam pitao za refurbished. Sto se tice starih intela , imam imac 2012 i5 i odlicno radi kao i macbook pro 2013 i5 isto odlican jos uvek za moje potrebe. Jedino je baterija oslabila. A ovaj covek koristi komputers bukvalno za surf, da ponekad poslusa neku pesmu sa youtube i da pogleda nesto na google earth. Ja sa mojim mac jos radim na photoshop i tako neki editing slika kao i muzike i videa . Ne pisem sad ovo da se pravdam vec da ako mi ti procesori i computeri iz 2012/13 rade posao valjda ce i ovaj iz 2019.
Мислим да ме ниси разумео.
Како неко ко чита твоју поруку и питање за нов лаптоп да зна да си ти питао исто и на другој теми али за полован модел ?
Refurbished je најчешће из фирми.
Може да је радио јако дуго а можда и не. Просто реч refurbished не значи пуно јер постоји factory refurbished итд, сам појам је доста магловит и у свету и код нас.
Само тржиште рефабрикованих лаптопова је доста велико, па се званично или незванично појављују и у Србији.
nije uopste ni bitno. Narucen je lap top pa kakav bude. Pise da je godinu dana garancija. Ovaj covek je uvek do sada kupovao jeftine laptop uredjaje 17 incha. I svi su mu se raspali. Za vreme od kad sam ja uzeo moj macbook pro 2013 e on je promenuo 4 laptopa . On ne zeli da daje mnogo para za laptop , ne mogu se svadjat sa njim. Pa sam se onda vodio logikom ako moj macbook pro jos i sad zadovoljava moje potrebe ,onda bi trebalo da i taj lenovo koji smo porucili i ako je sve ok zadovolji i njegove potrebe. Razumem ja to u vezi refurbished. Valjda ce sve biti uredu.

Stigao X390. Jako lepo sacuvan, bez ijedne ogrebotine, kao da je nov. Preinstaliran win10 pro, morao sam zavrsit instalaciju windowsa do kraja tj podesavanje pre pokretanja windowsa ( nalog, i ostala podesavanja). ovako na prvu ruku sve radi odlicno, brzo se podize windows , instalirao brave, google earth , radi lepo, ne greje se,....ja sam prezadovoljan. e sad meni da nadjem neki, posto je ovo bio za prijatelja. mozda neki workstation da mi zameni desktop? Sta mi dajete predlog lenovo, dell, hp? da je tu do nekih 300/350eur

Sta mislite o ovome, za 300eur?

Lenovo ThinkPad X13 Gen1 13" Ryzen 5 PRO 4650U 2.1 GHz - SSD 256 Go - 16 Go​

Nazad
Vrh Dno