Urekoh T seriju pisanjem o kvalitetu... vrisnula matična na T14s Gen2 posle malo jače od 2 godine, prestao da puni bateriju preko oba Type C porta, čeka se nova da zamene pošto je u garanciji do januara 2025.
Ja sam mislio da sam ja na poslu uleteo u losu seriju sa tim crkavanjem punjenja posto od 10 ili 12 kom na barem 8 je crklo i slati su na garanciju.Nista cudno, imam desetak komada na polici u firmi, samo sto se ne cimamo da ih popravimo, presli na HP, plus desetak komada gde je displej riknuo. Len sam da ih prepakujem.
Cekam da mi vrate laptop, kao i izvestaj, pa cu pisati zalbu direktno lenovo-u i kontaktiracu drugi lenovo servis u Srbiji sa upitom.Jedino neko udruzenje potrosaca, mozda inspekcija?
Meni ovaj Type C deluje previše nežno za računare i uređaje veće od telefona.Ja sam mislio da sam ja na poslu uleteo u losu seriju sa tim crkavanjem punjenja posto od 10 ili 12 kom na barem 8 je crklo i slati su na garanciju.
Ovo su zvanicne prodavnice tehnicke robe u Francuskoj, pa zato mozda i ovakve cene. Jos malo cu istrazivati, mozda i nadjem jeftiniji taj TPTu su loše cene. Čak i u Srbiji su cene polovnih thinkpadova manje. Taj prvi treba da bude upola jeftiniji. Ali generalno, polovan TP je uglavnom dobra kupovina
Slazem se sa prethodnim predlogom za L390/X390. Posle 12.5" mislim da je 13.3" bolja kombinacija od nekog L490/T490 sa 14".Crkla matična na x250.... Dugo i lepo je služio.. Šta juriti sada do nekih 250 evra (polovno) ?
Јеси проверио лаптоп пре куповине ?Narucio sam
Lenovo ThinkPad X390 13" Core i5 1.6 GHz - Ssd 256 Go RAM 16 Go
280eur
Nisam proverio, narucio sam online, pise da je u veoma dobrom stanju. U francuskoj sam narucio,Nije bio Ryzen u opciji na sajtu.Јеси проверио лаптоп пре куповине ?
Што не узе Ryzen ?
Dobar izbor. Mislim da sam i ovde na oglasima video jedan x390 za isti iznos.Narucio sam
Lenovo ThinkPad X390 13" Core i5 1.6 GHz - Ssd 256 Go RAM 16 Go
280eur
Hvala, da ima na oglasima isto za tu cenu. Sad sam u Francuskoj pa sam zato uzeo u FR, ustvari nije za mene, vec za tog prijatelja FrancuzaDobar izbor. Mislim da sam i ovde na oglasima video jedan x390 za isti iznos.
Onda je mnogo para.
Припази да ли се прегрева.Nisam proverio, narucio sam online, pise da je u veoma dobrom stanju. U francuskoj sam narucio,Nije bio Ryzen u opciji na sajtu.
edit:
ovaj sam uzeo
Ryzen je bio u opciji za novi. pa sam u onoj drugoj temi gde da kupim, postavio pitanje za taj neki lenovo ryzen7 i dobio odgovor da ne kupujem. onda sam odlucio da kupim ovaj refurbished. Ovdeu Francuskoj je drugacije nego kod nas, nemas puno mogucnosti da ti vidis robu uzivo pre prodaje. ali zato imas pravo da vratis robu bilo kad. Tako da nadam se da ce biti sve uredu.Припази да ли се прегрева.
Није био у опцији Ryzen јер је бољи Ryzen. Надам се да ћеш имати среће.
Половна роба се проба пре куповине, али ако журиш, срећно.
Куповао си нов процесор а сада купујеш полован, има разлике.Ryzen je bio u opciji za novi. pa sam u onoj drugoj temi gde da kupim, postavio pitanje za taj neki lenovo ryzen7 i dobio odgovor da ne kupujem. onda sam odlucio da kupim ovaj refurbished. Ovdeu Francuskoj je drugacije nego kod nas, nemas puno mogucnosti da ti vidis robu uzivo pre prodaje. ali zato imas pravo da vratis robu bilo kad. Tako da nadam se da ce biti sve uredu.
Kupovao sam laptop u toj ceni do 450eur. Nisam hteo da dodajem jos toliko da bi imao novi procesor. Lepo sam napisao da je laptop za stariju osobu koja nije zahtevna. I jos jednom da napisem, laptop nije za mene vec za francuza od 73 godine koji ima laptop lenovo i3 iz 2016. Sav se raspao. Izlepljen izolir trakom ,.. i njega jos koristi. Ponekad se ugasi usled pisanja imejla i tako. Valjda ce mu ovaj bolje raditi.Куповао си нов процесор а сада купујеш полован, има разлике.
Ако си куповао нови лаптоп, речено је да купиш нови модел Ryzena a прескочиш стари.
Не сећам се да је неко рекао да купиш интелов процесор.
Интелови процесори више троше батерију па да имаш у виду, старији процесори посебно више троше и онако слабе батерије.
Па шта год да се одлучиш погледај и како се крећу цене резервних (најбоље оригиналних) батерија.
Наравно ако си одлучио за половно а не ново ?
Види какве су температуре кад покренеш јутјуб и кад отвориш више табова, колико се загрева и како ти се чини.
Имаш и у Србији право да вратиш за две недеље без објашњења ако ти се нешто не допада.
Свакако али ниси написао да може и полован лаптоп. Написао си само цену.Kupovao sam laptop u toj ceni do 450eur. Nisam hteo da dodajem jos toliko da bi imao novi procesor. Lepo sam napisao da je laptop za stariju osobu koja nije zahtevna.
Све је то јасно али узео си стари интел па не знам шта да ти кажем, надам се да ћеш имати среће.I jos jednom da napisem, laptop nije za mene vec za francuza od 73 godine koji ima laptop lenovo i3 iz 2016. Sav se raspao. Izlepljen izolir trakom ,.. i njega jos koristi. Ponekad se ugasi usled pisanja imejla i tako. Valjda ce mu ovaj bolje raditi.
u onoj temi sam pitao za novi lap top a ovde sam pitao za refurbished. Sto se tice starih intela , imam imac 2012 i5 i odlicno radi kao i macbook pro 2013 i5 isto odlican jos uvek za moje potrebe. Jedino je baterija oslabila. A ovaj covek koristi komputers bukvalno za surf, da ponekad poslusa neku pesmu sa youtube i da pogleda nesto na google earth. Ja sa mojim mac jos radim na photoshop i tako neki editing slika kao i muzike i videa . Ne pisem sad ovo da se pravdam vec da ako mi ti procesori i computeri iz 2012/13 rade posao valjda ce i njemu ( tom coveku) ovaj iz 2019Свакако али ниси написао да може и полован лаптоп. Написао си само цену.
Остављао си линкове за нове моделе, па стога се стекао утисак да ти половно не одговара.
Старији лаптопови се лако загревају посебно када је лето.
Надам се да до летњих температура нећеш имати проблема.
Све је то јасно али узео си стари интел па не знам шта да ти кажем, надам се да ћеш имати среће.
Не заборави да провериш квалитет израде самог лаптопа кад стигне.
Мислим да ме ниси разумео.u onoj temi sam pitao za novi lap top a ovde sam pitao za refurbished.
u onoj temi sam pitao za novi lap top a ovde sam pitao za refurbished. Sto se tice starih intela , imam imac 2012 i5 i odlicno radi kao i macbook pro 2013 i5 isto odlican jos uvek za moje potrebe. Jedino je baterija oslabila. A ovaj covek koristi komputers bukvalno za surf, da ponekad poslusa neku pesmu sa youtube i da pogleda nesto na google earth. Ja sa mojim mac jos radim na photoshop i tako neki editing slika kao i muzike i videa . Ne pisem sad ovo da se pravdam vec da ako mi ti procesori i computeri iz 2012/13 rade posao valjda ce i ovaj iz 2019.Свакако али ниси написао да може и полован лаптоп. Написао си само цену.
Остављао си линкове за нове моделе, па стога се стекао утисак да ти половно не одговара.
Старији лаптопови се лако загревају посебно када је лето.
Надам се да до летњих температура нећеш имати проблема.
Све је то јасно али узео си стари интел па не знам шта да ти кажем, надам се да ћеш имати среће.
Не заборави да провериш квалитет израде самог лаптопа кад стигне.
nije uopste ni bitno. Narucen je lap top pa kakav bude. Pise da je godinu dana garancija. Ovaj covek je uvek do sada kupovao jeftine laptop uredjaje 17 incha. I svi su mu se raspali. Za vreme od kad sam ja uzeo moj macbook pro 2013 e on je promenuo 4 laptopa . On ne zeli da daje mnogo para za laptop , ne mogu se svadjat sa njim. Pa sam se onda vodio logikom ako moj macbook pro jos i sad zadovoljava moje potrebe ,onda bi trebalo da i taj lenovo koji smo porucili i ako je sve ok zadovolji i njegove potrebe. Razumem ja to u vezi refurbished. Valjda ce sve biti uredu.Мислим да ме ниси разумео.
Како неко ко чита твоју поруку и питање за нов лаптоп да зна да си ти питао исто и на другој теми али за полован модел ?
Refurbished je најчешће из фирми.
Може да је радио јако дуго а можда и не. Просто реч refurbished не значи пуно јер постоји factory refurbished итд, сам појам је доста магловит и у свету и код нас.
Само тржиште рефабрикованих лаптопова је доста велико, па се званично или незванично појављују и у Србији.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari