Šta je novo?

Thinking in C++..

xSeptimus

Znamenit
VIP član
Učlanjen(a)
07.05.2002
Poena
1,045
Da li neko zna da li ova knjiga ima da se kupi kod nas...

Pa ne znam dal ima da se kupi, al ja je imam u html izdanju...

Ajde, zar niko nezna da li ima da se kupi:) Ako neko ima lepo bi bilo kada bih je mogao expresno iskopirati...cheers

telegram_sam je napisao(la):
Pa ne znam dal ima da se kupi, al ja je imam u html izdanju...

Pa i html nesto vredi! Kolika je? Mislim ocemo li poumirati ako probas da je mailujes? :(

Imam ja u pdf formatu.
Malo je dugacka pa ne mogu nigde da okacim. Onako cela je ko knjiga od 1200 strana. Samo treba da se odstampa i ko original knjiga, normalno na engleskom.

Artz je napisao(la):
Imam ja u pdf formatu.
Malo je dugacka pa ne mogu nigde da okacim. Onako cela je ko knjiga od 1200 strana. Samo treba da se odstampa i ko original knjiga, normalno na engleskom.

Pa daj neki link. Mislim, pdf je zahvalniji za takve stvari nego html. :wave;

luka.l je napisao(la):
Pa mislio sam da odstampam pa da citam. Hvala za link! :wave;

Onda srecno sa stampanjem, dokupi jos jedno 2 tonera, jer ima oko 1200 strana kao sto rekoh :)

luka.l je napisao(la):
Pa mislio sam da odstampam pa da citam.

Knjiga je podeljena u dva dela, najbolje je da odštampaš samo prvi. U drugom delu su neke posebne teme detaljnije opisane, a i nije potpuno dovršen; prvi deo je i objavljen kao papirna knjiga, a drugi nije.

Artz je napisao(la):
Onda srecno sa stampanjem, dokupi jos jedno 2 tonera, jer ima oko 1200 strana kao sto rekoh :)

Ups! Treba bolje da citam postove. :whip ctp; Kao sto Caslav rece, html je zakon. :D

U kom smislu je HTML "laksi" za citanje...

i da, ako neko hoce da stampa, pridruzio bih se :)

Da ne bih OTVARAO novi tred,
Sta mislite o knjizi Lasla Krausa (ETF) :C++

septimus je napisao(la):
Da ne bih OTVARAO novi tred,
Nisam chitao tu knjigu mada znam da Laslo i nije neki pedagog. Moze neko da bude i najveci struchnjak na svetu to ne znachi da ume to znanje i da prenese. Znam to iz lichnog iskustva. :) :(

Da ne greshim dushu, mozda je knjiga i O.K. ( mada sigurno nije nishta posebno ) pa bi trebalo da vidish sa nekim ko je imao (ne)prilike da uchi iz nje.

U kom smislu je HTML "laksi" za citanje...

PDF je prilagođen za štampanje. Slova na ekranu su često nekako mutna (mada u slučaju Thinking in C++, i nije loše), format strane ne može da se menja, pa i sama ta podela na strane je neprirodna (nužno zlo kod papirne knjige), sve je crno-belo...

HTML je i napravljen da bi se tekst što bolje prezentovao na ekranu, slova su maksimalno čitljiva, može da se prilagodi njihova veličina, širina teksta, nema podele na strane, primeri koda su "obojeni", pojmovi su hiper-indeksirani (al' sam ovo rekao :)...

Pročitao sam je posle Thinking in C++, pokriva uglavnom sve što i njen Vol 1, ali je dosta kraća. To znači da neke stvari nisu dovoljno jasno objašnjene, često nema detaljnijih primera. Koliko sam uspeo da uočim, Kraus je išao na to da sve tačno definiše, pa ko shvati shvati. Valjda će studenti ETF-a da shvate :) Bez šale, ima tamo mnogo jakih ljudi, ne bih se iznenadio kad bi neki rekli da je Kraus taman kako treba, a da Thinking in C++ mnogo detaljiše i davi čitaoca.

Caslav je napisao(la):

E ovo ti bas nije tacno. Ko kaze da u pdf-u slova ne mogu da budu kolor, a takodje i slike? Koliko li sam ih procitao u koloru!

luka.l je napisao(la):
E ovo ti bas nije tacno. Ko kaze da u pdf-u slova ne mogu da budu kolor, a takodje i slike? Koliko li sam ih procitao u koloru!

Ako je PDF fajl pripremljen za štampu, onda je broj kolor strana vrlo mali, eventualno naslovna strana i onda kad su boje baš neophodne da bi se prenela informacija. U Thinking in C++ samo je prva strana kolor, a primeri koda su potpuno crno-beli.

Chekaj bre ljudi pa da li ste vi looodi...pa isplati se kupiti knjigu jedno 15x nego je shtampati!! da li vi razmishljate koliki su troshkovi shtampe..
BTW Kraus je OK i sasvim fino on to sve objasni ali opet ko nema vremena ceo zivot da chita njegovu knjigu moze da uzmei neku drugu..

zilet je napisao(la):
da li vi razmishljate koliki su troshkovi shtampe..

Ja sam racunao i dosao sam do cifre da bi me kostalo oko 2500 dinara otprilike. Tako da nisi bas pogodio 15x ali bio si blizu, 2x. :D

luka.l je napisao(la):
Ja sam racunao i dosao sam do cifre da bi me kostalo oko 2500 dinara otprilike. Tako da nisi bas pogodio 15x ali bio si blizu, 2x. :D

Pa dobro ja sam rachunao da shtampash na nekom budjavom Lexmark InkJetu :D

zilet je napisao(la):
Pa dobro ja sam rachunao da shtampash na nekom budjavom Lexmark InkJetu :D

Da je tako, jos kako. Ja imam color HP DeskJet 690C+ i jedan crno beli ketridz od 40 ml me kosta ravno 65 DEM (32,5 €), a predvidjen je za 1000 stranica teksta. Dodaj na to jos skoro tri tabaka papira od 500 listova koji kostaju po 250 din. Ma izadje bre i vise od 2,5k i nikad nedobijes kvalitet i korice ko kad je kupis. Ma to ne vredi budziti, odes lepo i kupis (doduse bas ovu knjigu covek ni ne zna gde da kupi). :)

luka.l je napisao(la):
Da je tako, jos kako. Ja imam color HP DeskJet 690C+ i jedan crno beli ketridz od 40 ml me kosta ravno 65 DEM (32,5 €), a predvidjen je za 1000 stranica teksta. Dodaj na to jos skoro tri tabaka papira od 500 listova koji kostaju po 250 din. Ma izadje bre i vise od 2,5k i nikad nedobijes kvalitet i korice ko kad je kupis. Ma to ne vredi budziti, odes lepo i kupis (doduse bas ovu knjigu covek ni ne zna gde da kupi). :)

U chini ti se da mozesh da izvuchesh 1000 strana...nema teorije imam 690 c vec jedno 5 godina i maksimum je oko 600 strana...
nema teorije preko

Nazad
Vrh Dno