Završih prolog i prvo poglavlje i za sada sam igrom prezadovoljan... Ne fali ovde ni T od Thiefa. Prolog je totalno on rails, služi kao tutorijal pa je to i razumljivo, čini mi se da je dosta gamera samo njega odigralo pa odmah poletelo da igru kritikuje. Prvo poglavlje je pravi Thief, svaki deo je nelinearan i može se da cilja na više načina stići, ima dosta eksploracije, tu je zlatarska radnja sa brdom loota i malom zagonetkom sa jednim sefom. Sa kontrolama problema nemam, gde god bih želeo da skočim ili da se popnem to uraditi mogu, dakle kao da te akcije i nisu kontekstualne. AI uopšte nije loš kako neki tvrde, nije baš da im loot može maznuti odmah isped očiju a da ne primete, a na primer primete i agresivno reaguju kada se ugasi sveća blizu njih (vlasnik zlatare u svojoj radionici, tu sam baš iz onoga što sam čuo mislio da ću se moći nad AIem iživljavati, kad ono...). Grafikom i atmosferom sam oduševljen, baš je odlično prikazan mrak i beda grada. Veoma mračna atmosfera, otpaci na sve strane, polomljeni proziri, iz kuća se mogu svađe i plač čuti... Sada mi je na raspologanju hub za istraživanje, očekujem da igra dalje samo još bolja postaje.
Igram na master težini, bez fokusa, putokaza, apgrejdova. Takedowne isključio nisam, samo combat takedowne, ali pokušavam da igram sa minimalnim brojem onesposobljenih AIa.
Optimizacija je odlična, igra sjajno izgleda, bagove sreo nisam.
Dakle, posle ovoga što sam odigrao moj je savet da hejtere i nesposobne "novinare" ignorišete, igru obavezno probate i u njoj uživate.