Šta je novo?

Thief 3 i sporo startovanje?

Roy Jones Jr.

Čuven
Učlanjen(a)
11.01.2003
Poena
645
Da li je normalno da igri na AMD mashini od preko 2 GHz i sa 1GB ddr400 treba tacno jedan minut (shtopovao sam) da se startuje i tacno isto toliko (opet shtopovao) da ucita poziciju? Igra je odlicna, ali me strasno smara njeno sporo ucitavanje. Ima li nacina da se ovo sredi nekako? Instalirao sam i zvanicni 1.1 patch, ali nista nisu izmenili sa njim po pitanju ovoga. Da li problem moze da bude do drajvera za graficku/plocu i sl. ili je ovo jednostavno tako i kraj price? Hvala.

Pre ce biti da je do brzine diska.To su klasicni simptomi sporog diska.Da nemas mozda neki na 5400 obrtaja??

Ne verujem da je do diska. Imam ata133 Maxtor DM9+ na 7200. Izgelda da je igra tako napravljena i nema pomoci. Steta.

Nije sigurno do diska. Ja imam slabiju masinu sa duplo manje RAM-a, diskom na 5400, pa mi treba 15-ak sekundi za startovanje, za ucitavaje pozicije jos manje. Ocigledno je neki drugi problem u pitanju. Igra definitivno nije tako lose napravljena, cak je fenomenalno optimizovana. Neki drugi problem je u pitanju. Ne znam sta bi moglo biti, mozda ti je aktivan neki antivirus program ili slicno. Ne verujem da drajveri za graficku mogu da uticu na ucitavanje, posebno ako ti igra dobro radi posle toga. Mozda nemas Dx9.0b, ili nisi instalirao VIA drajvere, ako imas taj chipset... mnogo toga moze biti.

U pitanju je nForce2 platforma. Instalirao sam dx9b koji dolazi uz igru. Takodje sam probao kod ortaka na slicnoj masini i isti slucaj. Menjao sam i drajvere za plocu i graficku, gasio sve aktivne programe i opet isto. Ima li nekog sa nForce2 plocom kome ova igra radi normalno tj. ucitava se brzo?

Problem je bio NOD32. Potrebno je ugasiti iz kontrolnog centra AMON i IMON i igra ce poleteti (tj. njeno ucitavanje). Nadam se da ce nekom ova informacija skratiti muke. Pozdrav.

LOCK!

Meni ucita za oko 15 do 20 sekundi. Disk je prazan, rasterecen, a imam giga memorije. Nego, kako srediti lightning efekte na nekim povrsinama sa Radeon karticama? Probao 4.5, 4.6, 4.7... Sa i bez AA i AF, isto... Samo blinkuju i tripuju se neke povrsine. Cas su osvetljenje, cas nisu... Mislim, nije strasno, samo jedna ili dve povrsine na nivou. Ali ume da nervira...

Ja nemam problema sa brzinom ucitavanja ali mi igra toliko sporo radi da to nije normalno.
Morao sam spustiti rezoluciju na 800x600 da bi bilo iole igrivo a i tu ima usporenja i seckanja.
Masina je: HIS Radeon Excalibur9200 DDR128MB/Bit -OC 290/450Mhz, Barton 2500+@2200Mhz, 2x256MB DDR PC3200, dual channel, ABIT NF7-S v2.0, DX9.0b, Cat4.7.
Igrao sam Far Cry (na 1024 i 1152 rezolucijama), Painkiller, The Suffering i sl. bez problema!
Jel moguce da je Thief toliko zahtevan da prevazilazi Far Cry koji sam sa uzivanjem zavrsio? Sta moze biti problem?
Komentari tipa "kupi jacu graficku" nisu potrebni...
Pozdrav!

Poslednja izmena:
Ne znam sta moze da bude problem, stvarno neverovatno. Graficka ti je ok, imao sam ja tu do pre sedam dana, samo Gigabyte, ipak ne ide sve na graficku... ja imam Barton 2500+ i 9600xt i 2x256 DDR 333 i stavio sam skoro sve na max osim mozda AA i AF i radi mi super, u stvari nisam ni igrao, samo sam ucitao... prvi nivo mi se ucita jako brzo, pretpostavljam da se i svaki drugi tako ucitava...

A kakva je igra inace, nisam je igrao jer igram neke druge trenutno, ali planiram...

Pa cini se interesantnom samo me seckanje (i kod mene kesa grafika) iznervira pa ne mogu da izdrzim nego izadjem iz igre. Moraju se traziti/citati poruke da bi lakse razumeo zadatak tj. kako ga izvrsiti. Malo su mi mape od dosta slabe pomoci, ne vidi se gde se trenutno nalazis. Ja sve detalje smanjio na min. i opet ne mogu da igram k'o svet". Probacu da je ponovo instaliram...

byMaX je napisao(la):
Meni ucita za oko 15 do 20 sekundi. Disk je prazan, rasterecen, a imam giga memorije.
Recimo da imam slicnu konfiguraciju kao i ti i nakon egzibicije sa NOD-om igra se startuje za 5 sekundi, a pozicije ocitavaju za 7-8 tako da definitivno nesto nije u redu kod tebe (moguce neki od procesa koji drlja u pozadini).

vidard je napisao(la):
Ja nemam problema sa brzinom ucitavanja ali mi igra toliko sporo radi da to nije normalno.
Morao sam spustiti rezoluciju na 800x600 da bi bilo iole igrivo a i tu ima usporenja i seckanja.
Masina je: HIS Radeon Excalibur9200 DDR128MB/Bit -OC 290/450Mhz, Barton 2500+@2200Mhz, 2x256MB DDR PC3200, dual channel, ABIT NF7-S v2.0, DX9.0b, Cat4.7.
Igrao sam Far Cry (na 1024 i 1152 rezolucijama), Painkiller, The Suffering i sl. bez problema!
Jel moguce da je Thief toliko zahtevan da prevazilazi Far Cry koji sam sa uzivanjem zavrsio? Sta moze biti problem?
Pazi ovako, kod mene na Bartonu 2.3Ghz, 2x512MB ddr400, NF7-S v2.0, IceQ9800pro@XT i cat4.4 (probao i 4.6) i svim dzidza-bidzama off/low u drajverima Thief3 je igriv samo u 1024*748 (sve na max iz igre). Kad kazem igriv mislim da mu frame rate nikad ne pada ispod 30-35. Moze on komotno da se igra i u 1280*1024 ali se cesto desava kod zahtevnih scena pad na 20-25 fps (sve sam ovo merio sa frapsom). Inace jako volim ove sto nisu igrali, samo su ucitali i sve im leti :)

Sto se tice same igre ona ima neki svoj shmek i definitivno je treba odigrati bez obzira da li ste ljubitelj shunjalica ili ne (npr. Splinter Cell je klasican idejni klon). Ima nivoa koji su tako dobro odradjeni da ce vam se bukvalno kosa podici na glavi. Ja sam se na nekim mestima propisno najezio, a to ni jedna igra do sada nije uspela da mi uradi :). Jednostavno sa izborom Thief-a 3 nema greske.

Onda verovatno mrka kapa za mene... Nista, odigracu je jednog dana kad budem kupio jacu graficku.
Pozdrav Jr. !

Da, Roy, ali ja imam 1.0 verziju igre... I igriva je u 1280, sa 4x AA i 8x Quality AF, naravno ;)

byMaX je napisao(la):
Da, Roy, ali ja imam 1.0 verziju igre... I igriva je u 1280, sa 4x AA i 8x Quality AF, naravno ;)

Odakle ti ta graficka, sta kao dao si 500 evra za *****u graficku?

Nisam dao nista...

ps. naravno da se startuje za od 6 do 8 sekundi, kada imas patch 1.1, koji je oko 400k... A ne FC, patch od 65 mega, uzas..

E ljudi,
danas sam instalirao Omega 2.5.58 (Cat4.7) drajvere da probam i Thief3 mi brze radi (u odnosu na Catalyst 4.7)! Tj. seckanje i igrivost se dovela na neku minimalno zadovoljavajucu meru. Cak sam i Shadow detail malo "nabudzio".
Radi taman toliko brze da mogu da je igram!
Pozdrav!

Voodoo_NBGD je napisao(la):
Pa vise kao "trajno pozajmio radi testiranja" :d

Sta mislis, da mogu utiske da steknem posle nekih tamo testova. Da se obrne prvo Doom III, Half Life 2 i Stalker... Pa ce da im vrnem... Mozda :D

byMaX je napisao(la):
ps. naravno da se startuje za od 6 do 8 sekundi, kada imas patch 1.1, koji je oko 400k... A ne FC, patch od 65 mega, uzas..
Pa taj patch ne ispravlja brzinu igre vec nake bugove u AI-ju u selekciji tezine igre. Mislis da je 400k dovoljno da ispravi nesto na endzinu koji je, koliko iskustvo uci iz ovog a i prethodnih naslova (Deus EX 2), uzasno zahtevan. Far Cry je nedovrsen proizvod, sklepan na kraju izrade (zbrzan) da bi izasao pre D3 i HL2 tj da bi uzeo neku kintu pre pojave blokbastera.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno