Šta je novo?

Thermaltake Xaser - termalna sonda/LCD ?

drapin

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
26.07.2001
Poena
710
Alo vlasnici/korisnici doticnog Xaser-a: da li vam je onaj LCD koji pokazuje temperaturu radio "out of the box" tj. pokazivao...hmm...sobnu temperaturu, ili mu je potreban neki napon/struja da proradi ???

Naime ovde imam jedan koji je potpuno mrtav, ne pokazuje nikakve cifre, bez obzira naravno gde stavim sondu...jel ja to nesto propustam, ima li neki skriveni nacin da se ocitavanje temperature ukljuci ???

Ja imam jedan koji jos nisam "napunio" i regularno pokazuje sobnu temperaturu......

Mica je napisao(la):
Ja imam jedan koji jos nisam "napunio" i regularno pokazuje sobnu temperaturu......
Oooh, shi* ! :S To bi znacilo da je ovaj u startu bio pokvaren... :cuss: ...a Bog te pita kad je kupljen, bio u kutiji, niko nije primetio da ne radi :( ...

drapin je napisao(la):
...

Oooh, shi* ! :S To bi znacilo da je ovaj u startu bio pokvaren... :cuss: ...a Bog te pita kad je kupljen, bio u kutiji, niko nije primetio da ne radi :( ...

Ne, nego je problem u tome da displej stalno radi, pa se istrosila baterija...Inace taj displej je govance posto mu baterija i ne traje preterano dugo, a i nema pozadinsko osvetljenje. Ako ti je bas do displeja kupi neki ljudski 5.25 panel sa pravim displejem, a taj Hardcano baci ili prodaj ;)

delimir je napisao(la):
...

Ne, nego je problem u tome da displej stalno radi, pa se istrosila baterija...Inace taj displej je govance posto mu baterija i ne traje preterano dugo...
E da, u medjuvremenu sam ga otvorio i sam ustanovio da ima bateriju unutra, bilo mi je jasno da mora neko napajanje da ima, samo sam ja mislio da ga odnekud dobije kad se ukljuci komp, sa USB-a ili onog switch-a za vent.

Ovo je stvarno malo bez veze...cak je i mehanicki gledano resenje ocajno - baterija uopste nije lepo fiksirana nego stalno klizi u neki procep...no, dakle sutra pravac pijaca ili buvljak, nadam se samo da imaju takvu bateriju, cak ni voltaza ne pise na njoj :?

Pa nije valjda da proguta bateriju za manje od mesec dana? Ja sam bio ubeđen da su mi uvalili neku izlapelu kinesku bateriju :)

Ja sam prvu bateriju dobio skoro praznu, a ova mi do sada traje nekih mesec dana....ako bude 3 meseca to je u principu OK, jer kosta 20-30 dinara (ne secam se)....fazon je da LCD radi 24h, pa zbog toga se baterija i isprazni....bukvalno kao neki stoi/zidni sat.....

PJ je napisao(la):
Ja sam prvu bateriju dobio skoro praznu, a ova mi do sada traje nekih mesec dana....ako bude 3 meseca to je u principu OK, jer kosta 20-30 dinara (ne secam se)....fazon je da LCD radi 24h, pa zbog toga se baterija i isprazni....bukvalno kao neki stoi/zidni sat.....

Dobio si je skoro praznu iz prostog razloga sto je displej radio i dok je Xaser bio u kutiji :mrgreen: Mada, pretpostavljam da si i sam to zakljucio, kada si video po kom principu radi. Ne razumem zar nisu mogli da stave da se displej napaja iz PSU jedinice umesto iz baterije. Taman bi mogli da stvae i pozadisnko osvetljenje, mada sta bi onda ostalo za Xaser III :D

Baterija je krs, uzmite Sony original recimo, pa da vidite kad zaboravite kada ste stavili..........

(ima i catch, kosta 240 dinara, koliko se secam... :) )

delimir je napisao(la):
...
Dobio si je skoro praznu iz prostog razloga sto je displej radio i dok je Xaser bio u kutiji :mrgreen: Mada, pretpostavljam da si i sam to zakljucio,

Nisam. Cekao sam da ti to uradis umesto mene :p
:mrgreen: cheers :mrgreen:

Ajde da tu gore ne dolaze nikakvi kablovi, ali npr. za model sa ventilatorom on mora da dobije napajanje, kabal do prekidaca mora da dodje. Seljaci...

Ma okej je to, nego ja sam se istripovao da je crkao displej... ono, prikaz sve bleđi i bleđi ... dok se nisam setio da potražim bateriju :) Al ajd' neka je i radila u kućištu, ali ja na onom kompjuterčetu za biciklo nisam promenio bateriju od kad sam ga kupio (skoro 4 godine), pa i dalje radi.

Displej stvarno brzo "potrosi" bateriju, tako da ne treba stavljati "kineze" - traju jako kratko...
"Sony" baterije nisam probao - ali je cena suluda...
Od dobrih baterija bih preporucio Energizer - cena bi trebalo da bude oko 60 dinara...

Inace, baterija koja se koristi je LR44 (ili AG13) - koristi se i za neke foto aparate i za "slusne" aparate...

Nazad
Vrh Dno