Šta je novo?

Thermaltake W0099RE Purepower Power Express, 250W, VGA PSU, nVidia SLI certified, Bla

codefxx

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
05.04.2008
Poena
169
Kupio sam lc power gp 6600 v.3, koja kao navodno podrzava i nvidiu gtx 295 :S: I uzeo sam procesor phenom II 940 i nvidia gtx 285. E sad kompjuter radi ali cim upalim neku zahtevniju igru ona radi sa odlicnim frejmrateom ali ipak secne. Pa sam pretpostavio da napajanje u pitanju. I napajanje se greje ko ludo. Da li je to normalno? Ipak planiram da uzmem Thermaltake W0099RE Purepower Power Express, 250W, VGA PSU, nVidia SLI certified, Black samo za graficku. Pitanje je da li ce napajanje biti dovoljno za nvidia gtx 285? Hvala

Kupio sam lc power gp 6600 v.3, koja kao navodno podrzava i nvidiu gtx 295 :S: I uzeo sam procesor phenom II 940 i nvidia gtx 285. E sad kompjuter radi ali cim upalim neku zahtevniju igru ona radi sa odlicnim frejmrateom ali ipak secne. Pa sam pretpostavio da napajanje u pitanju. I napajanje se greje ko ludo. Da li je to normalno? Ipak planiram da uzmem Thermaltake W0099RE Purepower Power Express, 250W, VGA PSU, nVidia SLI certified, Black samo za graficku. Pitanje je da li ce napajanje biti dovoljno za nvidia gtx 285? Hvala
Svako napajanje se vise greje pod vecim opterecenjem, a tvoja masina je solidan potrosac tako da nije cudno sto se (mnogo) greje.
Ja bih pre uzeo jace napajanje nego to dodatno samo za graficku.;)
EDIT:
Vrlo ambiciozno (kao i uvek :d) od LCja ovo za podrsku za GTX295. ;)

Poslednja izmena:
ehhh sta ljudi jos nece pokusavati...... mada nije ni cudo kad vide neke koji se hvale sa svojim kinezima sta sve kao "teraju"......
285+295 neznam sta reci moze da se desi i da CWT 650w ima problema... mada uz dodatno napajanje za GPU ice to bez problema..

imas gomilu ljudi sa problemom sa CF ili SLI sa takvim monstrumima u potrosnji...ja takve kombinacine ne bi uzimao dok ne testiram ili znam u kakvoj kombinaciji rade 100% stabilno..

Odlicni, naravno.
Silencera od 610W nisam pominjao jer bi mozda pomislio da nije dovoljno za tvoju konfu, a itekako jeste, i ako si razmisljao o njemu, uzmi ga slobodno, napajanje je vrlo kvalitetno.
NeoPower 650 Blue je isto extra, ali kosta oko 11500-12000, cini mi se.

Ipak sam nasao Chieftec CFT-750-14C, i koliko sam ukapirao on ima 75a na svim granama, sto je super. Mada me brinu odvojene grane, jer to problem?

Taj Chieftec kombinovano daje 60A, a ne 75A, to se ne sabira tako prosto.
Inace, to su ciste gluposti oko ogranicenja struje po granama, pa mnoga vrhunska napajanja, tipa Corsair i PC Power & Cooling imaju jednu granu od po 60, 70 ,80 i kusur ampera.

Taj Chieftec kombinovano daje 60A, a ne 75A, to se ne sabira tako prosto.
Inace, to su ciste gluposti oko ogranicenja struje po granama, pa mnoga vrhunska napajanja, tipa Corsair i PC Power & Cooling imaju jednu granu od po 60, 70 ,80 i kusur ampera.

slazem se ali po zakonu takva napajanja se nemogu prodavat u EU...
ali mislim da ta ogranicenja ne prave problem bar tako objasnjava jonny PSU guru..

Znaci na ovom chiftecu od 750w ce mi sve raditi bez problema? Moci cu da kloknem malo phenoma?

pa taj chif 750w je negde oko 2x jaci od LC 6600 sto se tice +12 grane.. tako da neces imat problema

jedino se pazi SLI kombinacije ako planiras jer ima tu neresenih i cudnih desavanja, uglavnom moras se raspitati po stranim forumima jer kod nas niko ne tera te azdaje u SLI/CF

Nazad
Vrh Dno