Šta je novo?

(Thermaltake Schooner)^2

• Začetnik teme Začetnik teme Diablo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
imaces vremena da vidis kako ti se ponasa komp sa novim napajanjem i tako to, ali kad si vec poceo da radis nesto i to je do sad bilo kvalitetno, nemoj lako da odustajes.
imas dobro, kvalitetno kutjiste, steta bi bila ako bi stao posle ubacivanja psu-a.
bez stranica, jednostavno nije to to, ako me razumes...
e sad, ako zaista zelis da ne radis nista posle napajanja, onda ok...

Ja se najviše bojim zbog grafičke ukoliko bih zatvorio kućište. Moj plan je do skora bio da nabavim neki Dothan cpu i da ga skroz pasivno hladim pomoću Nindže, a ovaj 120mm fan da stavim sa strane da duva @7V na grafičku. To bi bilo idealno i bez problema bih tako mogao sve da furam u zatvorenom kućištu. Međutim, Dothan zahteva neki ASUS-ov adapter od 30-40 eura ili koliko već, tako da sam od toga za sada odustao (a našao sam čoveka koji bi mi prodao taj cpu ovde). Još bih oko toga razmislio, samo da skupim neku kintu i detaljnije se oko toga informišem. Ne znam ni da li bi taj adapter bio kompatibilan sa mojom pločom i da li bi stranica od kućišta mogla da se zatvori jer taj adapter ima određenu visinu, a Nindža ide na njega.

Mnogo si ga zakomplikovao, ali sada je suvise kasno, srecno prijatelju!

Ništa ga nisam zakomplikovao i ni za šta nije kasno. Ne znam zašto tako misliš. Sve je ovo ****** dim u odnosu na ono vodeno koje sam sklapao.

Vodeno hladjenje si mogao da nabavis neko sa pasivnim hladnjakom-radijatorom za vodu, i samim tim je besumno, najbolje hladi graficku, procesor, itd... Ako si hteo vazdusnim hladjenjem da hladis komponente onda si morao da uzmes u obzir bar dva ventilatora, jer taj topao vazduh nesto mora da izbaci iz kucista, rasparcani Chieftec po meni nije bas neko resenje, niti ono lici na nesto onako i u onakvom stanju. Tako da za grafiku si morao da nadjes bolje resenje, uzeo si jako napajanje, koje ce zbog dva ogromna pasivna kulera da proizvodi mnogo toplote, prakticno ces moci kuciste da preimenujes u "sauna", i sve to hoces da hladis bez ventilatora, to je nemoguce, mislim moguce je, ali po koju cenu i kako ce to da bude hladjeno (bolje reci grejano) to je vec pitanje?!? Pa ces jos da menjas cpu, zbog svega toga, pa da kupujes adapter, ja da trenutno nisam nezaposlen, na moju zalost i dokon, ne bih se ni baktao sa ovim tvojim thread-om, mislim zamrsio si ga prijatelju pa nema gde. Zatim graficka ti oslobadja toplotu unutar kucista, ovo treba nazvati ovaj thread, "KAKO NE TREBA RADITI, ODNOSNO HLADITI" 🙂
Iduci put se prvo informisi, jer sam sebi pravis *******ciju, pitaj za savet, ja kad nesto ne znam pitam prvo, uvek kada sam se pravio pametan *****o sam se i placao duplo.

Poslednja izmena:
Auuu, tek sada sam video slike onog tvog vodenog hladjenja, kolika su ona creva onde, da te bog sacuva.

Evo ti primer kako to sve moze da bude lepo i uredno, ovo je PC jednog mog drugara:

Prilozi

• Silence.webp
    Silence.webp
    122.2 KB · Pregleda: 79
Poslednja izmena:
Au... ti si me već sahranio a nisam ni umro. 😀
Prilično sam se informisao i za Schoonera i za Nindžu i za to napajanje pre nego što sam se odlučio za kupovinu, veruj mi. Znam i da je vrlo preporučljivo imati bar 2 fana u kućištu sa ovim setup-om ako je kućište zatvoreno. Meni to baš i nije bio cilj.

A za vodeno hlađenje... ni tu mi nije cilj bio "clean setup". Da sam hteo mogao sam bez problema tako da napravim, ali jednostavno mi se više dopada onako kako sam ja uradio.

Flight je napisao(la):
treba nazvati ovaj thread, "KAKO NE TREBA RADITI, ODNOSNO HLADITI" 🙂
Ako neko bude imao tiši računar od mog, nek slobodno dođe da mu poklonim ovaj i čestitam. 🙂

Poslednja izmena:
Au... ti si me već sahranio a nisam ni umro.
Hahaha, dobro ti je ovo, pa skoro da sam te sahranio.
Ma imaces tih PC, i odlucio si se na kvalitet, i Ninja je kuler i po pogotovu za te pare, bolji je i prakticniji od vecine TT-a i thermaltake-a i krivo mi je sto nije bio dostupan ranije. Ali opet mnogo toplote ce da se gomila u kucistu, a to ne valja, a opet Chieftec kome fale svi delovi, kao neka scena iz Pobesnelog Maxa 😀

Nista, 'ajde izneo sam moje misljenje, ako uspem da se setim i neceg korisnog da ti kazem, napisacu da ne ispadne da te samo kritikujem, ali videcemo na kraju kako ces to sve da zavrsis, ili sto seljaci kazu: "kraj kazuje sve" 😉 😀

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno