Šta je novo?

(Thermaltake Schooner)^2

• Začetnik teme Začetnik teme Diablo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Diablo

Čuven
Učlanjen(a)
29.11.2003
Poena
650
Razmišljao sam nešto ovih dana kako da modifikujem Schooner-a. Dosta mi je smetala mala površina gornje pločice u odnosu na donju. Tako sam danas pazario još jednog i umesto te stare manje ploče stavio ovu veću iz drugog pakovanja i na nju ona 2 heatpipe-a. Pre svega toga sam na obe te veće ploče nalepio 4 "malo" skraćena silver CM čipset hladnjaka kojih sam imao viška. Ova tvorevina je toliko masivna da ne smem da uspravim kućište dok ne pronađem nešto da podmetnem pod novi VGA pasivni kuler. 🙂 Kad sam hteo da podignem grafičku po završetku posla (i uhvatio za oba kraja štampane ploče) poprilično se savila. Ako ovo čudo nema 700g nisam ništa uradio. 😉

Od preostalih delova koje nisam upotrebio može se bez problema hladiti još jedna kartica, samo što će imati dve manje ploše umesto jedne veće i jedne manje i neće imati ona dva heatpipe-a koja izlaze iz kućišta pozadi.

Poslednja izmena:
znaci, EXTRA !
:Klanjanje
ovo se zove inventivno modovanje !
prosto sam odusevljen !!!
ali, stvarno si se super setio, a nisi ni manje kvalitetno izveo mod...
pravi biser !

btw, jesi li merio temperature?

ps. up-uj i slike ostataka ili mi ih posalji na pm, mozda moze za nesto pametno da se iskoristi
bocni pipes su ti ostali, 1 par?

pps . sad ce animan da se naljuti sto sam tvoj mod izhvalio sa vise reci nego njegovo kutjiste 😛

Poslednja izmena:
Lepo!
Jedan od najlepshifh sendvicha koje sam video 😉
Daj temp obavezno!
Pravish silent mashinu?

emaniac je napisao(la):
pps . sad ce animan da se naljuti sto sam tvoj mod izhvalio sa vise reci nego njegovo kutjiste
kur*o jedna.....svima si dao samo meni nisi! 😀 😀 😀

@Diabolique Kad ce tvoj mod?

Poslednja izmena:
:d :d :d
znao sam...
to je zato sto me ne slusas a oces da pitas :eyebrows:

Haha ludi ste 😀
Drago mi je da vam se sviđa. Samo nisam rekao da je kartica X800XL.
Temperature gpu-a nikad nisam merio. Grafička nema senzor. Pazi, može samo bolje da bude u odnosu na pre. 😉
Što se ostataka tiče, ipak bih sve zadržao... za svaki slučaj. Ko zna šta će mi pasti na pamet next time.

Još nešto... Thermaltake je malo škrtario na dužini heatpipe-ova, tako da mi onaj donji deo ne viri ceo iz kućišta. Kartica je, priznajem, malo veća, ali opet... za 1.5cm su mogli da ih produže.

Posle dosta razmišljanja, merenja, mučenja i raznoraznih problema ubacio sam i ona druga dva heatpipe-a. Naravno, morao sam prethodno sve totalno da razmontiram... al' isplatilo se. 🙂

cool, al' dal' si time dobio nesto u odnosu na varijantu sa prve slike ?
gledaj da pozajmis negne neki AG 2 ili 3, pa da izmeris temps sondicom...
ja imam AG2, mogao bih da ga iscupam i donesem pa da probamo, ako nisi mnogo daleko...
zaista me zivo zanimaju dobitci u hladjenju !

Nadam se da sam dobio. 🙂
Zar sonda ne bi trebalo da ide između GPU-a i hladnjaka? Koliko ja znam ne bi smele da se pritisnu jer vrlo lako umeju da crknu. Jedino da se zaseče deo hladnjaka koji naleže na GPU. Samo, meni se više ne rastavlja ova kartica, a još manje mi se pravi udubljenje na hladnjaku. 😉
Ja sam, inače, u bloku 45.

heh, 45ti, pa i nije daleko od vozdovca 😛
ne mora nista da se zaseca i u(d)lubljuje, dovoljno je da se uglavi sto blize, pa se dobije greska od 1-2C, ako se lepo pozicionira...

Pravish silent mashinu?
Jes. Još samo fanless napajanje da mi stigne i to je to. Neću ga čuti iako će mi biti otvoreno kućište.

@svi: Ima li neko ideju čime da poduprem karticu da bih mogao da uspravim kućište? Trenutno mi je položeno na stolu.

Poslednja izmena:
@Diablo

Vidim da si odusevio pojedine ljude, ali ono sto mene zanima jeste sledece, da li se tebi isplati da na x800xl, stavis vazdusno hladnjenje koje te je verovatno kostalo oko 60-ak evra, jos malo pa si mogao vodom to da hladis? Drugo sto je to stvarno opterecenje za pcb graficke. Trece kartica ti zauzima 4 slota sada.

Poslednja izmena:
@diablo : skupi svu plastiku po kuci, stavi sve lepo ispred sebe na sto i upalice ti se lampica.

Evo ti fora sa jednog meni omiljenog moda.... Sad ti budi kreativan 🙂

Prilozi

• untitled.webp
    untitled.webp
    24.6 KB · Pregleda: 147
@Diablo

Vidim da si odusevio pojedine ljude, ali ono sto mene zanima jeste sledece, da li se tebi isplati da na x800xl, stavis vazdusno hladnjenje koje te je verovatno kostalo oko 60-ak evra, jos malo pa si mogao vodom to da hladis? Drugo sto je to stvarno opterecenje za pcb graficke. Trece kartica ti zauzima 4 slota sada.

- Za tišinu mi se isplati. Kartica je odlična i neću je menjati sve dok ne crkne.
- Vodeno ne dolazi u obzir. Već sam napravio jedno i daleko od toga da je tiho.
- Upravo gledam čime da poduprem karticu pa neće biti opterećenja. Na koji pcb misliš? Od matične ploče? Ma to mene ne brine toliko koliko šraf kojim je kartica pričvršćena za kućište.
- Slotovi me ne interesuju jer mi je samo zvučna potrebna i ona zauzima poslednji slot. Koja to 4 slota spominješ? Kartica zauzima 1 pci slot ispod nje, a ne 4.

poz

Poslednja izmena:
@Diablo

Zato sam ga ja i pitao da li pravi silent mashinu,ako pravi isplati se 😉

Dobro nije 4 ali tri slota, za graficku i dva pci, mislim na pcb graficke, mada vidis to nisam ni razmisljao za taj sraf, zar nema Zalman neko svoje tiho resenje? Sta planiras onda da stavis na procesor, ako ces vec da sklapas tihu masinu?

Dobro nije 4 ali tri slota, za graficku i dva pci, mislim na pcb graficke, mada vidis to nisam ni razmisljao za taj sraf, zar nema Zalman neko svoje tiho resenje? Sta planiras onda da stavis na procesor, ako ces vec da sklapas tihu masinu?
😀 Ma koja 3 slota? Samo 1 pci slot ispod agp-a. Već u onaj ispod njega bih mogao da stavim nešto, ali bi kartica bila suviše blizu hladnjaka. Ionako ništa ne planiram da stavljam u te slotove, tako da nećemo više o tome.
Na procesoru je Scythe Ninja na koji duva 12-ica @7V sa zadnjeg dela kućišta okrenuta da ubacuje vazduh na cpu hladnjak.

Poslednja izmena:
Hm, zanimljivo, da li imas neki ventilator na kucistu koji izvlaci vazduh, pretpostavljam da se procesor ne greje mnogo, cim tako furas tu kombinaciju?

Procesor se itekako greje, ali je hladnjak dosta dobar i prilično glomazan.
Imam samo taj jedan ventilator koji duva na cpu hladnjak. Za sada je kućište otvoreno.
Primetio sam i da se hdd-ovi mnogo manje greju kad su u vertikalnom položaju.

Da, to sigurno, lakse se oslobadjaju toplote, mene samo zanima kako si stavio hdd-ove u vertikalu?

Da, to sigurno, lakse se oslobadjaju toplote, mene samo zanima kako si stavio hdd-ove u vertikalu?
Ovako: 😀

Naravno, ovako samo privremeno stoji dok ne osmislim kako da poduprem grafičku za svaki slučaj.

Poslednja izmena:
Radijator je tu da mu ne bude hladno u ove zimske dane🙂

@isnogood, Taman posla da mu nazebe kompjuter! 😛 :whip:

@ Diablo, cudan si ti neki prijatelj, nego da uzmes ti lepo da izmeris temp uz radijator i onda da odmaknes od radijatora, pa opet da izmeris temperaturu? 🙂

Lepo kuciste, samo mislim da ti tu negde treba bar jos jedan ventilator, za kasnije, kada uspravis to kuciste, lepo nadjes neki ultra tihi ventilator pa stavis na cpu hladnjak, a onaj pozadi okrenes da izvlaci vazduh, i to je vec nesto.

Na radijatoru postoji ventil koji jedva da je nešto odvrnut (da bude mlak, a ne vreo). Iznad njega je i prozor koji veoma retko zatvaram, tako da ništa ne brinite. Uzgred, nadam se da sam rešio problem opterećenja (vidi sliku). Kućište sam ponovo uspravio.

Organizuj malo kablove u kompu!

Pogledaj moj thread animania II
Takva organizacija ima mnogo vishe smisla kod tebe s obzirom da imash jedan fan a kablovi znaju da spreche normalno strujanje vazduha 😉
Kakav ti je fan na napajanju?

isnogood je napisao(la):
Radijator je tu da mu ne bude hladno u ove zimske dane
ma ne bre....to on sprema vodeno hladjenje ,a do sad je nabavio samo radijator 😀

Veruj mi da od ovoga teško da mogu bolje kablovi da se nameste. Nego, uskoro mi stiže ovo napajanje, pa ću kablove opet morati da sređujem. Sada u DTK 400W napajanju stoji onaj 80mm slim Zalman fan (ZM-OP1) i ništa nije tiši od originalnog fana koji sam izvadio prethodno.

Pozz 🙂

Poslednja izmena:
Znachi bukvalno silent 😉
A za kablove ti neverujem....😀 znam da moze bolje!

Vidim neki zuti sraf (u vezi "stabilnosti" grafike), ali ne razumem dalje sta se tu desava, to jest ne vidi se nista drugo do glave tog zutog srafa? Jedino ovo sto si proturio bakarna rebarca kroz otvor? Koliko kosta Ninja kuler kod nas, i da li ga ima u prodaji?

PS/Ono napajanje je malo neprakticno, deo toplote ce ostajati u kucistu, a zauzimace prostor kako unutra tako i van kucista, ali da je tiho odnosno bezumno to je sigurno tako 🙂

Poslednja izmena:
@animaN:
Pazi, i ata i power kablovi su kratki pa ne mogu drugačije ni da ih postavim bez nekog velikog savijanja... a ionako nemam nikakve fanove pa samim tim ni protok vazduha, što znači da mi raspored kablova u kućištu nije ni mnogo bitan. 🙂

@Flight:
- Taj žuti šraf sam samo i stavio i mislim da je dovoljan. Najviše me je taj deo i brinuo.
- Ona bakarna rebarca bi trebalo da su skroz isturena napolje, što kod mene nije slučaj zbog veličine grafičke i to nema veze s stabilnošću. 🙂
- Ninja je bio valjda oko 33 eura u Tehnicom-u preko puta sajma u zgradi uljarice.
- Napajanje jeste poveće ali mi to ne smeta. Slažem se da bi povećalo temperaturu u kućištu, ali za sada kućište neću zatvarati. Videću kakva će biti situacija pri opterećenju sa tim novim napajanjem pa ću u zavisnosti od toga da vidim šta i kako dalje (možda ostavim otvorenu samo desnu stranicu kućišta, a možda mu ne stavim ni levu).

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno