Šta je novo?

Thermaltake - gde ? Peeeeeeeco!

zmajns

Čuven
Učlanjen(a)
09.06.2001
Poena
650
Potrebna mi je veca kolicina TT coolera ? Gde to da nadjem, ko je uvoznik ?

Amon_Ra je napisao(la):
Pa PC Centar ih uvozi - kao nisi znao?

Nisam... A jel moze neko da mi kaze cene ili posalje neki pc centar cenovnik na mail ? Jel Peca tamo radi >?

zmajns je napisao(la):
Nisam... A jel moze neko da mi kaze cene ili posalje neki pc centar cenovnik na mail ? Jel Peca tamo radi >?

Ne radi Peca tamo.

Koliko znam, PCCentar vise nema TT Coolere :(
A ni mnogo sto sta od kvalitetnije robe.

drfedja je napisao(la):
Koliko znam, PCCentar vise nema TT Coolere :(
A ni mnogo sto sta od kvalitetnije robe.

A i ovo sto imaju je jako skupo... Ocigledno ovo sto se prodaje po BG ne dolazi od njih... Dakle, ima li neki drugi izvor ?

Evo ja sam danas kupio u PCCentru Volcano 7+
Koliko sam video imaju na lageru i neke nove Volcano 9 koji su malo nasminkani Volcano 7 i imaju Alu telo hladnjaka, a 7+ je kompletno od bakra.

drfedja je napisao(la):
...koji su malo nasminkani Volcano 7...
:D :D Sta je li je tu jos moglo da se sminka, 7-ica je bila "najnasminkaniji" cooler koji znam...cista sminka, a vrlo prosecne performanse !
7+ je nadam se druga prica, u bakar uvek imam poverenja...

drfedja je napisao(la):
Koliko sam video imaju na lageru i neke nove Volcano 9 koji su malo nasminkani Volcano 7 i imaju Alu telo hladnjaka, a 7+ je kompletno od bakra.

I koliko si ga platio ?

drapin je napisao(la):
:D :D Sta je li je tu jos moglo da se sminka, 7-ica je bila "najnasminkaniji" cooler koji znam...cista sminka, a vrlo prosecne performanse !
7+ je nadam se druga prica, u bakar uvek imam poverenja...

Uvek ima - ovog puta jedna varijanta 9-tke svetli ;)

drfedja je napisao(la):

I tata bi sine type;

Koliko si ga platio (porez?), koliko buke pravi u najtisem rezimu, i kako tada hladi?

PCC je jedini uvoznik ThermalTake-a, to je sasvim sigurno...

Geek_master je napisao(la):
I tata bi sine type;

Koliko si ga platio (porez?), koliko buke pravi u najtisem rezimu, i kako tada hladi?

mislim da kosta oko 30 i kusur evra (naravno bez poreza)...doduse nisam ga tamo uzeo ali toliko sam ga platio.

Kuler je do j@j@ i vredi svake ulozene kinte. Bukvalno, koliko para toliko tisine :D
Na 3500 rpm hladi jako dobro, daleko bolje od 6Cu+, a ne cuje se.
Na 4800 rpm hladi odlicno, jako dobro, a cuje se otprilike kao 6Cu ili FOP32
Na 6200 rpm hladi najbolje, ali se dernja kao i 6Cu+
Ova zadnja brzina je samo za one najekstremnije overklokinge, verujte mi na rec, moj primerak AthlonaXP se isto ponasa na 1750 Mhz i na 4800 rpm, kao i na 6200 i radi najnormalnije na 1.85v
Na 1760 Mhz vec nemoze, bio on na nizim ili visim obrtajima, jedostavno procesoru treba veci napon da bi normalno funkcionisao.

drfedja je napisao(la):
i na 4800 rpm, kao i na 6200 i radi najnormalnije na 1.85v
Na 1760 Mhz vec nemoze, bio on na nizim ili visim obrtajima, jedostavno procesoru treba veci napon da bi normalno funkcionisao.

Hvala na info-u. Ja sam bas imao iskustva da se procesor bolje overklokuje kad mu stavis cooler sa boljim heatsinkom, bez obzira na broj obrtaja. Dakle, da li se tvoj XP bolje overklokuje zbog same promene coolera sa 6Cu+ na 7Cu+?

Apsolutno !
Heatsink je sve, pa tek onda air flow.
Naravno, na 6200 rpm duva kao lood, ali se dernja isto kao i 6 Cu+, ako ne i vise. Hladjenje je u tom rezimu dovoljno da 'oladi XP@2 Ghz na 2.1v sto mozes samo da sanjas sa nekim Alu ili polubakarnim kulerom.

Heatsink je sve, pa tek onda air flow.

Konačno da stvari dođu na svoje mesto. Pre oko dve godine, logika je bila obrnuta, insistiralo se (uglavnom) na što bržim fanovima, a o buci se nije mnogo vodilo računa (setimo se legendarnog FOP38 koji je bio kralj kulera u to vreme...). Danas je (hvala bogu) drugačije, pa i ja mogu npr. da u tišini radim na svom Athlonu, a zasluge za to ima i pomalo Intel sa svojim retail kulerom na P4...

Zavisi kako gledas postoje delte 8-ce koje su visoke 48mm i imaju oko 50+db vrteci se na 7000 obrtaja, airflow je trocifren :D. A postoji i nesto sto se zove SLK800 :D.

Nazad
Vrh Dno